ΣΗΜΑΙΑ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΕΚΔΟΣΗ

Ελλάδα

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΣΕ ΕΓΡΗΓΟΡΣΗ...


ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΡΓΑΣΙΕΣ της προχθεσινής συνεδρίασης του Περιφερειακού Συμβουλίου ενημέρωσε, χθες, ο αντιπεριφερειάρχης Μεσσηνίας Γιάννης Αργυράκης, σε συνέντευξη Τύπου.
Το πρώτο θέμα στο οποίο αναφέρθηκε, ήταν η εκδήλωση κρουσμάτων καταρροϊκού πυρετού σε οικόσιτα ζώα, στην Λακωνία. Όπως τόνισε την Περιφέρεια την απασχολεί ο κίνδυνος εξάπλωσης της ασθένειας και στους υπόλοιπους Νομούς. Για το λόγο αυτό υπάρχει άμεση και στενή συνεργασία με το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και τις Διευθύνσεις Κτηνιατρικής. Αποφασίστηκε να διατεθούν 24.000 ευρώ για άμεσους ελέγχους σε σημεία που έχουν εκδηλωθεί ύποπτα κρούσματα, στάνες κλπ.

Η ΧΑΛΑΖΟΠΤΩΣΗ
Πολλές ζημιές, αν και μικρής διάρκειας, άφησε πίσω της η χαλαζόπτωση της περασμένης Κυριακής στη Βάλτα και στην ευρύτερη περιοχή της Τριφυλίας, κυρίως σε αμπελόφυτα, υπαίθρια κηπευτικά και ελιές. Ο Γιάννης Αργυράκης κάλεσε τους παραγωγούς που έχουν υποστεί ζημιές να κάνουν αίτηση στους τοπικούς ανταποκριτές του ΕΛΓΑ, για να προχωρήσει η διαδικασία αποζημίωσης.
Με την ευκαιρία, ενημέρωσε ότι απομένουν οι τυπικές υπογραφές και όλα είναι έτοιμα να ξεκινήσει το πρόγραμμα δακοκτονίας στις αρχές του επόμενου μήνα.
ΛΑΤΟΜΕΙΑ
Αναβλήθηκε, τελικά, η απόφαση για την Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων για την δημιουργία λατομείου στην περιοχή της Πολιανής, στη θέση «Σταυρί», που έχει υποβληθεί από ιδιώτη επιχειρηματία. Όπως είπε ο αντιπεριφερειάρχης, η ίδρυση λατομείου στη συγκεκριμένη περιοχή αποφασίστηκε από την προηγούμενη νομαρχιακή αρχή, μετά τις πολλές προσφυγές της τοπικής κοινωνίας για τον καθορισμό λατομικής ζώνης στον Κοκκινόβραχο. Μετά, όμως, τις δικαστικές αποφάσεις, σήμερα στον Κοκκινόβραχο υπάρχουν σε λειτουργία 6 λατομία. Έτσι, συνεκτιμώντας τις αντιδράσεις της τοπικής κοινωνίας, το Περιφερειακό Συμβούλιο αποφάσισε την αναβολή της συζήτησης, ώστε να δοθεί χρόνος για επανασχεδιασμό της πολιτικής στον καθορισμό των λατομικών ζωνών.
ΑΛΛΕΣ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ
Το Περιφερειακό Συμβούλιο ενέκρινε την Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων για την εγκατάσταση αγωγού ύδρευσης από το Πήδημα, προκειμένου να υδρευτούν Καλαμάτα, Μεσσήνη και Μάνη. Πλέον, η φροντίδα είναι να βρεθεί το χρηματοδοτικό πλαίσιο, ώστε να ξεκινήσει η διαγωνιστική διαδικασία.
Επίσης, εγκρίθηκε η παραχώρηση στην 120 ΠΕΑ ενός οχήματος για τα μικτά περίπολα πυρασφάλειας, όπως συμβαίνει κάθε καλοκαίρι. Ενώ αποφασίστηκε ο δανεισμός του μηχανήματος καθαρισμού παραλιών, ιδιοκτησίας της Αναπτυξιακής, στην Περιφερειακή Ενότητα, προκειμένου, σε συνεργασία με τους Δήμους, να καθαρίζονται οι ακτές της Μεσσηνίας.
Τέλος, για την μεταφορά των μαθητών, αποφασίστηκε ξεχωριστός διαγωνισμός για κάθε Περιφερειακή Ενότητα, ο οποίος προβλέπεται να ολοκληρωθεί πριν την έναρξη της νέας σχολικής περιόδου.
Σε ερώτηση για τον δρόμο Τζάνε- Καλαμάκι, απάντησε ότι ο εργολάβος έχει εγκατασταθεί και οι εργασίες προχωρούν, αλλά θα υπάρξει καθυστέρηση για τα σημεία που υπάρχουν αντιδράσεις για τις απαλλοτριώσεις ή προσφυγές. 

About greekmme

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Από το Blogger.