ΣΗΜΑΙΑ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΕΚΔΟΣΗ

Ελλάδα

Σχολείο από τον Παναμά επισκέφθηκε το Δημαρχείο Καλαμάτας

Σχολείο από τον Παναμά επισκέφθηκε το Δημαρχείο Καλαμάτας
Τριάντα αγόρια και κορίτσια, από το σχολείο Collegio Real de Panama, στην πόλη του Παναμά, επισκέφθηκαν σήμερα το Δημαρχείο Καλαμάτας και συναντήθηκαν με τον Π. Νίκα. Τα παιδιά συνοδεύονταν από τους
καθηγητές τους Γιάννη Γκλεγκλέ και Πιλάρ Γκλεγκλέ, αλλά και από τις ιδιοκτήτριες του σχολείου Ana Raquel Von Chong και Vilma Troncoso. Όπως ανέφερε στο Δήμαρχο ο καθηγητής των παιδιών Γιάννης Γκλεγκλές, πρώην δημοτικός σύμβουλος Καλαμάτας, διδάσκει στα παιδιά παγκόσμια Ιστορία, παγκόσμια Γεωγραφία, Φιλοσοφία και Λογική και οι μαθητές του ζήτησαν να οργανώσει μιαν εκδρομή στην Ελλάδα. Η έλευση στην Καλαμάτα, για την οποία ο καθηγητής τους είχε μιλήσει στα παιδιά, ήταν αυτονόητη.
Ο Δήμαρχος εξέφρασε τη χαρά του για την επίσκεψη αυτή, μαζί και τη συγκίνησή του, εξηγώντας πως ο παππούς του εργάσθηκε στη διάνοιξη της διώρυγας του Παναμά. Η Ελλάδα, πριν 120 χρόνια, ήταν φτωχή χώρα και οι Έλληνες ξενιτεύονταν είτε στις ΗΠΑ για να εργασθούν στην κατασκευή του σιδηροδρόμου, είτε στον Παναμά, για τη διώρυγα που ένωσε δύο ωκεανούς. Παρά την ανάγκη τους για εργασία, όμως, όταν σήμανε το προσκλητήριο για τους εθνικοαπελευθερωτικούς αγώνες στις αρχές του 20ού αιώνα, οι άνθρωποι αυτοί άφησαν τις εργασίες τους και με τα χρήματα από το μεροκάματο αγόρασαν τα όπλα τους και ήρθαν να πολεμήσουν για την Ελλάδα.
Ο Δήμαρχος έκανε αναφορά στη σημερινή κατάσταση της Καλαμάτας, μιας πόλης με άριστη προσβασιμότητα μέσω του αυτοκινητοδρόμου, που έχει 13.000 μαθητές σε 100 σχολεία, ενώ διαθέτει Πανεπιστημιακά τμήματα και ΤΕΙ. Γνωστοποίησε, επίσης, στα παιδιά την επιδίωξη να ανακηρυχθεί η Καλαμάτα Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης 2021. Προσέφερε, τέλος, στους μαθητές μερικούς τουριστικούς οδηγούς που έχει εκδώσει ο Δήμος, ώστε να ενημερωθούν για την πόλη, την περιοχή της, τα αξιοθέατα και την ιστορία της.

About greekmme

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Από το Blogger.