ΣΗΜΑΙΑ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΕΚΔΟΣΗ

Ελλάδα

Το Επιμελητήριο Μεσσηνίας ζητά αναθεώρηση της απόφασης επιβολής ΕΝΦΙΑ στα βιοτεχνικά και βιομηχανικά κτήρια

epimelitirioΤο Ε­πι­με­λη­τή­ριο Μεσ­ση­νί­ας με ε­πι­στο­λή του προς Υ­πουρ­γό Οι­κο­νο­μι­κών Γκί­κα Χαρ­δου­βέ­λη ζη­τά την α­να­θε­ώ­ρη­ση της α­πό­φα­σης ε­πι­βο­λής ΕΝ­ΦΙΑ στα βι­ο­τε­χνι­κά και βι­ο­μη­χα­νι­κά κτή­ρια.Συγ­κε­κρι­μέ­να, ο κ. Μα­νιά­της στην ε­πι­στο­λή του το­νί­ζει ό­τι: «Η ε­φαρ­μο­γή του συγ­κε­κρι­μέ­νου φό­ρου ε­πι­βάλ­λει υ­πέρ­με­τρα βά­ρη στην πα­ρα­γω­γι­κή δι­α­δι­κα­σί­α, με ο­λέ­θρια α­πο­τε­λέ­σμα­τα στην α­νά­δει­ξη της αν­τα­γω­νι­στι­κό­τη­τας και βι­ω­σι­μό­τη­τας των ε­πι­χει­ρή­σε­ων του κλά­δου.
Οι βι­ο­τε­χνι­κές και βι­ο­μη­χα­νι­κές ε­πι­χει­ρή­σεις εί­ναι ε­πι­χει­ρή­σεις που οι πά­γι­ες εγ­κα­τα­στά­σεις, ι­δι­αί­τε­ρα τώ­ρα λό­γω της πα­ρα­τε­τα­μέ­νης ύ­φε­σης, κα­λύ­πτουν εμ­πράγ­μα­τες ε­ξα­σφα­λί­σεις σε προ­ϊ­όν­τα δα­νει­σμού α­πό τις τρά­πε­ζες, εί­τε για α­πο­πε­ρά­τω­ση, εί­τε για την ο­λο­κλή­ρω­ση των ε­πεν­δυ­τι­κών τους σχε­δί­ων και το κυ­ρι­ό­τε­ρο για την άν­τλη­ση ρευ­στό­τη­τας και για ε­ξα­σφά­λι­ση της ο­μα­λής λει­τουρ­γί­ας των.»
Α­κο­λου­θεί η πλή­ρης ε­πι­στο­λή:
Θέ­μα: «Α­να­θε­ώ­ρη­ση α­πό­φα­σης ε­πι­βο­λής ΕΝ­ΦΙΑ στα βι­ο­τε­χνι­κά και βι­ο­μη­χα­νι­κά κτή­ρια»
Κύ­ρι­ε Υ­πουρ­γέ,
Εί­ναι γε­γο­νός ό­τι οι αν­τι­κει­με­νι­κές α­ξί­ες που ι­σχύ­ουν σή­με­ρα υ­περ­βαί­νουν ση­μαν­τι­κά τις εμ­πο­ρι­κές α­ξί­ες των α­κι­νή­των και έ­χουν σαν α­πο­τέ­λε­σμα την τε­χνη­τή υ­περ­φο­ρο­λό­γη­ση.
Η ε­πι­βο­λή του ΕΝ­ΦΙΑ προ­κα­λεί ά­νι­ση με­τα­χεί­ρι­ση δι­α­φό­ρων κα­τη­γο­ρι­ών α­κι­νή­των, ό­πως των βι­ο­τε­χνι­κών και βι­ο­μη­χα­νι­κών κτη­ρια­κών εγ­κα­τα­στά­σε­ων.
Στα συγ­κε­κρι­μέ­να κτή­ρια η κα­τά­στα­ση ε­πι­δει­νώ­νε­ται, δι­ό­τι ε­πι­βάλ­λε­ται φό­ρος ε­πί α­ξι­ών, οι ο­ποί­ες εί­ναι πο­λύ δι­α­φο­ρε­τι­κές α­πό τις πραγ­μα­τι­κές συν­θή­κες της α­γο­ράς, με α­πο­τέ­λε­σμα την φο­ρο­λό­γη­ση πλα­σμα­τι­κής φο­ρο­λο­γη­τέ­ας ύ­λης.
Η ε­φαρ­μο­γή του συγ­κε­κρι­μέ­νου φό­ρου ε­πι­βάλ­λει υ­πέρ­με­τρα βά­ρη στην πα­ρα­γω­γι­κή δι­α­δι­κα­σί­α, με ο­λέ­θρια α­πο­τε­λέ­σμα­τα στην α­νά­δει­ξη της αν­τα­γω­νι­στι­κό­τη­τας και βι­ω­σι­μό­τη­τας των ε­πι­χει­ρή­σε­ων του κλά­δου.
Οι βι­ο­τε­χνι­κές και βι­ο­μη­χα­νι­κές ε­πι­χει­ρή­σεις εί­ναι ε­πι­χει­ρή­σεις που οι πά­γι­ες εγ­κα­τα­στά­σεις, ι­δι­αί­τε­ρα τώ­ρα λό­γω της πα­ρα­τε­τα­μέ­νης ύ­φε­σης, κα­λύ­πτουν εμ­πράγ­μα­τες ε­ξα­σφα­λί­σεις σε προ­ϊ­όν­τα δα­νει­σμού α­πό τις τρά­πε­ζες, εί­τε για α­πο­πε­ρά­τω­ση, εί­τε για την ο­λο­κλή­ρω­ση των ε­πεν­δυ­τι­κών τους σχε­δί­ων και το κυ­ρι­ό­τε­ρο για την άν­τλη­ση ρευ­στό­τη­τας και για ε­ξα­σφά­λι­ση της ο­μα­λής λει­τουρ­γί­ας των.
Η α­πό­φα­ση ε­πι­βο­λής ΕΝ­ΦΙΑ στα βι­ο­τε­χνι­κά και βι­ο­μη­χα­νι­κά κτή­ρια πρέ­πει να α­να­θε­ω­ρη­θεί στα πρό­τυ­πα του Νό­μου 4021/2011, ο ο­ποί­ος ε­ξαι­ρού­σε δί­και­α α­πό την ε­πι­βο­λή του Ε­Ε­ΤΗ­ΔΕ το σύ­νο­λο της με­τα­ποι­η­τι­κής δρα­στη­ρι­ό­τη­τας, δι­ό­τι αν­τι­στρα­τεύ­ε­ται την πο­λι­τι­κή που α­σκεί η κυ­βέρ­νη­ση για οι­κο­νο­μι­κή α­νά­πτυ­ξη.

About greekmme

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Από το Blogger.