ΣΗΜΑΙΑ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΕΚΔΟΣΗ

ειδήσεις

«Αστική Αναβάθμιση Μεσσήνης»

Ολοκληρώνεται το υποέργο: ΕΠΕΚΤΑΣΕΙΣ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΦΩΤΙΣΜΟΥ ΕΝΤΟΣ ΠΟΛΕΩΣ ΜΕΣΣΗΝΗΣ» προϋπολογισμού 278.000,00€, Οι εργασίες που θα ολοκληρωθούν άμεσα προβλέπουν την κατασκευή ιστών φωτισμού ύψους 9μ. και 6μ. στις κάτωθι οδούς της Μεσσήνης:
 1)σε όλο το μήκος της οδού Βελίκας,
2) επί της οδού Κ. Κρόμπα από το πάρκο συνοικισμού έως την συμβολή της με την οδό Αναστ. Αλεβίζου,
3)επί της ανωνύμου οδού πλησίον 1ο Γυμνάσιο Μεσσήνης, από την συμβολή της με οδό Στρατηγού Μακρυγιάννη έως την συμβολή της με την οδό  Καραθεοδωρή,
4) επί της οδού Ιερέως Βασιλείου Μαυροειδή σε όλο το μήκος της και επί της οδού σταδίου έμπροσθεν του Δημοτικού Σταδίου,
5) επί της οδού Σμύρνης,
6) επί της οδού Ε. Βενιζέλου
7) επί της ανωνύμου οδού (αρχή της είναι η συμβολή της με την οδό Γ.Παπανδρέου και κατάληξη της στο μετόχι Ι.Ν. Ζωοδόχου Πηγής της Ιεράς Μονής Βουλκάνου) καθώς και επί της οδού Ζωοδόχου Πηγής στην περιοχή Μπεζεστένια.
Β. ΠΑΙΔΙΚΕΣ ΧΑΡΕΣ ΠΟΛΗΣ ΜΕΣΣΗΝΗΣ
Έχουν τοποθετηθεί τα όργανα παιδικής χαράς και στις τέσσερις παιδικές χαρές της Μεσσήνης, και με αυτό τον τρόπο ολοκληρώνονται δύο υποέργα της πράξης «Αστική Αναβάθμιση Μεσσήνης», προϋπολογισμού 320.000 €.
Οι παιδικές χαρές που θα κατασκευαστούν μέσα από αυτό το έργο είναι :
α) κεντρικό πάρκο Μεσσήνης
β) θέση Αγίου Ιωάννη,
γ) οδός Γ. Παπανδρέου,
δ) θέση εργατικών κατοικιών,με την ολοκλήρωση του έργου θα έχουμε πιστοποιημένες τέσσερις παιδικές χαρές στη Μεσσήνη.
ΕΛΕΓΧΟΣ ΠΑΙΔΙΚΩΝ ΧΑΡΩΝ ΔΗΜΟΥ ΜΕΣΣΗΝΗΣ
Στα πλαίσια των πρόσφατων εντολών του Υπουργείου Εσωτερικών για ελέγχους και πιστοποίηση στις παιδικές χαρές όλων των Δήμων της χώρας, οι υπηρεσίες μας έχουν προβεί σε καταγραφή και αυτοψία όλων των παιδικών χαρών του Δήμου, οι οποίες είναι 50 σε αριθμό και διάσπαρτες σε όλο το Δήμο.Παράλληλα έχει αποσταλεί ο κατάλογος των παιδικών χαρών στην αρμόδια επιτροπή προκειμένου να προβεί σε αυτοψία και έλεγχο της καταλληλότητάς τους.
Προσανατολιζόμαστε στο άμεσο κλείσιμο των επικίνδυνων παιδικών χαρών, κατόπιν εισήγησης της υπηρεσίας και απόφασης δημοτικού συμβουλίου ενώ παράλληλα θα ξεκινήσει άμεσα η διαδικασία της πιστοποίησης για όσες παιδικές χαρές μπορούν να πιστοποιηθούν.Οι εργασίες που πρέπει να γίνουν σε κάθε μία ώστε τελικά να πιστοποιηθεί ο χώρος και να κριθεί η καταλληλότητα είναι αρκετές και δαπανηρές. Σε όσες περιπτώσεις ο Δήμος αντέχει την οικονομική επιβάρυνση θα προβεί στις απαιτούμενες δαπάνες ενώ παράλληλα θα στραφούμε και σε άντληση χρηματοδότησης από διάφορα προγράμματα.

About greekmme

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Από το Blogger.