ΣΗΜΑΙΑ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΕΚΔΟΣΗ

αυτοδιοίκηση

Εκτελούνται εργασίες ασφαλτόστρωσης στο oδικό δίκτυο Δροσιά – Κουρτάκι – Βλάση – Άγιοι Απόστολοι

asfaltosΣή­με­ρα το πρω­ί , ο Δή­μαρ­χος Μεσ­σή­νης Στά­θης Α­να­στα­σό­που­λος , συ­νο­δευ­ό­με­νος α­πό τον Αν­τι­δή­μαρ­χο Τε­χνι­κών Υ­πη­ρε­σι­ών του Δή­μου Μεσ­σή­νης Γιά­ννη Τσού­ση και τον εν­τε­ταλ­μέ­νο Δη­μο­τι­κό Σύμ­βου­λο Βου­φρά­δος Σπύ­ρο Κον­το­θα­νά­ση , πα­ρου­σί­α και του α­να­δό­χου του έρ­γου, ε­πι­σκέ­φτη­καν το δρό­μο Δρο­σιά – Κουρ­τά­κι – Βλά­ση – Ά­γιοι Α­πό­στο­λοι ΔΕ Βου­φρά­δος ό­που γί­νον­ται ερ­γα­σί­ες α­σφαλ­τό­στρω­σης.
Σε δή­λω­σή του  ο Δή­μαρ­χος Μεσ­σή­νης Στά­θης Α­να­στα­σό­που­λος δή­λω­σε:
« Βρι­σκό­μα­στε στο δρό­μο Δρο­σιά – Κουρ­τά­κι – Βλά­ση – Ά­γιοι Α­πό­στο­λοι, έρ­γο εν­ταγ­μέ­νο στο Ε­ΣΠΑ της Πε­ρι­φέ­ρειας, συ­νο­λι­κού προ­ϋ­πο­λο­γι­σμού 3,7 ε­κατ ευ­ρώ που α­φο­ρά τη βελ­τί­ω­ση του δρό­μου μή­κους 7 χλμ. Οι ερ­γα­σί­ες ε­ξε­λίσ­σον­ται με ι­κα­νο­ποι­η­τι­κούς ρυθ­μούς και μπρο­στά α­πό τα χρο­νο­δι­α­γράμ­μα­τα που έ­χουν τε­θεί. Με την το­πο­θέ­τη­ση και της 2ης στρώ­σης α­σφάλ­του ο­λο­κλη­ρώ­νε­ται κα­τά 70%  το φυ­σι­κό και οι­κο­νο­μι­κό αν­τι­κεί­με­νο του έρ­γου. Α­ξί­ζει να ση­μει­ω­θεί ό­τι ε­νώ έ­χει προ­ω­θη­θεί η χρη­μα­το­δό­τη­ση των α­παλ­λο­τρι­ώ­σε­ων το τα­μεί­ο Πα­ρα­κα­τα­θη­κών και Δα­νεί­ων ,δεν έ­χει ει­σπρά­ξει ού­τε έ­να ευ­ρώ κα­νείς α­πό τους πα­ρό­διους ι­δι­ο­κτή­τες. Φυ­σι­κά κα­νείς δεν πρό­κει­ται να χά­σει τί­πο­τα, ό­τι δι­και­ού­ται θα το πά­ρει, έ­χον­τας πα­ράλ­λη­λα το δι­καί­ω­μα έ­φε­σης για α­κό­μα κα­λύ­τε­ρη τι­μή . Θέ­λω , εκ μέ­ρους του Δή­μου, να συγ­χα­ρώ τους πα­ρό­διους ι­δι­ο­κτή­τες για τη δι­ά­θε­ση συ­νερ­γα­σί­ας που ε­πέ­δει­ξαν για την ε­κτέ­λε­ση του έρ­γου, πα­ρά το γε­γο­νός ό­τι α­κό­μα δεν έ­χουν α­πο­ζη­μι­ω­θεί.
