ΣΗΜΑΙΑ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΕΚΔΟΣΗ

Ελλάδα

Ερώτηση Πετράκου για την έλλειψη προσωπικού στις μονάδες του ΑΗΣ Μεγαλόπολης

«Η κυ­βέρ­νη­ση και Δι­οί­κη­ση της ΔΕ­Η Α.Ε. με τις α­πο­φά­σεις τους αλ­λά και τις μνη­μο­νια­κές δε­σμεύ­σεις για μη πρόσ­λη­ψη νέ­ου προ­σω­πι­κού στην ΔΕ­Η Α.Ε. θέ­τουν σε με­γά­λο κίν­δυ­νο την α­σφά­λεια της 4ης Μο­νά­δας του Α­ΗΣ Με­γα­λό­πο­λης – Β, αλ­λά και την σω­μα­τι­κή α­κε­ραι­ό­τη­τα των ερ­γα­ζο­μέ­νων στην μο­νά­δα αυ­τή.» Το­νί­ζει στην ε­ρώ­τη­ση που κα­τέ­θε­σε στην βου­λή ο βου­λευ­τής του ΣΥ­ΡΙ­ΖΑ Θα­νά­σης Πε­τρά­κος προς τον  Υ­πουρ­γό Πε­ρι­βάλ­λον­τος Ε­νέρ­γειας και Κλι­μα­τι­κής Αλ­λα­γής.
Α­κο­λου­θεί η ε­ρώ­τη­ση του κ. Πε­τρά­κου:
ΘΕ­ΜΑ: «Εί­ναι ε­πι­τα­κτι­κή η α­νάγ­κη για πρόσ­λη­ψη προ­σω­πι­κού στις μο­νά­δες του Α­ΗΣ Με­γα­λό­πο­λης».
Η κυ­βέρ­νη­ση και Δι­οί­κη­ση της ΔΕ­Η Α.Ε. με τις α­πο­φά­σεις τους αλ­λά και τις μνη­μο­νια­κές δε­σμεύ­σεις για μη πρόσ­λη­ψη νέ­ου προ­σω­πι­κού στην ΔΕ­Η Α.Ε. θέ­τουν σε με­γά­λο κίν­δυ­νο την α­σφά­λεια της 4ης Μο­νά­δας του Α­ΗΣ Με­γα­λό­πο­λης – Β, αλ­λά και την σω­μα­τι­κή α­κε­ραι­ό­τη­τα των ερ­γα­ζο­μέ­νων στην μο­νά­δα αυ­τή.
Η κυ­βέρ­νη­ση α­πα­ξι­ώ­νει την ΔΕ­Η συ­νε­χώς, κα­θώς εκ­ποι­εί τμή­μα­τα της ΔΕ­Η ό­πως ο ΑΔ­ΜΗ­Ε, η «Μι­κρή ΔΕ­Η» και σε ό­τι α­πο­μέ­νει το α­πα­ξι­ώ­νει ώ­στε στα­δια­κά να στα­μα­τή­σει να λει­τουρ­γεί. Σύμ­φω­να με α­να­κοί­νω­σή του Σω­μα­τεί­ου Ο­ρυ­χεί­ων Σταθ­μών της ΔΕ­Η Με­γα­λό­πο­λης και της Ε­ΤΕ/ΔΕ­Η – ΤΔΕ Α­ΗΣ Μ-Β  σο­βα­ρά προ­βλή­μα­τα  δη­μι­ουρ­γούν­ται στον Α­ΗΣ Μ – Β  α­πό την έλ­λει­ψη προ­σω­πι­κού για την κά­λυ­ψη βα­σι­κών θέ­σε­ων ερ­γα­σί­ας στον Το­μέ­α Λει­τουρ­γί­ας και Συν­τή­ρη­σης με α­πο­τέ­λε­σμα η μη έγ­και­ρη κά­λυ­ψη τους να δη­μι­ουρ­γεί με­γά­λο κίν­δυ­νο για την α­σφά­λεια της Μο­νά­δας, αλ­λά και για την σω­μα­τι­κή α­κε­ραι­ό­τη­τα των ερ­γα­ζο­μέ­νων. Η μη ε­πάν­δρω­ση με προ­σω­πι­κό προσ­λαμ­βά­νει α­νη­συ­χη­τι­κές δι­α­στά­σεις.
Οι ερ­γα­ζό­με­νοι της ΔΕ­Η Α.Ε. αν­τι­λαμ­βα­νό­με­νοι το δι­α­κύ­βευ­μα ερ­γά­ζον­ται ε­δώ και με­γά­λο χρο­νι­κό δι­ά­στη­μα σε δύ­σκο­λες και αν­τί­ξο­ες ερ­γα­σια­κές συν­θή­κες και πά­νω α­πό τις φυ­σι­ο­λο­γι­κές τους δυ­να­τό­τη­τες.

About greekmme

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Από το Blogger.