ΣΗΜΑΙΑ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΕΚΔΟΣΗ

Ελλάδα

ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΘΕΜΑ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΤΗΣ ΔΕΗ

Κυριάκος Αναγνωστόπουλος, Μιχάλης Αντωνόπουλος, Μπάμπης Σταθόπουλος, Κώστας Σαρδέλης και όρθιοι Κώστας Γεωργακίλας και Θανάσης ΠετράκοςΚυριάκος Αναγνωστόπουλος, Μιχάλης Αντωνόπουλος, Μπάμπης Σταθόπουλος, Κώστας Σαρδέλης και όρθιοι Κώστας Γεωργακίλας και Θανάσης Πετράκος
ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΣΤΟ ΛΙΜΑΝΙ
Το ξεπούλημα της ΔΕΗ δεν αφορά μόνο τους εργαζόμενους της Επιχείρησης, αφορά όλη την ελληνική κοινωνία γιατί πρόκειται για δημόσια περιουσία και για το σημαντικότερο αναπτυξιακό εργαλείο. Αυτό τόνισαν εργαζόμενοι και συνταξιούχοι της ΔΕΗ, καθώς και ο υπεύθυνος ενέργειας του ΣΥΡΙΖΑ, Θανάσης Πετράκος, που κάλεσαν όλους τους Καλαματιανούς σε ανοιχτή εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη στο λιμάνι…
Η εκδήλωση θα γίνει στις 8:30 το βράδυ με ομιλητές τον Νίκο Φωτόπουλο, εκπρόσωπο των εργαζομένων στο Δ.Σ. της ΔΕΗ και τον Θανάση Πετράκο, βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ.
Στη συνέντευξη που δόθηκε το πρωί στο Εργατικό Κέντρο Καλαμάτας μίλησαν ο Κώστας Γεωργακίλας από τους εργαζόμενους της ΔΕΗ, ο Μιχάλης Αντωνόπουλος από το Γεωτεχνικό Επιμελητήριο,  ο Θανάσης Πετράκος, ο Κυριάκος Αναγνωστόπουλος από τους συνταξιούχους της ΔΕΗ, ο Κώστας Σαρδέλης και ο Μπάμπης Σταθόπουλος από τους εργαζόμενους της ΔΕΗ.
Ο Κώστας Γεωργακίλας τόνισε ότι ξεπουλιέται «κοψοχρονιά» η ΔΕΗ, με δώρο ένα πελατολόγιο 2.000.000 νοικοκυριών, τα οποία δεν θα ερωτηθούν γι’ αυτό. Είπε ότι είναι βέβαιο πως η τιμή της ενέργειας, για τα νοικοκυριά και τις επιχειρήσεις θα αυξηθεί σε πολύ μεγάλο ποσοστό και κάλεσε όλη την κοινωνία να κάνει δική της υπόθεση αυτό το τεράστιο ζήτημα.
Ο Μιχάλης Αντωνόπουλος πρόσθεσε ότι ξεπουλιούνται, εκτός από τις υποδομές της ΔΕΗ και φυσικοί πόροι, οι οποίοι θα έπρεπε να φυλάσσονται για τις επόμενες γενιές αντί να παραδίδονται στους ιδιώτες για εκμετάλλευση.
Ο Θανάσης Πετράκος τόνισε ότι όλοι οι παραγωγικοί, επιστημονικοί και κοινωνικοί φορείς έχουν ταχθεί κατά του ξεπουλήματος της ΔΕΗ, το οποίο υποστήριξε ότι υπαγόρευσαν στην κυβέρνηση ο Σύνδεσμος Ελληνικών Βιομηχανιών και οι ιδιώτες παραγωγοί ηλεκτρικής ενέργειας.
Είπε ακόμη ο βουλευτής ότι το ξεπούλημα της ΔΕΗ απαγορεύεται και από το Σύνταγμα, που προβλέπει ρητά ότι τέτοιες δημόσιες εταιρείες απαγορεύεται να μεταβιβαστούν σε ιδιώτες, σε ποσοστό μεγαλύτερο του 49%.
Ο Κυριάκος Αναγνωστόπουλος τόνισε ότι η κοινωνία στηρίζει τον αγώνα για δημόσια ΔΕΗ και προειδοποίησε τους «γαμπρούς» που θα επιχειρήσουν να πάρουν «νύφη» τη ΔΕΗ ότι δεν θα περάσουν ανθόσπαρτες καταστάσεις.
Ο Κώστας Σαρδέλης σημείωσε, μεταξύ άλλων, ότι την ημέρα που η απεργία στη ΔΕΗ κηρύχθηκε παράνομη και επιστρατεύτηκαν οι εργαζόμενοι, η παραγωγή ρεύματος ότι μόνο κάλυπτε τη ζήτηση αλλά την ξεπερνούσε σε μεγάλο βαθμό. Τόνισε λοιπόν ότι τότε τους διακόπτες δεν τους κατέβαζαν οι εργαζόμενοι, αφού έδιναν περισσότερο ρεύμα από το απαιτούμενο, αλλά η ίδια η κυβέρνηση, σε μια προσπάθεια να δημιουργήσει εντυπώσεις και να προχωρήσει στο σχεδιασμό της.
Τέλος, κάλεσμα προσέλευσης στην ανοιχτή εκδήλωση της Τετάρτης, στο λιμάνι της Καλαμάτας, απεύθυνε ο Μπάμπης Σταθόπουλος.
Σε ενημερωτικό κείμενο της Συντονιστικής Επιτροπής Φορέων κατά της ιδιωτικοποίησης της ΔΕΗ, επισημαίνονται τα εξής:

About greekmme

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Από το Blogger.