ΣΗΜΑΙΑ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΕΚΔΟΣΗ

Ελλάδα

Σπάρτη: Τραγωδία με 2 νεκρούς από πτώση αεροσκάφους

  • Διθέσιο αεροσκάφος ελαφρού τύπου έπεσε δίπλα στο αεροδρόμιο Σπάρτης και σκοτώθηκαν ο 52χρονος πιλότος και ο 35χρονος μηχανικός

Τραγικό τέλος βρήκαν λίγο μετά τις 10.00 το πρωί, με ιδιωτικό αεροσκάφος, δύο άντρες, όταν αυτό αμέσως μετά την απογείωση, καρφώθηκε με τη μύτη στο έδαφος. Ακαριαίο θάνατο βρήκαν ένας 35χρονος από τη Μεσσηνία και ένας 52χρονος από την Αττική.
Αμέσως ειδοποιήθηκαν  οι αρχές και οι δύο διακομίσθηκαν στο νοσοκομείο της Σπάρτης, όπου απλά διαπιστώθηκε ο θάνατος τους.
Το αεροσκάφος, σύμφωνα με πληροφορίες του pelopsnews.gr, βρισκόταν ήδη στην περιοχή του κλειστού. αεροδρομίου Σπάρτης, απ' όπου και προσπάθησε να απογειωθεί για δοκιμαστική πτήση, η οποία αποδείχθηκε μοιραία. 

Σύμφωνα δε με πληροφορίες του apela.gr, το αεροσκάφος φαίνεται να κράτησε ο κινητήρας (έσβησε) αμέσως μετά την απογείωσή του. Επειδή αυτό, επίσης σύμφωνα με το apela.gr, από μόνο του δεν αρκεί για να προκαλέσει θανατηφόρο ατύχημα, σύμφωνα με πεπειραμένους χειριστές, και ειδικά τόσο κοντά σε ένα αεροδρόμιο, εικάζεται ότι το αεροσκάφος ενδεχόμενος "χτυπήθηκε" από ισχυρές ριπές αέρα, οι οποίες προκάλεσαν την πτώση του, και προβλήματα στη λειτουργία του βαλλιστικού αλεξίπτωτου.

About greekmme

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Από το Blogger.