ΣΗΜΑΙΑ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΕΚΔΟΣΗ

Ελλάδα

Διευρύνθηκε η διαφορά δηλώνει ο Στάθης Αναστασόπουλος, εγώ είμαι ο νικητής των εκλογών δηλώνει ο Γιώργος Τσώνης

TSONHS-ANASTASOPOYLOSΗ ΕΠΑΝΑΚΑΤΑΜΕΤΡΗΣΗ ψηφοδελτίων ολοκληρώθηκε στο Πρωτοδικείο Καλαμάτας και σε λίγες ημέρες αναμένεται η επίσημη ανακήρυξη του νικητή των επαναληπτικών εκλογών στον Δήμο Μεσσήνης. Όμως, οι δύο «μονομάχοι» δεν παύουν να δηλώνουν, ο καθένας για τον εαυτό του, ότι είναι νικητές. Το πλέον σίγουρο είναι ότι από τις δηλώσεις του φαίνεται ότι θα έχουμε και συνέχεια σε εκλογοδικείο και ΣτΕ. 
Σε δήλωσή του, στο BEST, ο Στάθης Αναστασόπουλος σημειώνει πως η διαδικασία τον ανέδειξε νικητή και πως «…επιβεβαιώθηκε η αρχική ανακήρυξη του συνδυασμού μας και μάλιστα ενισχύθηκε και η διαφορά. Περιμένουμε τα επόμενα βήματα, εάν ο άλλος συνδυασμός με την ανακήρυξη του Πρωτοδικείου καταθέσει ένσταση, εμείς θα είμαστε έτοιμοι να καταθέσουμε τη δική μας αντένσταση».
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΣΩΝΗ
Την ανακήρυξή του ως δήμαρχο Μεσσήνης ζητά με δήλωσή του ο Γιώργος Τσώνης, μετά την ολοκλήρωση της επανακαταμέτρησης των ψηφοδελτίων και των 102 Εκλογικών Τμημάτων του Δήμου Μεσσήνης στο Πρωτοδικείο Καλαμάτας, κατά την οποία διαπιστώθηκε ότι ένα ψηφοδέλτιο του συνδυασμού του, κακώς είχε καταγραφεί στη δύναμη του Στάθη Αναστασόπουλου και έγινε η αναγκαία πράξη διόρθωσης.
Συγκεκριμένα, το υπ’ αριθμ. 33 ψηφοδέλτιο του 223ου Εκλογικού Τμήματος του Δήμου Μεσσήνης, που ανήκε στο συνδυασμό του Γ. Τσώνη, διαπιστώθηκε ότι είχε καταγραφεί υπέρ του κ. Στάθη Αναστασόπουλου. Έτσι, μετά την εξακρίβωση του λάθους και την αφαίρεση ενός ψηφοδελτίου από το συνδυασμό του κ. Αναστασόπουλου, το οποίο προσμετρήθηκε υπέρ του κ. Τσώνη, ο τελευταίος προηγείται με ένα ψηφοδέλτιο.
Αυτό είναι το μόνο ουσιαστικό και αναμφισβήτητο εύρημα, το οποίο και διορθώθηκε, πέρα από την καταγραφή περιπτώσεων ψηφοδελτίων -από τους δικηγόρους και των δύο πλευρών κατά τη διαδικασία επανακαταμέτρησης στο Πρωτοδικείο Καλαμάτας- επί των οποίων θα υποβληθούν τα όποια αιτήματα ακυρώσεων ή προσμετρήσεων στο Εκλογοδικείο.
Να σημειωθεί ότι κατά την εξαήμερη διαδικασία επανακαταμέτρησης των ψηφοδελτίων, οι δικαστές που είχαν οριστεί για τη συγκεκριμένη υπόθεση δέχονταν τα αιτήματα των πληρεξουσίων δικηγόρων των δυο πλευρών επί των θεμάτων ελέγχου των ψηφοδελτίων και του υπολοίπου εκλογικού υλικού (πρωτόκολλο ψηφοφορίας, βιβλίο πράξεων κ.λ.π.) και δεν αποφαίνονταν επ’ αυτών. Άρα, δεν υπήρξαν κατά τη συγκεκριμένη διαδικασία ακυρώσεις ή προσμετρήσεις ψηφοδελτίων. Η μόνη πράξη που έγινε ήταν αυτή της προαναφερομένης διόρθωσης, η οποία διαμόρφωσε ουσιαστικά το τελικό αποτέλεσμα, προ των όποιων προσφυγών στο Εκλογοδικείο, με 9.237 στον Γ. Τσώνη, έναντι 9.236 του Στάθη Αναστασόπουλου. Για το λόγο αυτό, ζητά να ανακηρυχθεί δήμαρχος Μεσσήνης.

About greekmme

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Από το Blogger.