ΣΗΜΑΙΑ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΕΚΔΟΣΗ

Ελλάδα

Υποστήριξη στον τουρισμό από το Δήμο Καλαμάτας

Με τρία Γραφεία Τουριστικής Υποστήριξης στελεχωμένα από γλωσσομαθείς υπαλλήλους, στην πλατεία Αγίων Αποστόλων, στο Αεροδρόμιο «Καπετάν Βασίλης Κωνσταντακόπουλος» και στην κεντρική προκυμαία του λιμένος Καλαμάτας, ο Δήμος παρέχει πληροφορίες και υλικό χρήσιμο κατά τη διαμονή τους στους επισκέπτες της Καλαμάτας και της περιοχής της, Έλληνες και ξένους. Επίσης, με ομάδα υπαλλήλων του Τομέα Τουρισμού, συμμετέχει στην υποδοχή των τουριστών που επιβαίνουν σε κρουαζιερόπλοια, τα οποία καταπλέουν στο λιμάνι της Καλαμάτας. Ο τουρισμός κρουαζιέρας συνιστά έναν κλάδο του τουριστικού τομέα ο οποίος είναι πολλά υποσχόμενος και τον οποίο η Καλαμάτα ευελπιστεί να προσελκύει όλο και περισσότερο.
Το Γραφείο Τουριστικής Υποστήριξης στην πλατεία Αγίων Αποστόλων, βορείως του βυζαντινού Ιερού Ναού που συνδέεται με την εθνική επανάσταση των Ελλήνων, λειτουργεί καθημερινά πλην Κυριακής, μεταξύ των ωρών 09.00 και 14.00 και 18.00 έως 21.00. Παρέχει στους τουρίστες πληροφορίες γενικού ενδιαφέροντος, αλλά διαθέτει και χάρτες, τον οδηγό του Δήμου Καλαμάτας, έντυπα για τη Μεσσηνία εν γένει, όπως και το πρόγραμμα των πολιτιστικών εκδηλώσεων του Δήμου Καλαμάτας για το καλοκαίρι του 2014. Τηλ. επικοινωνίας 27210 90413.
Στον Αερολιμένα «Καπετάν Βασίλης Κωνσταντακόπουλος», το Γραφείο Τουριστικής Υποστήριξης λειτουργεί κατά τις ώρες εργασίας του αεροδρομίου, για την υποστήριξη των επισκεπτών. Το Γραφείο διαθέτει διάφορα έντυπα και παρέχει πληροφορίες. Ο Δήμος Καλαμάτας έχει, μάλιστα, εγκαταστήσει πομπό wi-fi εκεί, με τον οποίο παρέχεται δωρεάν σύνδεση στο διαδίκτυο.
Επίσης, στην Παραλία της Καλαμάτας, στην κεντρική προκυμαία του λιμένα (στην προβολή της οδού Κανάρη), λειτουργεί από φέτος το καλοκαίρι ένα νέο σημείο Τουριστικής Υποστήριξης, παρέχοντας τουριστικές πληροφορίες και έντυπα στους Έλληνες και ξένους επισκέπτες. Οι ώρες λειτουργίας του είναι 18.30 - 21.30 όλες τις ημέρες της εβδομάδας, εκτός Τετάρτης.
Όταν καταπλέουν στο λιμένα Καλαμάτας κρουαζιερόπλοια, ομάδα υπαλλήλων του Τομέα Τουρισμού του Δήμου συμμετέχει στην υποδοχή των τουριστών, παρέχοντας πληροφορίες, διανέμοντας στους επισκέπτες χάρτες της πόλης και προσφέροντάς τους τοπικά προϊόντα, που έχουν διαθέσει στο Δήμο επιχειρηματίες της περιοχής μας.
Με απόφαση του Δημάρχου, ο Τομέας Τουρισμού ενισχύεται άμεσα με προσωπικό, εν όψει της τουριστικής κίνησης του καλοκαιριού.

About greekmme

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Από το Blogger.