ΣΗΜΑΙΑ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΕΚΔΟΣΗ

Ελλάδα

ΕΝΑ ΠΑΝΗΓΥΡΙ ΘΑ ΜΑΣ ΣΩΣΕΙ ΤΕΛΙΚΑ...

ΠολύλοφοςΠολύλοφος
ΔΗΜΟΣ ΜΕΣΣΗΝΗΣ
Παραδοσιακές γιορτές σε χωριά του Δήμου Μεσσήνης για τους προστάτες τους Αγίους Πέτρο και Παύλο, πραγματοποιούνται σήμερα και αύριο. Πρόκειται για το Κυνηγού του Τρικόρφου, τον Πολύλοφο και το Κουτήφαρι…
Απόψε, Σάββατο, στον Πολύλοφο, θα τελεστεί πανηγυρικός εσπερινός στο εκκλησάκι των Αγίων Πέτρου και Παύλου, ενώ ακολούθως ο Μορφωτικός και Εκπολιτιστικός Σύλλογος θα πραγματοποιήσει πανηγύρι στην πλατεία του χωριού. Αύριο θα γίνει Θεία Λειτουργία στο εξωκλήσι των Αγίων Πέτρου και Παύλου Πολυλόφου σε μια περιοχή ιδιαίτερου φυσικού κάλλους.
Αύριο το πρωί παραδοσιακό πανηγύρι θα πραγματοποιήσει  ο Εξωραϊστικός Πολιτιστικός Σύλλογος Κυνηγού «Άγιος Ιωάννης Πρόδρομος». Θα ακολουθήσει ξενάγηση, από τον πρόεδρο του Συλλόγου, Νίκο Καλογερόπουλο, στο παραδοσιακό ελαιοτριβείο του χωριού.
Τους αγίους Πέτρο και Παύλο γιορτάζει και το χωρίο Κουτήφαρι της Δημοτικής Ενότητας Αριστομένους.
Όπως σημειώνει σε σχετική ανακοίνωσή του ο Δήμος Μεσσήνης, ο δήμαρχος, Στάθης Αναστασόπουλος, θεωρεί ότι είναι σπουδαίος ο ρόλος που παίζουν οι θρησκευτικές πανηγύρεις στην ανάδειξη του τοπικού πολιτισμού και υπογραμμίζει ότι ο Δήμος, στο πλαίσιο του θεσμικού του ρόλου, θα βοηθήσει στην ανάδειξη των παραδοσιακών εθίμων στο μέτρο των δυνατοτήτων του. 

About greekmme

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Από το Blogger.