ΣΗΜΑΙΑ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΕΚΔΟΣΗ

Ελλάδα

Μειώσεις στα επαγγελματικά, αυξήσεις σε οικιακά έως 800 MW, σταθερά για την ώρα τα αγροτικά

Μειώσεις στα επαγγελματικά, αυξήσεις σε οικιακά έως 800 MW, σταθερά για την ώρα τα αγροτικά
Τις νέες τιμές ρεύματος που θα ισχύσουν από τις 25 Ιουλίου ανακοίνωσε τη Δευτέρα 21 Ιουλίου η ΔΕΗ. Από την αναπροσαρμογή προκύπτουν μειώσεις από 1% έως 3,4% για τα επαγγελματικά τιμολόγια που αφορούν κυρίως μικρομεσαίες επιχειρήσεις, δηλαδή εμπορικά καταστήματα, μικρές βιοτεχνίες,
φούρνους κλπ. Αντίθετα αυξήσεις προκύπτουν έως και 11,5% (μεσοσταθμικά 11,1%) για καταναλώσεις έως 800 ΜW που αφορούν κυρίως εξοχικές ή δεύτερες κατοικίες.Για τα αγροτικά τιμολόγια δεν υπάρχει, για την ώρα, καμία μεταβολή, ωστόσο δεν αποκλείεται από την επόμενη χρονιά να υπάρξουν αυξήσεις. Η κυβέρνηση έχει εξασφαλίσει χρονικό περιθώριο μέχρι το 2015 ώστε να προχωρήσει στον έλεγχο και στο ξεκαθάρισμα του μητρώου δικαιούχων του αγροτικού ρεύματος. Οι όποιες αναπροσαρμογές θα αποφασιστούν όταν έχει ολοκληρωθεί αυτή η διαδικασία.  Για τις οικιακές καταναλώσεις τα τιμολόγια παραμένουν αμετάβλητα, ενώ δεν υπάρχουν μεταβολές ούτε και για τους δικαιούχους του Κοινωνικού Οικιακού Τιμολογίου.
Υπενθυμίζεται ότι η αναπροσαρμογή των τιμολογίων της ΔΕΗ έρχεται ως συνέπεια της κατάργησης των σταυροειδών επιδοτήσεων (δηλαδή ένα τιμολόγιο να είναι ακριβότερο από το πραγματικό του κόστος ώστε να επιδοτεί ένα άλλο τιμολόγιο) που αποτελεί μνημονιακό όρο.

About greekmme

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Από το Blogger.