ΣΗΜΑΙΑ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΕΚΔΟΣΗ

εγκληματικότητα

Καραμπίνες, μαχαίρια, γκλομπ και ναρκωτικά στα σπίτια των δραστών της Μάνης

Καραμπίνες, μαχαίρια, γκλομπ και ναρκωτικά στα σπίτια των δραστών της Μάνης
Decrease Font Size
 Ερωτηματικά προκαλούν τα ευρήματα της αστυνομίας στα σπίτια των δύο 18χρονων δολοφόνων της Μάνης, οι οποίοι ομολόγησαν την πράξη τους ρίχνοντας, πάντως, τις ευθύνες ο ένας στον άλλο.Σύμφωνα με την επίσημη ενημέρωση από την αστυνομία οι έρευνες στα σπίτια των δύο κατηγορούμενων, Π.Μ και Ν. Μ. , ανακάλυψαν και άλλα όπλα τα οποία και κατασχέθηκαν.
Αναφορικά με τον 18χρονο ο οποίος είχε την αντιδικία με τον Κωνσταντίνο Σγούρο, στο αγροτικό φορτηγάκι το οποίο χρησιμοποιήθηκε για τη δολοφονία, βρέθηκε μία κυνηγετική καραμπίνα με την οποία και έγινε το έγκλημα, ενώ στο σπίτι του βρέθηκε άλλο ένα κυνηγετικό όπλο το οποίο κατασχέθηκε.
Στο σπίτι του έτερου 18χρονου βρέθηκαν ένα κυνηγετικό όπλο, ένα στιλέτο, ένα μαχαίρι, ένα πτυσσόμενο γκλομπ, δύο φυσίγγια και 6,5 γραμμάρια κάνναβης.
Επιπλέον, κοντά στο σπίτι του ενός 18χρονου, μέσα σε κάδο απορριμμάτων, βρέθηκαν δύο μαύρα τσαντάκια μέσης τα οποία περιείχαν τα προσωπικά αντικείμενα των δύο θυμάτων.
Το χρονικό της διπλής δολοφονίας
Σύμφωνα με τα όσα ανακοίνωσε η ΕΛ.ΑΣ. τα δύο θύματα, στις 19 Αυγούστου, μετέβησαν στην περιοχή Μικρά Μαντίνεια για να συναντηθούν με τον 18χρονο και να συζητήσουν την οικονομική διαφορά που είχε εκείνος με τον Σγούρο και σχετιζόταν με παραγγελία σκευασμάτων διατροφής, η οποία είχε πληρωθεί, αλλά αυτά δεν είχαν παραδοθεί.
Στο σημείο εκείνο οι Σγούρος και Κομμάτης συνάντησαν τους δύο 18χρονους, οι οποίοι τους είπαν πως είχαν ένα αυτοκίνητο για να τους πουλήσουν και τους οδήγησαν σε μία ερημική τοποθεσία, περίπου 18 χιλιόμετρα από το σημείο του ραντεβού.
Μόλις έφθασαν κατέβηκαν από το αγροτικό, το οποίο ανήκει στη μητέρα ενός από τους δύο 18χρονους, και εκείνη τη στιγμή ο ένας από τους δύο πυροβόλησε πισώπλατα τα θύματα με την κυνηγετική καραμπίνα.
Στο σημείο της δολοφονίας βρέθηκαν επτά κάλυκες, κάτι το οποίο σημαίνει πως ο 18χρονος άδειασε την καραμπίνα πάνω στα θύματά του, όπλισε ξανά και τους πυροβόλησε ακόμη δύο φορές.
Στη συνέχεια μετέφεραν τα άψυχα κορμιά των δύο φίλων στο σημείο όπου και ανακαλύφθηκαν οι σοροί τους, ενώ πήραν το σκουτεράκι των δύο θυμάτων και το παράτησαν σε πάρκινγκ ξενοδοχείου της Καλαμάτας.
Χαρακτηριστικό, μάλιστα, είναι το γεγονός ότι οι δράστες είχαν το χρόνο και τη διαύγεια, μετά το διπλό φονικό, να κάψουν τα περισσότερα στοιχεία, τα κινητά τηλέφωνα των θυμάτων, να πλύνουν το αυτοκίνητο και στη συνέχεια να πέσουν για ύπνο.
Ποιοι είναι οι δυο 18χρονοι δολοφόνοι
Οι δύο δράστες, οι οποίοι μόλις έχουν συμπληρώσει τα 18 τους χρόνια, ήταν συμμαθητές στο σχολείο και όπως και τα θύματα είχαν ιδιαίτερο πάθος με τη γυμναστική και το bodybuilding. Μάλιστα, ο ένας εκ των δραστών του φονικού γυμναζόταν στο γυμναστήριο που διατηρούσε ένα από τα θύματά του στην πόλη της Καλαμάτας. Ο ένας από τους δύο είναι γόνος γνωστής οικογένειας της Μεσσηνίας. Ο Π.Μ. μεγάλωσε στην ευρύτερη περιοχή αλλά κατοικεί στην Καλαμάτα ενώ ο δεύτερος, ο Ν.Μ. είναι μόνιμος κάτοικος Κάμπου Αβίας.
Μάλιστα, σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, ο ένας εκ των δύο είχε ύψος 2,12, ενώ, ήταν εξαιρετικός μαθητής και πιθανότατα θα περνούσε στο Πολυτεχνείο.
«Παράπλευρη απώλεια» ο Κομμάτης