Τέ­λος ευ­χα­ρι­στώ για τη συ­νερ­γα­σί­α τον νυν Αν­τι­δή­μαρ­χο Τε­χνι­κών Υ­πη­ρε­σι­ών του Δή­μου Μεσ­σή­νης Γιά­ννη Τσού­ση και τον πρώ­ην Αν­τι­δή­μαρ­χο Τε­χνι­κών Υ­πη­ρε­σι­ών, εν­τε­ταλ­μέ­νο Δη­μο­τι­κό Σύμ­βου­λο Βου­φρά­δος Σπύ­ρο Κον­το­θα­νά­ση, την Τε­χνι­κή Υ­πη­ρε­σί­α του Δή­μου Μεσ­σή­νης αλ­λά και τον α­νά­δο­χο για την ποι­ο­τι­κή και πο­σο­τι­κή προ­ώ­θη­ση του έρ­γου.
Ο δρό­μος έ­χει δο­θεί ή­δη σε κυ­κλο­φο­ρί­α και με τη 2η στρώ­ση α­σφάλ­του αλ­λά και τη δι­α­γράμ­μι­ση και την το­πο­θέ­τη­ση κυ­κλο­φο­ρια­κών πι­να­κί­δων θα πα­ρέ­χει στους δι­ερ­χό­με­νους ο­δη­γούς την κα­λύ­τε­ρη δυ­να­τή α­σφά­λεια.»
Ο  Αν­τι­δή­μαρ­χος Τε­χνι­κών Υ­πη­ρε­σι­ών του Δή­μου Μεσ­σή­νης Γιά­ννης Τσού­σης με τη σει­ρά του δή­λω­σε:
«Η 2η στρώ­ση α­σφάλ­του στο δρό­μο μέ­χρι το Κουρ­τά­κι θα έ­χει α­πο­πε­ρα­τω­θεί εν­τός δύ­ο η­με­ρών και α­μέ­σως με­τά θα τε­λει­ώ­σει μέ­χρι τη Δρο­σιά. Α­πο­μέ­νει έ­να κομ­μά­τι 1800 μέ­τρα α­πό το Βλά­ση ως τους Αγ. Α­πό­στο­λους το ο­ποί­ο δεν εί­χε ξε­κι­νή­σει λό­γω των προ­βλη­μά­των πα­ρα­κα­τά­θε­σης . Τα προ­βλή­μα­τα αυ­τά ξε­περ­νών­ται ο­πό­τε θα ε­πέμ­βου­με και σε αυ­τό το τμή­μα να ο­λο­κλη­ρώ­σου­με τις ερ­γα­σί­ες, με προ­θε­σμί­α ως το τέ­λος Νο­εμ­βρί­ου.»Ο εν­τε­ταλ­μέ­νος Δη­μο­τι­κός Σύμ­βου­λος Βου­φρά­δoς Σπύ­ρος Κον­το­θα­νά­σης τέ­λος, ε­ξέ­φρα­σε την ι­κα­νο­ποί­η­σή του, α­φού πλέ­ον οι δι­ερ­χό­με­νοι ο­δη­γοί κα­τα­φθά­νουν με ά­νε­ση στα χω­ριά τους. Θε­ω­ρεί πως  ο νέ­ος δρό­μος θα συμ­βάλ­λει στην α­νά­πτυ­ξη της ευ­ρύ­τε­ρης πε­ρι­ο­χής , α­φού συν­δέ­ει το δρό­μο «Κα­λα­μά­τα-Μεσ­σή­νη-Πύ­λος» με την 3η ε­παρ­χια­κή ο­δό «Α­ρι­στο­μέ­νης-Του­λού­πα Χά­νι-Χώ­ρα». Ευ­χα­ρί­στη­σε το Δή­μαρ­χο για τις προ­σπά­θει­ες που κα­τέ­βαλ­λε, το ζή­λο που ε­πέ­δει­ξε για την κα­τα­σκευ­ή του συγ­κε­κρι­μέ­νου δρό­μου, κά­νον­τας το ό­νει­ρο των κα­τοί­κων της πε­ρι­ο­χής, πραγ­μα­τι­κό­τη­τα

About greekmme

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Από το Blogger.