ΣΗΜΑΙΑ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΕΚΔΟΣΗ

Ελλάδα

Π. Νίκας: «Υπάρχει ζήτημα με την επέκταση του αγωγού φυσικού αερίο»

fusiko aerio1«Υ­πάρ­χει ζή­τη­μα με την ε­πέ­κτα­ση του α­γω­γού φυ­σι­κού α­ε­ρί­ου α­πό τη Με­γα­λό­πο­λη προς την Κα­λα­μά­τα και τη Δυ­τι­κή Ελ­λά­δα ». Αυ­τό το­νί­ζει σε δή­λω­ση του ο Δή­μαρ­χος Κα­λα­μά­τας Πα­να­γι­ώ­της Νί­κας και εκ­φρά­ζει την α­νη­συ­χί­α του.
Η δή­λω­ση του κ. Νί­κα α­να­φέ­ρει:
«Δεν ή­θε­λα να μι­λή­σω προ­ε­κλο­γι­κά για έ­να πο­λύ σο­βα­ρό ζή­τη­μα. Δεν ή­θε­λα να θε­ω­ρη­θεί τό­τε ό­τι το κά­νω για λό­γους εν­τυ­πω­σια­σμού. Εί­ναι, ό­μως, α­νάγ­κη να μι­λή­σω γι’ αυ­τό τώ­ρα και στο μέλ­λον – και μά­λι­στα με ι­δι­αί­τε­ρη έν­τα­ση και έμ­φα­ση.
Υ­πάρ­χει ζή­τη­μα με την ε­πέ­κτα­ση του α­γω­γού φυ­σι­κού α­ε­ρί­ου. Το φυ­σι­κό α­έ­ριο εί­ναι έ­να συγ­κρι­τι­κό πλε­ο­νέ­κτη­μα για ό­λες τις πε­ρι­ο­χές, δι­ό­τι δί­δει έ­να μι­κρό­τε­ρο κό­στος στην κα­τα­νά­λω­ση ε­νέρ­γειας της τά­ξε­ως του 40% πε­ρί­που σε σχέ­ση με το πε­τρέ­λαι­ο. Αν το φυ­σι­κό α­έ­ριο δεν έλ­θει στην Κα­λα­μά­τα και στη δυ­τι­κή Ελ­λά­δα – α­πό τη Με­γα­λό­πο­λη θα έλ­θει – υ­πάρ­χει ζή­τη­μα και με τις Βι­ο­μη­χα­νι­κές μας Πε­ρι­ο­χές, με τις ε­πεν­δύ­σεις που πρό­κει­ται να γί­νουν ε­κεί, με τις μο­νά­δες που ή­δη λει­τουρ­γούν ε­κεί, με τις ξε­νο­δο­χεια­κές μας μο­νά­δες και, γε­νι­κά, με την ό­λη πα­ρα­γω­γι­κή δι­α­δι­κα­σί­α.
Για να γί­νει ε­πέ­κτα­ση του α­γω­γού φυ­σι­κού α­ε­ρί­ου προς την Κα­λα­μά­τα και τη δυ­τι­κή Ελ­λά­δα, πρέ­πει πά­ση θυ­σί­α να προ­γραμ­μα­τι­σθεί και να κα­τα­σκευα­σθεί έ­να ερ­γο­στά­σιο πα­ρα­γω­γής η­λε­κτρι­κής ε­νέρ­γειας. Αυ­τό εί­ναι έ­να κρί­σι­μο ζή­τη­μα. Δι’ ε­πι­στο­λών μου έ­χω θέ­σει το θέ­μα στον αρ­μό­διο Υ­φυ­πουρ­γό κ. Πα­πα­γε­ωρ­γί­ου, τον Υ­πουρ­γό Α­νά­πτυ­ξης κ. Χα­τζη­δά­κη. Εί­ναι έ­να θέ­μα ζω­τι­κής ση­μα­σί­ας για την πε­ρι­ο­χή μας και ο­λό­κλη­ρη τη δυ­τι­κή Ελ­λά­δα. Πρέ­πει ο α­γω­γός α­πό τη Με­γα­λό­πο­λη να ε­πε­κτα­θεί, ό­πως ή­ταν προ­γραμ­μα­τι­σμέ­νο, δι­ό­τι έ­χει και τη δι­α­το­μή για να κα­λύ­ψει τις συγ­κε­κρι­μέ­νες πε­ρι­ο­χές».

About greekmme

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Από το Blogger.