ΣΗΜΑΙΑ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΕΚΔΟΣΗ

greece

«Κίνδυνος να χαθεί η δωρεάν διανομή τροφίμων σε ευπαθείς κοινωνικές ομάδες για το 2014»

dianomi trofimon1Ε­ρώ­τη­ση κα­τέ­θε­σε ο βου­λευ­τής Μεσ­ση­νί­ας της ΝΔ Δη­μή­τρης Σαμ­πα­ζι­ώ­της προς τον Υ­πουρ­γό Ερ­γα­σί­ας, Κοι­νω­νι­κής Α­σφά­λι­σης και Πρό­νοι­ας, για την δω­ρε­αν δι­α­νο­μη τρο­φι­μων σε ευ­πα­θεις ο­μα­δες.
Συγ­κε­κρι­μέ­να ο κ. Σαμ­πα­ζι­ώ­της στην ε­ρώ­τη­σή του ε­πι­ση­μαί­νει τον κίν­δυ­νο να χα­θεί η δω­ρε­άν δι­α­νο­μή τρο­φί­μων σε ευ­πα­θείς κοι­νω­νι­κές ο­μά­δες για το τρέ­χον έ­τος.
Α­κο­λου­θεί η ε­ρώ­τη­ση του κ. Σαμ­πα­ζι­ώ­τη:
«Το πρό­γραμ­μα δω­ρε­άν δι­α­νο­μής τρο­φί­μων α­πό την Ευ­ρω­πα­ϊ­κή Έ­νω­ση, έ­δι­νε κά­θε χρό­νο βα­θιά α­νά­σα σε ευ­πα­θείς ο­μά­δες συμ­πο­λι­τών μας. Ι­δι­αί­τε­ρα κα­τά τα τε­λευ­ταί­α χρό­νια στα ο­ποί­α οι πο­λί­τες της χώ­ρας μας βι­ώ­νουν ε­ξαι­ρε­τι­κά δύ­σκο­λη κα­θη­με­ρι­νό­τη­τα λό­γω της με­γά­λης οι­κο­νο­μι­κής κρί­σης, το συγ­κε­κρι­μέ­νο Πρό­γραμ­μα α­πο­τε­λού­σε μί­α ση­μαν­τι­κή ό­α­ση δι­ευ­κό­λυν­σης για χι­λιά­δες ά­πο­ρες, πο­λύ­τε­κνες και μο­νο­γο­νε­ϊ­κές οι­κο­γέ­νει­ες κα­θώς και για η­λι­κι­ω­μέ­νους.
Έ­ως και το 2012 ο φο­ρέ­ας υ­λο­ποί­η­σης του προ­γράμ­μα­τος ή­ταν το Υ­πουρ­γεί­ο­  Α­γρο­τι­κής Α­νά­πτυ­ξης και Τρο­φί­μων, ε­νώ για το έ­τος 2013 φο­ρέ­ας Υ­λο­ποί­η­σης ή­ταν ο Ο­ΠΕ­ΚΕ­ΠΕ, ε­πο­πτευ­ό­με­νο α­πό το Υ­πουρ­γεί­ο Α­γρο­τι­κής Α­νά­πτυ­ξης και Τρο­φί­μων. Στις 26-2-2014 ψη­φί­σθη­κε α­πό το Ευ­ρω­πα­ϊ­κό Κοι­νο­βού­λιο Κα­νο­νι­σμός σύμ­φω­να με τον ο­ποί­ο ι­δρύ­ε­ται το Τα­μεί­ο Ευ­ρω­πα­ϊ­κής Βο­ή­θειας για Α­πό­ρους με πε­ρί­ο­δο προ­γραμ­μα­τι­σμού 2014-2020. Η προ­ερ­γα­σί­α για αυ­τόν τον Κα­νο­νι­σμό και ό­τι το προ­η­γού­με­νο Πρό­γραμ­μα θα τερ­μα­τι­ζό­ταν τέ­λος του 2013.
Πα­ρά ταύ­τα:
ε­νώ η με­τά­πτω­ση α­πό το Πρό­γραμ­μα Δω­ρε­άν Δι­α­νο­μής Τρο­φί­μων για Α­πό­ρους που ί­σχυ­ε μέ­χρι 31-12-2013,στις δι­α­δι­κα­σί­ες που προ­βλέ­φθη­καν α­πό την ί­δρυ­ση του  Τα­μεί­ου Ευ­ρω­πα­ϊ­κής Βο­ή­θειας για Α­πό­ρους, ή­ταν γνω­στό στα Κρά­τη-Μέ­λη της Ε.Ε ά­ρα και στη χώ­ρα μας ή­δη α­πό το 2012 και ε­νώ α­πό το 2014 ου­σι­α­στι­κά την ευ­θύ­νη του προ­γράμ­μα­τος την έ­χει πλέ­ον το Υ­πουρ­γεί­ο Ερ­γα­σί­ας και ει­δι­κό­τε­ρα η Δι­εύ­θυν­ση Κοι­νω­νι­κής Αν­τί­λη­ψης, δεν υ­πήρ­ξε μέ­ρι­μνα α­πό το Κρά­τος για την έγ­και­ρη προ­ε­τοι­μα­σί­α, τό­σο των Υ­πη­ρε­σι­ών του, ό­σο και των δι­και­ού­χων φο­ρέ­ων, οι ο­ποί­οι για τη φε­τι­νή χρο­νιά δεν έ­χουν κά­νει α­κό­μα καν αί­τη­ση για συμ­με­το­χή τους.
Αυ­τή η με­γά­λη και α­κα­τα­νό­η­τη κα­θυ­στέ­ρη­ση σε συν­δυα­σμό με τις χρο­νο­βό­ρες δι­α­δι­κα­σί­ες που α­παι­τούν­ται προ­κει­μέ­νου να συμ­με­τά­σχουν οι ευ­ερ­γε­τού­με­νοι φο­ρείς στο πρό­γραμ­μα, έ­χει σαν α­πο­τέ­λε­σμα να υ­πάρ­χει ο­ρα­τός κίν­δυ­νος να χα­θεί για το τρέ­χον έ­τος (2014) η δυ­να­τό­τη­τα συμ­με­το­χής της χώ­ρας μας στο συγ­κε­κρι­μέ­νο πρό­γραμ­μα και να στε­ρη­θούν έ­τσι τη δω­ρε­άν δι­α­νο­μή τρο­φί­μων χι­λιά­δες ά­πο­ρων συμ­πο­λι­τών μας που τη φε­τι­νή χρο­νιά την έ­χουν πε­ρισ­σό­τε­ρο α­νάγ­κη α­πό κά­θε άλ­λη φο­ρά.

About greekmme

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Από το Blogger.