ΣΗΜΑΙΑ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΕΚΔΟΣΗ

ειδήσεις

Επιστολή Δ. Μανιάτη στην Υπουργό Τουρισμού για την εγγραφή των ξενοδοχειακών επιχειρήσεων στα Εμπορικά Επιμελητήρια

epimelitirio1Επιστολή έστειλε ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Μεσσηνίας Δημήτρης  Μανιάτης προς την Υπουργό Τουρισμού Όλγα Κεφαλογιάννη για την εγγραφή των ξενοδοχειακών επιχειρήσεων, στα κατά τόπους Εμπορικά Επιμελητήρια.
Συγκεκριμένα ο κ. Μανιάτης στην επιστολή του τονίζει ότι:
«πρέπει όλες οι ξενοδοχειακές επιχειρήσεις, να εγγράφονται στα κατά τόπους Εμπορικά Επιμελητήρια και σε ειδικό «Ξενοδοχειακό Τμήμα», διότι όπως κάθε επιχειρηματική δραστηριότητα, έτσι και η ξενοδοχειακή δραστηριότητα είναι μια καθαρά επιχειρηματική δραστηριότητα, που πρέπει να ανήκει στον φυσικό της φορέα που είναι «το σπίτι του επιχειρηματία», δηλαδή στα κατά τόπους Επιμελητήρια.
Θεωρούμε ότι δεν πρέπει να διασπάται η ιδέα του Επιμελητηριακού θεσμού σε διάφορα παρακλάδια, όπου αποδυναμώνει την σημαντική προσπάθεια της χώρας για ανάκαμψη.»
Ακολουθεί η επιστολή του κ. Μανιάτη προς την Υπουργό Τουρισμού Όλγα Κεφαλογιάννη:
Θέμα: «Κατάταξη Τουριστικών Καταλυμάτων στο Ξενοδοχειακό Επιμελητήριο»
Αξιότιμη κυρία Υπουργέ,
Κάθε επιχείρηση η οποία ασκεί εμπορική δραστηριότητα και δεν εμπίπτει στο νομικό πλαίσιο του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου, νόμιμα εγγράφεται και οφείλει να εγγράφεται στο Εμπορικό Επιμελητήριο.
Προτείνουμε για μελέτη την άποψη μας, ότι πρέπει όλες οι ξενοδοχειακές επιχειρήσεις, να εγγράφονται στα κατά τόπους Εμπορικά Επιμελητήρια και σε ειδικό «Ξενοδοχειακό Τμήμα», διότι όπως κάθε επιχειρηματική δραστηριότητα, έτσι και η ξενοδοχειακή δραστηριότητα είναι μια καθαρά επιχειρηματική δραστηριότητα, που πρέπει να ανήκει στον φυσικό της φορέα που είναι «το σπίτι του επιχειρηματία», δηλαδή στα κατά τόπους Επιμελητήρια.
Θεωρούμε ότι δεν πρέπει να διασπάται η ιδέα του Επιμελητηριακού θεσμού σε διάφορα παρακλάδια, όπου αποδυναμώνει την σημαντική προσπάθεια της χώρας για ανάκαμψη.
Το Επιμελητήριο Μεσσηνίας εκφράζει την αντίθεση του στις διατάξεις του υπό διαβούλευση Νομοσχεδίου όσον αφορά την «απλούστευση των διαδικασιών λειτουργίας τουριστικών επιχειρήσεων και τουριστικών υποδομών, ειδικές μορφές τουρισμού και άλλες διατάξεις» που μεταφέρουν την αρμοδιότητα κατάταξης των ενοικιαζόμενων επιπλωμένων διαμερισμάτων από τις Περιφερειακές Υπηρεσίες Τουρισμού στο Ξενοδοχειακό Επιμελητήριο Ελλάδος.

About greekmme

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Από το Blogger.