ΣΗΜΑΙΑ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΕΚΔΟΣΗ

Πελοπόννησος

«Καμία δέσμευση της κυβέρνησης στα αιτήματα των κτηνοτρόφων για την καταπολέμηση του καταρροϊκού Πυρετού»

ktinotrofia2«Καμία δέσμευση, καμία θετική απάντηση της κυβέρνησης στα αγωνιώδη αιτήματα των κτηνοτρόφων της Πελοποννήσου για την καταπολέμηση του καταρροϊκού πυρετού και για μέτρα ανακούφισης των πληγέντων κτηνοτρόφων.» Τονίζει σε ανακοίνωσή του το ΚΚΕ μετά την συζήτηση που έγινε στην βουλή σε Επίκαιρη Ερώτηση που κατέθεσε η βουλευτής του ΚΚΕ Διαμάντω Μανωλάκου.
Ακολουθεί η Επίκαιρη Ερώτηση της βουλευτού καθώς και τα πρακτικά της συζήτησής της στη βουλή:
 ΕΠΙΚΑΙΡΗ ΕΡΩΤΗΣΗ
Προς τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων
Θέμα: Διαστάσεις επιδημίας έχει πάρει ο καταρροϊκός πυρετός.
Δραματικές διαστάσεις έχει πάρει η επιζωοτία του καταρροϊκού πυρετού στην Πελοπόννησο που εξαπλώνεται με μεγάλη ταχύτητα. Μετά την εμφάνιση των πρώτων εστιών σε κοπάδια στο Ξηροκάμπι Λακωνίας ακολούθησε επέκταση στις περισσότερες περιοχές της Περιφέρειας Πελοποννήσου και ήδη η Διεύθυνση Κτηνιατρικής της Περιφέρειας Πελ/σου αναφέρει ταχύτατο ρυθμό εξάπλωσης και ότι έχουν προσβληθεί ογδόντα οκτώ κοπάδια σε όλη την Περιφέρεια, με διαπιστωμένα κρούσματα σε τριάντα κοπάδια στην Αρκαδία, σαράντα πέντε στη Λακωνία, έντεκα στη Μεσσηνία και από ένα σε Αργολίδα και Κορινθία, ενώ ο αριθμός αυτός θα αυξηθεί αφού υπάρχουν πολλά περιστατικά προς διερεύνηση. Χαρακτηριστικά τα μολυσμένα κοπάδια στη Λακωνία έφτασαν την Παρασκευή (20/6) τα εξήντα, από σαράντα πέντε που ήταν την Πέμπτη(19/6) ενώ είναι ορατός ο κίνδυνος επέκτασης σε Ήπειρο και Στερεά Ελλάδα.Παρά τις φιλότιμες προσπάθειες του κτηνιατρικού και λοιπού προσωπικού των δημόσιων κτηνιατρικών υπηρεσιών, που βρίσκονται για χρόνια υποστελεχωμένες εξαιτίας της κυβερνητικής αδιαφορίας για την κάλυψη των αναγκών και με περιορισμένες τις δυνατότητες μετακινήσεων του ελάχιστου προσωπικού τους, η ολιγωρία εκ μέρους κυβέρνησης και περιφέρειας συμβάλλει στην ταχύτατη επέκταση των εστιών.
Μπροστά σ’ αυτή την κατάσταση οι κτηνοτρόφοι της περιοχής που βρίσκονται σήμερα σε πολύ δύσκολη οικονομική κατάσταση εξαιτίας των χαρατσιών, των φόρων και συνολικά της αντιαγροτικής πολιτικής που χρόνια τώρα ακολουθούν οι κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ, ζητούν:
Άμεσα και γρήγορα να ενταθεί το πρόγραμμα επιζωτιολογικής διερεύνησης με ταυτόχρονους ψεκασμούς για να εμποδιστεί η επέκταση της ασθένειας. Να γίνει μακροσκοπική εξέταση σε κάθε κοπάδι ξεχωριστά και να παρθούν δείγματα για έλεγχο. Να εξεταστούν όλα τα κοπάδια και γρήγορα να βγουν τα αποτελέσματα.Τη στελέχωση της κτηνιατρικής υπηρεσίας και των περιφερειακών κτηνιατρείων για γρήγορο και αποτελεσματικό έλεγχο.

About greekmme

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Από το Blogger.