ΣΗΜΑΙΑ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΕΚΔΟΣΗ

Ελλάδα

Εργασίες βελτίωσης προσβασιμότητας προς την Ιερά Μονή Βουλκάνου

boulkanou8Εν­τεί­νον­ται οι προ­σπά­θει­ες ώ­στε με συν­το­νι­σμέ­νες ε­νέρ­γει­ες να εί­ναι α­σφα­λής η πρό­σβα­ση α­πό και προς την Ι.Μο­νή Βουλ­κά­νου ε­νό­ψει του δε­κα­πεν­ταύ­γου­στου.Αυ­τό δι­ό­τι ε­κτε­λούν­ται αυ­τή την πε­ρί­ο­δο δύ­ο έρ­γα στο δί­κτυ­ο πρό­σβα­σης προς την Ι­ε­ρά Μο­νή.
Το πρώ­το έρ­γο α­φο­ρά την βελ­τί­ω­ση της πρό­σβα­σης α­πό την 7η ε­παρ­χια­κή ο­δό και συγ­κε­κρι­μέ­να α­πό τη γέ­φυ­ρα Μαυ­ρο­ζού­με­νας έ­ως την Ι­ε­ρά Μο­νή.
Το έρ­γο με τί­τλο «ΒΕΛ­ΤΙ­Ω­ΣΗ Ο­ΔΟ­ΠΟΙ­ΙΑΣ ΠΥ­ΡΟ­ΠΛΗ­ΚΤΗΣ Τ.Κ. ΒΑ­ΛΥ­ΡΑΣ ΚΑΙ ΒΕΛ­ΤΙ­Ω­ΣΗ Ο­ΔΟΥ ΒΑ­ΛΥ­ΡΑΣ – Ι­Ε­ΡΑ ΜΟ­ΝΗ ΒΟΥΛ­ΚΑ­ΝΟΥ Δ.Ε. Ι­ΘΩ­ΜΗΣ Δ.. ΜΕΣ­ΣΗ­ΝΗΣ»  και συμ­βα­τι­κό πο­σό 547.846,40 €, βρί­σκε­ται σε πλή­ρη ε­ξέ­λι­ξη, έ­χει κα­τα­σκευα­στεί ή­δη έ­να μέ­ρος των προ­βλε­πό­με­νων ερ­γα­σι­ών εν­τός του οι­κι­σμού της Βα­λύ­ρας ε­νώ σύν­το­μα ο­λο­κλη­ρώ­νον­ται και οι ερ­γα­σί­ες βελ­τί­ω­σης του δρό­μου Βα­λύ­ρα – Ι­ε­ρά Μο­νή Βουλ­κά­νου με την κα­τα­σκευ­ή ε­πεν­δε­δυ­μέ­νης τά­φρου, τε­χνι­κών έρ­γων α­πορ­ρο­ής των ομ­βρί­ων, α­σφαλ­το­στρώ­σεις κα­τά θέ­σεις και αύ­ξη­ση του πλά­τους κα­τα­στρώ­μα­τος στις στρο­φές. Στό­χος εί­ναι με την ο­λο­κλή­ρω­σή του που α­να­μέ­νε­ται αρ­χές Σε­πτεμ­βρί­ου, η καλ­λί­τε­ρη α­πορ­ρο­ή των ομ­βρί­ων της ο­δού και η προ­στα­σί­α του δρό­μου.Για την ε­ξέ­λι­ξη του έρ­γου αυ­τού έ­γι­νε σύ­σκε­ψη σή­με­ρα, πα­ρου­σί­α του α­να­δό­χου και της τε­χνι­κής υ­πη­ρε­σί­ας του Δή­μου και δό­θη­καν οι τε­λι­κές ο­δη­γί­ες για την ο­λο­κλή­ρω­ση του έρ­γου αλ­λά και την α­σφα­λή λει­τουρ­γί­α της ο­δού ε­νό­ψει της ε­ορ­τής του 15/αυ­γου­στου.Ε­πί­σης έρ­γο ε­κτε­λεί­ται και στο δρό­μο πρό­σβα­σης προς την ι­ε­ρά Μο­νή α­πό το Κα­κο­πέ­τρι με τί­τλο: Βελ­τί­ω­ση δρό­μου Κα­κο­πέ­τρι έ­ως δι­α­σταύ­ρω­ση ο­δού Βα­λύ­ρας – Αρ­χαί­ας Μεσ­σή­νης», Προ­ϋ­πο­λο­γι­σμού :  478.000,00 € και χρη­μα­το­δό­τη­ση α­πό το πρό­γραμ­μα «Α­γρο­τι­κή Α­νά­πτυ­ξη της Ελ­λά­δας 2007-2013».Το έρ­γο αυ­τό πε­ρι­λαμ­βά­νει ερ­γα­σί­ες βελ­τί­ω­σης της προ­σβα­σι­μό­τη­τας για μή­κος 3 χλμ. πε­ρί­που με ο­δο­στρω­σί­α, ε­πεν­δε­δυ­μέ­νη τά­φρο, α­σφαλ­τό­στρω­ση σε ό­λο το μή­κος και το­πο­θέ­τη­ση στη­θαί­ων α­σφα­λεί­ας και σή­μαν­σης.Αυ­τή τη στιγ­μή υ­λο­ποι­ούν­ται οι χω­μα­τουρ­γι­κές ερ­γα­σί­ες για την κα­τα­σκευ­ή της υ­πό­βα­σης ο­δο­στρω­σί­ας, ε­νώ έ­χουν κα­τα­σκευα­στεί τε­χνι­κά έρ­γα α­πορ­ρο­ής των ομ­βρί­ων και βρί­σκε­ται σε ε­ξέ­λι­ξη η κα­τα­σκευ­ή της υ­πεν­δε­δυ­μέ­νης τά­φρου. Το έρ­γο α­να­μέ­νε­ται να ο­λο­κλη­ρω­θεί τέ­λος Σε­πτεμ­βρί­ου.
Τα πα­ρα­πά­νω έρ­γα στό­χο έ­χουν ε­κτός α­πό τη βελ­τί­ω­ση της προ­σβα­σι­μό­τη­τας προς την Ι­ε­ρά Μο­νή Βουλ­κά­νου και την ε­νί­σχυ­ση του θρη­σκευ­τι­κού του­ρι­σμού στην πε­ρι­ο­χή μας σε συν­δυα­σμό και με το εν­ταγ­μέ­νο έρ­γο «Α­ΝΑ­ΣΤΗ­ΛΩ­ΣΗ Ι.Μ. ΒΟΥΛ­ΚΑ­ΝΟΥ», προ­ϋ­πο­λο­γι­σμού 2.500.000,00 € με χρη­μα­το­δό­τη­ση α­πό ΠΕΠ της Πε­ρι­φέ­ρειας με ε­νέρ­γει­ες του Μη­τρο­πο­λί­τη , αλ­λά και το έρ­γο της α­να­στή­λω­σης του Αν­δρο­μο­νά­στη­ρου που σχε­δόν έ­χει ο­λο­κλη­ρω­θεί με χρη­μα­το­δό­τη­ση και αυ­τό α­πό το Ε­ΣΠΑ.

About greekmme

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Από το Blogger.