ΣΗΜΑΙΑ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΕΚΔΟΣΗ

Ελλάδα

ΕΝΦΙΑ: Ένα ακόμη πλήγμα με απίστευτα λάθη από το Υπουργείο Οικονομικών

Ένα ακόμη χτύπημα δέχονται από την περασμένη Παρασκευή οι μισθωτοί, οι συνταξιούχοι και οι άνεργοι με την αποστολή των εκκαθαριστικών σημειωμάτων του Ενιαίου Φόρου Ιδιοκτησίας Ακινήτων.  Η κυβέρνηση μέσω του Νέου Υπουργού Οικονομικών (με καταγωγή από την Κυνουρία) κ. Γκίκα Χαρδούβελη ακολούθησε πιστά την πολιτική της άγριας φοροαφαίμαξης, αρνούμενη να καταλάβει πως η οικονομική κρίση θα ήταν πολύ ρηχότερη και πιο εύκολα αντιμετωπίσιμη εάν μπορούσε να επιλύσει το πρόβλημα της ανισομερούς κατανομής των φορολογικών βαρών που μαστίζουν τους Έλληνες.
Έτσι επέλεξε να επιβάλει έναν ακόμη άδικο φόρο ο οποίος εντείνει την συνεχιζόμενη ύφεση, οδηγεί στο κλείσιμο επιχειρήσεων, συμβάλει στην  μεγάλη ανεργία και κυρίως στον αποπληθωρισμό των περιουσιακών στοιχείων των Ελλήνων ο οποίος αυξάνει τα τελευταία χρόνια με γεωμετρική ταχύτητα. Να σημειώσουμε εδώ πως η εφαρμογή του ΕΝΦΙΑ μαζί με την απελευθέρωση των πλειστηριασμών της πρώτης κατοικίας, δημεύουν στην ουσία την περιουσία των εργαζόμενων, των αγροτών, των απλών ανθρώπων.
Και σαν να μην έφταναν αυτά μπάχαλο για μια ακόμη φορά ακολούθησε την ανάρτηση των ειδοποιήσεων πληρωμής του φόρου, αφού σε αυτά περιλαμβάνονται χιλιάδες λάθη αστοχίες και παραλήψεις, όπως άλλωστε παραδέχτηκε με ανακοίνωση του και το Υπουργείο Οικονομικών, με αποτέλεσμα να προκύπτουν τερατώδεις επιβαρύνσεις για οικόπεδα εντός οικισμών και εκτός αντικειμενικού συστήματος.
Επίσης Πολλά μηνύματα με διαμαρτυρίες λάβαμε και στο Arcadia Portal για λάθη και υπερβολικές παραλείψεις. Χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελούν ο μη υπολογισμός του συντελεστή για τα ημιτελή κτίσματα στην περιοχή της Αγίας Βαρβάρας στη Τρίπολη με αποτέλεσμα να φορολογούνται ως ηλεκτροδοτούμενα και ολοκληρωμένα κτίσματα. Ειδικότερα κάτοικοι της περιοχής με ημιτελή διαμερίσματα στην ιδιοκτησία τους καλούνται να πληρώσουν 600 ευρώ φόρο για το καθένα μιας και δεν λήφθηκε υπόψη ο συντελεστής του 0.4, ενώ με την ορθή εφαρμογή του Νόμου ο φόρος θα έφθανε στα 250 ευρώ. Έντονα επίσης είναι και τα παράπονα και των ιδιοκτήτων αγροτικής γης στην Κυνουρία μιας και ο φόρος υπολογίσθηκε επί αντικειμενικών τιμών οι οποίες ουδεμία σχέση έχουν με την πραγματικότητα.
Σε συνέχεια των παραπάνω σε ατελείωτες ουρές στις εφορίες, αλλά και στα ασφαλιστικά ταμεία για να πάρουν ενημερότητα θα στηθούν χιλιάδες συμπολίτες μας προκειμένου να κάνουν αίτηση και να βρουν δικαιολογητικά-που μπορούσε και από μόνο του να διασταυρώσει το ελληνικό Δημόσιο-για να αιτηθούν πλήρη ή μερική εξαίρεση από τον Ενιαίο Φόρο Ιδιοκτησίας Ακινήτων.
Παρόλο που ο νόμος ήταν σαφής και ξεκάθαρος για το πώς απαλλάσσονται οι ευπαθείς ομάδες από την υποχρέωση πληρωμής του νέου φόρου ακινήτων, το υπουργείο Οικονομικών κάνει τα εύκολα-δύσκολα και θα χρειαστεί σε σύμφωνα με πληροφορίες δύο εβδομάδες ακόμη για να εκδώσει εγκύκλιο και να αρχίσουν οι αιτήσεις των ενδιαφερομένων. Αυτό σημαίνει ότι οι περισσότεροι από τους ενδιαφερόμενους κινδυνεύουν να μην προλάβουν να καταθέσουν καν αίτηση πριν τις 29 Αυγούστου και έτσι θα αναγκαστούν να πληρώσουν την α΄ δόση από τα «παραφουσκωμένα» εκκαθαριστικά τους.

About greekmme

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Από το Blogger.