ΣΗΜΑΙΑ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΕΚΔΟΣΗ

Ελλάδα

Χάρη στον Γιώργο Τσούκαλη συνελήφθησαν δύο αρχαιοκάπηλοι με δράση στη Μάνη

TSOYKALHSΤΗΝ ΠΕΡΙΟΔΟ του Πάσχα έφτασε η πληροφορία στο γραφείο του Μεσσήνιου ιδιωτικού ντεντέκτιβ, Γιώργου Τσούκαλη, ότι κάποιοι στην Καλαμάτα δραστηριοποιούνται με παράνομη διακίνηση αρχαιοτήτων. Μετά από έρευνά του, με την συνδρομή των συνεργατών του, διαπιστώθηκε ότι οι ύποπτοι έχουν στη κατοχή τους μια επιτύμβια πλάκα της περιόδου των Ελληνιστικών χρόνων.
Μόλις η έρευνα έφτασε στο επιθυμητό αποτέλεσμα, ενημερώθηκε αμέσως η αστυνομική διεύθυνση Πειραιά και ξεκίνησαν οι σχετικές διαδικασίες εντοπισμού και σύλληψης των παρανόμων.
Την Τρίτη, στις 8.30 το βράδυ, μετά από συντονισμένη επιχείρηση των αστυνομικών αρχών, συνελήφθησαν στην περιοχή του Κολωνού δυο πρώτα ξαδέρφια και στη συνέχεια οδηγήθηκαν στην ασφάλεια Πειραιά.
Στη κατοχή τους βρέθηκε μαρμάρινη πλάκα του 300 π. Χ., η οποία απεικονίζει μια γυναικεία μορφή διαστάσεων 27Χ35. Διαπιστώθηκε ότι είχε κλαπεί το Νοέμβριο του 1997 από το ναό της Φανερωμένης στο χωριό Κίττα Οιτύλου, στη Μάνη, και η περίπτωση ήταν καταγεγραμμένη στο δίκτυο αναζήτησης της Ιντερπολ.
Στα σπίτια και στις στάνες των συλληφθέντων δεν βρέθηκαν άλλα αρχαία και η πλάκα παραδόθηκε στο μουσείο του Πειραιά. Από την εισαγγελία Πειραιά παραπέμφθηκαν στην εισαγγελία Αθηνών.
«Θέλω να ευχαριστήσω ιδιαίτερα τον Ιωάννη Λυκουρέζο, αστυνομικό διευθυντή Πειραιά, τον Βαγγέλη Λινάρδο, αστυνομικό υποδιευθυντή Πειραιά, καθώς και τον Σταύρο Τουφεξή, αστυνομικό διευθυντή Καλαμάτας, για τη συνδρομή τους και τις ενέργειες τους που οδήγησαν στη διαλεύκανση της σοβαρής αυτής υπόθεσης αρχαιοκαπηλίας», δήλωσε ο Γιώργος Τσούκαλης.

About greekmme

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Από το Blogger.