ΣΗΜΑΙΑ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΕΚΔΟΣΗ

Ελλάδα

Στη "μάχη" κατά της αφίσας ο Δήμος Καλαμάτας

Από τη 15η Ιουνίου, αναρτώνται σε κεντρικά σημεία της Καλαμάτας, ιδίως σε δημοτικούς κοινόχρηστους χώρους, αφίσες και διαφημιστικές πινακίδες ενός τσίρκου. Με τον τρόπο αυτό προκαλείται εκτεταμένη αφισορρύπανση κατά παράβαση του νόμου, καθώς και του Κανονισμού Καθαριότητας του Δήμου, με περαιτέρω πρόκληση κινδύνου για την ασφαλή κυκλοφορία οχημάτων.
Οι υπηρεσίες του Δήμου προβαίνουν συνεχώς σε καθαίρεση των αφισών και πινακίδων. Επίσης, έχουν προβεί σε επιβολή των νόμιμων διοικητικών κυρώσεων (πρόστιμα), τέσσερις φορές.
Παρά τις διαρκείς προσπάθειες των δημοτικών υπηρεσιών και τη συνεχή καθαίρεση αφισών και διαφημιστικών πινακίδων του τσίρκου, αναρτώνται διαρκώς καινούργιες σε δημοτικούς κοινόχρηστους χώρους και μάλιστα με προκλητικό τρόπο.
Επίσης, έχουν παράνομα διασπαρεί σε όλη την πόλη ενημερωτικά / διαφημιστικά φυλλάδια (feuilles-volantes).
Ο Δήμος Καλαμάτας θα υπερασπισθεί τη νομιμότητα στους δημόσιους χώρους, γι’ αυτό και ζήτησε την παρέμβαση του Εισαγγελέα και την κίνηση της αυτοφώρου διαδικασίας.
Ο Δήμος παρακαλεί τους πολίτες να συμπεριφέρονται απολύτως αρνητικά σ' αυτούς (και τις εκδηλώσεις τους) που δε σέβονται την πόλη μας.

About greekmme

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Από το Blogger.