ΣΗΜΑΙΑ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΕΚΔΟΣΗ

ειδήσεις

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΓΙΑΤΡΟΥΣ ΤΟΥ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΥ ΙΑΤΡΕΙΟΥ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ Τύπου παραχώρησαν, χθες, οι γιατροί του Κοινωνικού Ιατρείου Καλαμάτας, σχετικά με την έναρξη παροχής ιατροφαρμακευτικής και νοσοκομειακής περίθαλψης στους ανασφάλιστους από το ΕΣΥ και το ΠΕΔΥ.

Όπως ανέφεραν, στόχος της δημιουργίας του Κοινωνικού Ιατρείου ήταν να αυτοκαταργηθεί, με την προϋπόθεση ότι θα παρείχαν δωρεάν πλήρη κάλυψη, χωρίς εξαιρέσεις, στους ανασφαλίστους οι δημόσιοι φορείς Υγείας. Τόνισαν ότι με τον νέο νόμο υπάρχουν πολλές εξαιρέσεις, όπως είναι οι παράνομοι μετανάστες, ενώ είναι τέτοιες οι γραφειοκρατικές διαδικασίες, που θα ακυρώσουν στην πράξη τη νοσοκομειακή περίθαλψη. Για να εισαχθεί κάποιος ανασφάλιστος στο νοσοκομείο, θα πρέπει να πάρει παραπεμπτικό από γιατρό του ΠΕΔΥ, να το επικυρώσει ο διοικητής του ΠΕΔΥ, να το υποβάλει ο ασθενής στο νοσοκομείο, να συνεδριάσει μία τριμελής επιτροπή η οποία θα εγκρίνει ή όχι τη νοσηλεία του.
Επίσης, ανέφεραν, ότι για τη νοσοκομειακή περίθαλψη η κατάσταση είναι ακόμα πιο δύσκολη, καθώς η οικονομική κρίση έχει στρέψει τους ασφαλισμένους στους δημόσιους φορείς Υγείας, με αποτέλεσμα να έχει πολλαπλασιαστεί ο όγκος δουλειάς. Ενώ, είναι γνωστές οι ελλείψεις των νοσοκομείων σε υποδομές, υλικά και προσωπικό. Ακόμα, ανέφεραν ότι σε επισκέψεις που έκαναν στο παλιό ΙΚΑ και άλλους ασφαλιστικούς φορείς, για να ενημερωθούν με ποιο τρόπο θα εξυπηρετούνται οι ασθενείς, οι εργαζόμενοι δήλωσαν άγνοια, καθώς δεν έχουν φθάσει ακόμα οι σχετικές εγκύκλιοι, λίγες ημέρες πριν από την εφαρμογή του μέτρου.
Επεσήμαναν ότι υπάρχουν πολλά «αλλά» και τόνισαν:
Συνεκτιμώντας τις δυνατότητες των υπαρχουσών δομών Υγείας (Νοσοκομείο, ιατρεία, ΠΕΔΥ, Κέντρα Υγείαςκλπ.) και τους προϊπολογισμούς αυτών καθώς και την ασαφή έως έωλη χρηματοδότηση της εφαρμογής των παραπάνω υπουργικών αποφάσεων, θεωρούμε ότι αυτό το εγχείρημα θα καταρρεύσει σύντομα, ως όφειλε μια επικοινωνιακή πομφόλυγα.
Είναι σαφές ότι ο εν λόγω νόμος εκπονήθηκε κατόπιν της Λαϊκής κατακραυγής, πίεσης που άσκησαν κοινωνικές δομές, όπως τα Κοινωνικά Ιατρεία Αλληλεγγύης, και της επικοινωνιακής ανάγκης των κυβερνώντων, που προτιμούν να χρηματοδοτούν χρεωκοπημένες τράπεζες αντί της Υγείας και της Παιδείας.
Διατηρούμε, λοιπόν, τις δομές μας και το ηθικό σθένος μας, διότι θεωρούμε ότι συντομότατα η αναγκαιότητα της ύπαρξης μας, δυστυχώς, θα επαναβεβαιωθεί, και καλούμε τους συμπολίτες μας να μας στηρίξουν με όποιο τρόπο μπορεί ο καθένας και να αγωνιστούν εναντίον οιουδήποτε και ο,τιδήποτε συντελεί στη διάλυση της κοινωνικής συνοχής και στον εκβαρβαρισμό της κοινωνίας μας».
Τέλος, η Φεβρωνία Εξακουστίδου ενημέρωσε ότι, λόγω αδειών, το Κοινωνικό Ιατρείο θα λειτουργεί δύο ημέρες την εβδομάδα, την Τετάρτη το Παθολογικό και την Παρασκευή το πρωί το Παιδιατρικό, κυρίως για εμβολιασμούς των παιδιών.

About greekmme

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Από το Blogger.