ΣΗΜΑΙΑ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΕΚΔΟΣΗ

Πελοπόννησος

«Ταφόπλακα του Περιφερειακού Τύπου η κατάργηση της υποχρεωτικής δημοσίευσης των προκηρύξεων και διακηρύξεων»

tatoulis31«Τα­φό­πλα­κα του Πε­ρι­φε­ρεια­κού Τύ­που» χα­ρα­κτή­ρι­σε, σε ε­πι­στο­λή του προς τον Υ­πουρ­γό Α­νά­πτυ­ξης και Αν­τα­γω­νι­στι­κό­τη­τας, ο Πε­ρι­φε­ρειά­ρχης Πε­λο­πον­νή­σου κ. Πέ­τρος Τα­τού­λης το άρ­θρο 152 του πο­λυ­νο­μο­σχε­δί­ου, το ο­ποί­ο ο­δη­γεί στην πλή­ρη κα­τάρ­γη­ση της υ­πο­χρε­ω­τι­κής δη­μο­σί­ευ­σης των προ­κη­ρύ­ξε­ων και δι­α­κη­ρύ­ξε­ων των πά­σης φύ­σε­ως δι­α­γω­νι­σμών για έρ­γα, προ­μή­θει­ες και υ­πη­ρε­σί­ες ό­λων των φο­ρέ­ων του δη­μο­σί­ου στον Πε­ρι­φε­ρεια­κό Τύ­πο ό­πως ε­πί πολ­λές δε­κα­ε­τί­ες ί­σχυ­ε.
«Εί­ναι α­πο­λύ­τως σα­φές ό­τι αυ­τή η δι­ά­τα­ξη θα ε­ξα­φα­νί­σει στην κυ­ρι­ο­λε­ξί­α τον ή­δη χει­μα­ζό­με­νο και ευ­ρι­σκό­με­νο σε κα­τά­στα­ση α­σφυ­ξί­ας το­πι­κό τύ­πο» το­νί­ζει στην ε­πι­στο­λή του ο κ. Τα­τού­λης και ση­μει­ώ­νει ό­τι «οι υ­πο­χρε­ω­τι­κές κρα­τι­κές δη­μο­σι­εύ­σεις δεν εί­ναι δώ­ρο ή ε­πι­χο­ρή­γη­ση προς τον Πε­ρι­φε­ρεια­κό Τύ­πο αλ­λά εκ­πλή­ρω­ση στοι­χει­ω­δών και αυ­το­νό­η­των υ­πο­χρε­ώ­σε­ων της πο­λι­τεί­ας. Η δι­α­τή­ρη­ση των υ­πο­χρε­ω­τι­κών κρα­τι­κών δη­μο­σι­εύ­σε­ων στον Πε­ρι­φε­ρεια­κό Τύ­πο ε­πι­βάλ­λε­ται α­πό λό­γους δι­α­φά­νειας, χρη­στής δι­οί­κη­σης και ου­σι­α­στι­κής ε­νη­μέ­ρω­σης των πο­λι­τών για ση­μαν­τι­κές α­πο­φά­σεις και δρα­στη­ρι­ό­τη­τες των φο­ρέ­ων του δη­μο­σί­ου τις ο­ποί­ες ο νο­μο­θέ­της κρί­νει ό­τι πρέ­πει να πλη­ρο­φο­ρούν­ται».
Ο Πε­ρι­φε­ρειά­ρχης Πε­λο­πον­νή­σου ε­πι­ση­μαί­νει ε­πί­σης ό­τι «η α­πλή α­νάρ­τη­ση στο δι­α­δί­κτυ­ο εί­ναι μια «δυ­νη­τι­κή» μορ­φή γνω­στο­ποί­η­σης σε συγ­κε­κρι­μέ­νο α­ριθ­μό α­πο­δε­κτών που α­πο­κλεί­ει εκ των πραγ­μά­των με­γά­λο α­ριθ­μό πο­λι­τών α­πό αυ­τή και δεν πλη­ροί σε κα­μιά πε­ρί­πτω­ση τα ε­χέγ­γυ­α δη­μο­σι­ό­τη­τας που ο νο­μο­θέ­της θε­ω­ρεί α­ναγ­καί­α για να ε­πι­βάλ­λει την υ­πο­χρε­ω­τι­κή δη­μο­σί­ευ­ση των συγ­κε­κρι­μέ­νων πρά­ξε­ων. Δεν έ­χου­με φυ­σι­κά αν­τίρ­ρη­ση για την ταυ­τό­χρο­νη δη­μο­σί­ευ­ση στο ΚΗΜ­ΔΗΣ και στις ι­στο­σε­λί­δες των α­να­θε­του­σών αρ­χών. Αυ­τό με το ο­ποί­ο ό­μως δι­α­φω­νού­με α­πό­λυ­τα εί­ναι η πλή­ρης υ­πο­κα­τά­στα­ση των δη­μο­σι­εύ­σε­ων στον τύ­πο α­πό τις α­ναρ­τή­σεις αυ­τές».
Ο κ. Τα­τού­λης κα­τα­λή­γει στην ε­πι­στο­λή του «το δη­μο­σι­ο­νο­μι­κό ό­φε­λος άλ­λω­στε α­πό «τη μεί­ω­ση του κό­στους των συ­ναλ­λα­γών» που ε­πι­κα­λεί­ται η ει­ση­γη­τι­κή έκ­θε­ση, εί­ναι ε­λά­χι­στο κα­θώς πρό­κει­ται για πο­λύ μι­κρού κό­στους δη­μο­σι­εύ­σεις και σε κά­θε πε­ρί­πτω­ση εν­τε­λώς α­ναν­τί­στοι­χο προς την κε­φα­λαι­ώ­δη ση­μα­σί­α αυ­τών των δη­μο­σι­εύ­σε­ων. «Η μεί­ω­ση της οι­κο­νο­μι­κής ε­πι­βά­ρυν­σης του α­να­δό­χου» που ε­πί­σης ε­πι­κα­λεί­ται η ει­ση­γη­τι­κή έκ­θε­ση μπο­ρεί να αν­τι­με­τω­πι­στεί με την με­τα­κύ­λι­ση της σχε­τι­κής -μι­κρής- δα­πά­νης στις α­να­θέ­του­σες αρ­χές, κά­τι που προ­βλέ­πε­ται ή­δη στο συγ­κε­κρι­μέ­νο άρ­θρο και το ο­ποί­ο μας βρί­σκει σύμ­φω­νους».

About greekmme

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Από το Blogger.