ΣΗΜΑΙΑ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΕΚΔΟΣΗ

Ελλάδα

«Κέρδη» και απώλειες για τους ιδιοκτήτες από τις αλλαγές στον ΕΝΦΙΑ

«Κέρδη» και απώλειες για τους ιδιοκτήτες από τις αλλαγές στον ΕΝΦΙΑ
Μειώσεις ακόμα και πάνω από 50% σε 4.000 οικισμούς της περιφέρειας προβλέπονται στο νέο σχέδιο της κυβέρνησης για τον ΕΝΦΙΑ, το οποίο οριστικοποιήθηκε στη συνάντηση του πρωθυπουργού και του αντιπροέδρου με το οικονομικό επιτελείο. 

Αναλυτικά:
  • Η εξόφληση του φόρου θα γίνει σε έξι δόσεις με την πρώτη έως τις 30 Σεπτεμβρίου και την τελευταία έως τις 28 Φεβρουαρίου 2015
  • Οι κάτοικοι της Κεφαλλονιάς, η οποία επλήγη από δύο ισχυρότατους σεισμούς, απαλλάσσονται για έναν χρόνο
  • Απλουστεύονται οι διαδικασίες για εκπτώσεις σε διατηρητέα ή δεσμευμένα
  • Για τα οικόπεδα που βρίσκονται σε 4.000 οικισμούς εκτός σχεδίου και δεν ισχύει το σύστημα των αντικειμενικών αξιών, ο φόρος θα υπολογιστεί εκ νέου με βάση τις τιμές που χρησιμοποιήθηκαν για τον υπολογισμό του ΦΑΠ
  • Αυτόματος υπολογισμός των απαλλαγών σε ευπαθείς οικονομικά ομάδες (πολύτεκνοι, τρίτεκνοι, ανάπηροι με ποσοστό άνω του 80%) μέσω της ΓΓΠΣ χωρίς φυσική παρουσία των φορολογούμενων.
  • Δεν απαλλάσσονται από τον ΕΝΦΙΑ τα ξενοίκιαστα ή μη ηλεκτροδοτούμενα ακίνητα, καθώς διαπιστώθηκε ότι το μέτρο θα κόστιζε πάνω από 100 εκατ. ευρώ.
Το οικονομικό επιτελείο ετοιμάζει τροπολογία η οποία θα κατατεθεί στη Βουλή την Πέμπτη 28 Αυγούστου.
Ανοικτό, πάντως, παραμένει το ενδεχόμενο έκπτωσης στα ξενοίκιαστα και μη ηλεκτροδοτούμενα ακίνητα, εφόσον πρώτα ολοκληρωθεί η κοστολόγηση του μέτρου.

About greekmme

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Από το Blogger.