Από τις απολογίες των δύο δραστών προκύπτει ότι ο Κομμάτης ήταν παράπλευρη απώλεια, καθώς οι δράστες είχαν διαφορές μόνο με τον Κώστα Σγούρο, στον οποίο είχαν δώσει 800 ευρώ για να τους προμηθεύσει αναβολικά, τα οποία, όμως, δεν τους παρέδωσε ποτέ. Οι δράστες έκλεισαν ραντεβού με τα θύματα λέγοντάς τους ότι έχουν ένα πολύ καλό γρήγορο αυτοκίνητο που θέλουν να τους πουλήσουν και για το λόγο αυτό πήγε μαζί ο Κομμάτης, που είχε σπουδάσει μηχανικός αυτοκινήτων και είχε γνώσεις επί του αντικειμένου.
Η συνάντηση κατέληξε σε καβγά, με τον δράστη που συνελήφθη χθες να λέει ότι σε κάποια στιγμή τον έπιασε ο Σγούρος από το λαιμό και ο φίλος του πήγε και πήρε την καραμπίνα από το αυτοκίνητο, την οποία είχε πάρει μαζί του επειδή φοβόταν τα θύματα που ήταν ιδιαίτερα μυώδη και άρχισε να τους πυροβολεί.
Εσερναν τους νεκρούς για να τους φορτώσουν σε φορτηγάκι
Οσον αφορά τα τραύματα που φέρουν τα θύματα στα σώματά τους και τα οποία στην αρχή εικαζόταν ότι προέρχονταν από ξυλοδαρμό, τελικά, προκύπτει ότι δημιουργήθηκαν εξαιτίας του γεγονότος ότι οι δράστες έσερναν τις σορούς τους για να τις φορτώσουν στο αγροτικό φορτηγάκι του ενός. Μάλιστα, επειδή το όχημα δεν είχε πόρτα και τα πτώματα γλιστρούσαν κατά τη μεταφορά τους στο σημείο όπου τα πέταξαν, οι δράστες τα έδεσαν με σχοινιά.
Τι δείχνουν τα προφίλ των δύο δραστών
Στα δύο προφίλ που έχουν δημιουργήσει στο Facebook υπάρχουν φωτογραφίες με καραμπίνες, χρηματικά ποσά αλλά και «ακροδεξιά» σύμβολα, ενώ σε συνομιλία ενός εκ των δραστών -την ημέρα της γιορτής του- μία φίλη του, του ανέφερε «χρόνια πολλά μελλοντικέ δολοφόνε».
Ο ένας 19χρονος μάλιστα δηλώνει στο Facebook από το 2012 «λοχίας» στην… Εθνική Ακαδημία του FBI ενώ και οι δύο στα προφίλ τους επιδεικνύουν την εκγύμνασή τους αλλά και τα όπλα που φέρεται να χρησιμοποιούσαν τον τελευταίο καιρό.
Μάλιστα, όπως γράφει tovima.gr, δίπλα σε μία φωτογραφία που δείχνει τουλάχιστον τρία πυροβόλα όπλα ο ένας εξ αυτών προχωρεί, στις 7 Μαΐου 2014, σε συνομιλία με κάποιον που χρησιμοποιεί το ψευδώνυμο «Ομερτά» σχετικά με την διατρητική ικανότητα των καλάσνικοφ και άλλων όπλων. Ο ένας από τους δράστες αναφέρει επίσης ότι «κάτι που…νες Καλαματιανούς τους τρυπάνε όλα».
Επίσης υπήρχε φωτογραφία με χαρτονομίσματα και κέρματα που ήταν συνολικά 875 ευρώ, όσα δηλαδή, σύμφωνα με πληροφορίες ειχε δώσει ο ένας εκ των δραστών στον Κωνσταντίνο Σγούρο, για να του δώσει αναβολικά χάπια.
Ο αυτόπτης μάρτυρας -κλειδί για το διπλό φονικό στη Μάνη
Ρόλο -κλειδί στην εξιχνίαση της υπόθεσης του διπλού εγκλήματος στη Μάνη, φαίνεται πως έπαιξε ένας αυτόπτης μάρτυρας, ο οποίος είδε το κόκκινο φορτηγάκι να κινείται στην περιοχή, χωρίς ωστόσο να καταφέρει να συγκρατήσει τα στοιχεία κυκλοφορίας του και ενημέρωσε τους αστυνομικούς, που έκαναν επιτόπια έρευνα.
Στην περιοχή υπήρχε μόνο ένα χωρίς πίσω πόρτα και έτσι οι άνδρες της Ασφάλειας βρήκαν εύκολα τα στοιχεία της ιδιοκτήτριάς του, η οποία αποκάλυψε ότι το χρησιμοποιούσε ο γιος της.
Αρχικά, ο νεαρός αρνήθηκε κάθε σχέση με την παρουσία του, αλλά προδόθηκε από την τελευταία κλήση στο κινητό του Κωνσταντίνου Σγούρου που, όπως αποδείχθηκε, είχε γίνει από κινητό το οποίο είχε αγοραστεί στο όνομα της γιαγιάς του. Ετσι, αναγκάστηκε να ομολογήσει τη συμμετοχή του στο αιματηρό περιστατικό, όχι όμως και τη δολοφονία των δύο φίλων.

About greekmme

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Από το Blogger.