ΣΗΜΑΙΑ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΕΚΔΟΣΗ

ειδήσεις

Παν. Νίκας: «Το 20 Διεθνές Φεστιβάλ Χορού Καλαμάτα να μην είναι το τελευταίο»

festibal xorou4Ι­κα­νο­ποί­η­ση ε­ξέ­φρα­σε σή­με­ρα ο Δή­μαρ­χος Κα­λα­μά­τας Πα­να­γι­ώ­της Νί­κας «δι­ό­τι κα­τα­φέ­ρα­με να πραγ­μα­το­ποι­ή­σου­με το 20ό Δι­ε­θνές Φε­στι­βάλ Χο­ρού χω­ρίς προ­βλή­μα­τα και με ε­πι­τυ­χί­α. Κι αυ­τό, δι­ό­τι αν­τι­με­τω­πί­σα­με τε­ρά­στι­ες δυ­σκο­λί­ες λό­γω των υ­πε­ρεν­τά­ξε­ων έρ­γων και της μη χρη­μα­το­δό­τη­σής του α­πό το Ε­ΣΠΑ. Υ­πήρ­ξε χρη­μα­το­δό­τη­ση α­πό τον κρα­τι­κό προ­ϋ­πο­λο­γι­σμό, ύ­ψους 200.000 ευ­ρώ, που εί­ναι το έ­να τρί­το, ί­σως και κά­τι πα­ρα­πά­νω, του κό­στους του».
Ο κ.  Νί­κας ευ­χα­ρί­στη­σε και ε­παί­νε­σε την καλ­λι­τε­χνι­κή δι­ευ­θύν­τρια του Δι­ε­θνούς Φε­στι­βάλ Χο­ρού, Βί­κυ Μα­ραγ­κο­πού­λου και την ο­μά­δα που την πλαι­σι­ώ­νει, κα­θώς και την Κοι­νω­φε­λή Ε­πι­χεί­ρη­ση «Φά­ρις» του Δή­μου Κα­λα­μά­τας, για τις προ­σπά­θει­ές τους ώ­στε να ε­τοι­μά­ζε­ται και να δι­ε­νερ­γεί­ται με άρ­τιο τρό­πο το Φε­στι­βάλ. Το χα­ρα­κτή­ρι­σε, δε, «έ­να πα­ρά­θυ­ρο α­νοι­χτό της πό­λης μας προς την Ευ­ρώ­πη και τον κό­σμο».Σχε­τι­κά με το 21 Φε­στι­βάλ, ε­κεί­νο του 2015 δη­λα­δή, ο Δή­μαρ­χος ζή­τη­σε τη συ­στρά­τευ­ση ό­λων και την ά­σκη­ση πί­ε­σης προς την Κυ­βέρ­νη­ση, ώ­στε η δι­ε­νέρ­γεια του Φε­στι­βάλ να χρη­μα­το­δο­τεί­ται α­πό το Ε­ΣΠΑ ή α­πό τον κρα­τι­κό προ­ϋ­πο­λο­γι­σμό. Και τού­το, ε­πει­δή α­δυ­να­τεί ο Δή­μος να ση­κώ­σει το βά­ρος της πραγ­μα­το­ποί­η­σης του Φε­στι­βάλ.
Α­ΝΑ­ΚΗ­ΡΥ­ΞΗ Β. ΜΑ­ΡΑΓ­ΚΟ­ΠΟΥ­ΛΟΥ ΣΕ Ε­ΠΙ­ΤΙ­ΜΗ ΔΗ­ΜΟ­ΤΗ
Έ­νε­κεν των κα­λών υ­πη­ρε­σι­ών της, ε­πί δύ­ο δε­κα­ε­τί­ες, ο Δή­μος Κα­λα­μά­τας α­να­κή­ρυ­ξε τη Βί­κυ Μα­ραγ­κο­πού­λου ε­πί­τι­μη δη­μό­τη. Ο Δή­μαρ­χος α­νάρ­τη­σε σή­με­ρα τη φω­το­γρα­φί­α της στο Δη­μαρ­χεί­ο και δή­λω­σε ό­τι η σχε­τι­κή τε­λε­τή θα πραγ­μα­το­ποι­η­θεί στην αί­θου­σα Δη­μο­τι­κού Συμ­βου­λί­ου, με­τά την ο­λο­κλή­ρω­ση της α­να­καί­νι­σής της.
Η κυ­ρί­α Μα­ραγ­κο­πού­λου, κα­τά πρώ­τον για το Δι­ε­θνές Φε­στι­βάλ Χο­ρού, ευ­χα­ρί­στη­σε το Δή­μαρ­χο «για τις πο­λύ με­γά­λες του προ­σπά­θει­ες να γί­νει το Φε­στι­βάλ», ε­πι­ση­μαί­νον­τας ό­τι «έ­χου­με ο­λο­κλη­ρώ­σει το Φε­στι­βάλ με πο­λύ με­γά­λη ε­πι­τυ­χί­α και στην ποι­ό­τη­τα την καλ­λι­τε­χνι­κή και στην προ­σέγ­γι­ση και στην υ­λο­ποί­η­σή του».
Κα­τά δεύ­τε­ρον, α­πηύ­θυ­νε εκ βα­θέ­ων ευ­χα­ρι­στί­ες προς το Δή­μαρ­χο και το Δη­μο­τι­κό Συμ­βού­λιο για την α­να­κή­ρυ­ξή της ως ε­πί­τι­μης δη­μό­τη Κα­λα­μά­τας. Χα­ρα­κτή­ρι­σε, δε, το γε­γο­νός της α­νάρ­τη­σης της φω­το­γρα­φί­ας της με­τα­ξύ ε­κεί­νων των ε­πι­τί­μων δη­μο­τών «μια α­πό τις πιο συγ­κι­νη­τι­κές στιγ­μές της ζω­ής μου». Η κυ­ρί­α Μα­ραγ­κο­πού­λου προ­σέ­θε­σε πως «οι δε­σμοί που με συν­δέ­ουν μ’ αυ­τή την πό­λη εί­ναι ου­σι­α­στι­κοί. Την έ­χω α­γα­πή­σει αυ­τή την πό­λη και μου έ­χει δώ­σει με­γά­λες χα­ρές».

About greekmme

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Από το Blogger.