ΣΗΜΑΙΑ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΕΚΔΟΣΗ

Ελλάδα

Έλληνας τουρίστας, καλοκαιρινό ανέκδοτο!

galanopoulos thothorosΤου Θό­δω­ρου Γα­λα­νό­που­λου
Ε­κα­τομ­μύ­ρια χρέ­η έ­χου­με, ε­κα­τομ­μύ­ρια του­ρί­στες που μας λέ­γα­νε, ό­χι φυ­σι­κά δεν εμ­φα­νι­στή­καν, αλ­λά κι αυ­τοί που ήρ­θαν, α­φού λει­τουρ­γού­με σαν τους Ιν­διά­νους Α­πά­τσι, να τους γδά­ρου­με και το κρα­νί­ο, το μό­νο που θα θυ­μούν­ται α­πό την Ελ­λά­δα, θα εί­ναι ε­κεί που χά­σα­νε, ή ά­δεια­σε το πορ­το­φό­λι τους ….
Τα έ­χου­με ξα­να­γρά­ψει, και ε­μείς που εί­μα­στε μέ­σα στα έν­τυ­πα, αλ­λά και ε­κεί­νοι που πή­ραν, μια γεύ­ση α­πό την Ελ­λη­νι­κή «φι­λο­ξε­νί­α »… Αν α­φή­σου­με τον του­ρι­σμό στα χέ­ρια της α­θά­να­της Ελ­λη­νι­κής κλε­φτου­ριάς, ο του­ρι­σμός θα ξα­ναρ­θεί μα­ζί με την α­νά­καμ­ψη της χώ­ρας…, δη­λα­δή του Α­γί­ου που ..ου α­νή­με­ρα! Ο Έλ­λη­νας φί­λοι μου την ε­λεύ­θε­ρη α­γο­ρά που του σερ­βί­ρα­νε, την αν­τι­λαμ­βά­νε­ται ό­τι εί­ναι ε­λεύ­θε­ρος να σφά­ζει με το γι­α­τα­γά­νι του…
Εί­πα­με και το κα­τα­λα­βαί­νει και ο τε­λευ­ταί­ος μέ­τριος εγ­κέ­φα­λος. Τα λε­φτά του πα­ρελ­θόν­τος δεν υ­πάρ­χουν που­θε­νά ! Ού­τε σε Ελ­λά­δα ού­τε σε Ευ­ρώ­πη! Ό­σο θα σφά­ζε­τε τον του­ρί­στα με κα­φέ­δες των 5-6 ευ­ρώ και κα­τε­ψυγ­μέ­να πα­νά­κρι­βα κα­φε­δά­κια, τό­σο το μή­νυ­μα θα πά­ει πί­σω στην χώ­ρα τους, μην ξα­να­πα­τά­τε στο Αρ­πα­κο­λι­στάν! Ό­σο θα τρο­μά­ζε­τε τον Έλ­λη­να του­ρί­στα, τό­σο θα ε­πι­στρέ­φει μό­νο στο χω­ριό του και το κα­φε­νεί­ο της πλα­τεί­ας, και ό­χι στα πεν­τά­στε­ρα h­o­t­el-s­pa …πα­ρα­μύ­θια σας! Ε­άν δεν προ­σαρ­μό­σε­τε τις τι­μές και την ποι­ό­τη­τα σας στη τσέ­πη του Έλ­λη­να του­ρί­στα και του Ευ­ρω­παί­ου ερ­γα­ζο­μέ­νου τό­σο θα χα­ρο­ποι­εί­τε τις γει­το­νι­κές χώ­ρες που πε­ρι­μέ­νουν πως και πως με κα­λές τι­μές, κα­λή ε­ξυ­πη­ρέ­τη­ση και πολ­λές ευ­χα­ρι­στί­ες! Οι ε­πο­χές που πή­γαι­νε ο του­ρί­στας να φά­ει στην τα­βέρ­να και του προ­σθέ­τα­νε στο λο­γα­ρια­σμό και το ΑΦΜ του τα­βερ­νιά­ρη και την η­με­ρο­μη­νί­α… έ­χουν πα­ρέλ­θει α­νε­πι­στρε­πτί ! Οι του­ρι­στι­κοί με­γά­λοι προ­ο­ρι­σμοί της χώ­ρας μας δι­α­θέ­τουν ή­δη ξε­νο­δο­χεί­α με το σύ­στη­μα a­ll i­n­c­l­u­s­i­ve ό­που ο πε­λά­της ε­κεί τρώ­γει και πί­νει και έ­ξω δεν ξο­δεύ­ει τί­πο­τε! Ό­μως υ­πάρ­χουν α­κό­μα πολ­λοί του­ρί­στες που δεν τους α­ρέ­σει αυ­τό το προ­ϊ­όν (αρ­νί στο πα­χνί ) και α­κό­μα τρι­γυρ­νά­νε μό­νοι τους σε πό­λεις και χω­ριά και για να δουν τις ο­μορ­φι­ές μας και να γευ­τούν κα­μιά πα­ρα­δο­σια­κή νο­στι­μιά σε λο­γι­κή τι­μή! Η κρί­ση εί­ναι σί­γου­ρα με­γά­λη, ό­μως υ­πάρ­χουν πα­ρα­δείγ­μα­τα ε­παγ­γελ­μα­τι­ών που με την ποι­ό­τη­τα τους και τη λο­γι­κή της φτω­χής α­γο­ράς , μα­ζεύ­ουν και Έλ­λη­νες και ει­σα­γο­μέ­νους, πε­ζούς και ε­πο­χου­μέ­νους! Θα έ­χε­τε σί­γου­ρα πα­ρα­τη­ρή­σει ό­τι κά­ποι­οι ε­πι­βι­ώ­νουν κόν­τρα σε κά­θε κρί­ση και ο κό­σμος τους προ­τι­μά και τους ψά­χνει, και στου βο­διού το κέ­ρα­το να χω­θού­νε! Πε­ρισ­σό­τε­ρο α­πό κά­θε άλ­λη φο­ρά ο πε­λά­της κοι­τά­ει που θα δώ­σει τα ε­λά­χι­στα χρή­μα­τα του! Θέ­λει ποι­ό­τη­τα και μα­ε­στρί­α για να τα πά­ρεις… Και να α­ξί­ζει που τα πή­ρες! Κα­λό κα­λο­καί­ρι!

About greekmme

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Από το Blogger.