ΣΗΜΑΙΑ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΕΚΔΟΣΗ

Ελλάδα

Ν. Γόντικα για το αεροδρόμιο: «Όλοι και όλα για το κεφάλαιο»

gontikas2«Της προηγούμενες μέρες με πυρ ομαδόν παράγοντες της περιφέρειας, βουλευτές της ΝΔ, του ΣΥΡΙΖΑ και της ΧΑ, δήμαρχοι και άλλοι παράγοντες του ευρωμονόδρομου, αναφέρθηκαν στις εξελίξεις και στις προοπτικές των αεροδρομίων Καλαμάτας και Τρίπολης. Εξήγγειλαν ή απαίτησαν δεκάδες εκατομμύρια ευρώ για έργα  εκσυγχρονισμού και υποδομών στα αεροδρόμια, προχώρησαν σε δηλώσεις τοπικιστικές με στόχο να φέρουν σε αντιπαράθεση κατοίκους και φορείς της Μεσσηνίας και της Αρκαδίας.
Κουβέντα όμως δεν βρήκαν να πουν για τον κίνδυνο και τις επιπτώσεις ιδιωτικοποίησης των αεροδρομίων, της Καλαμάτας με απευθείας πώληση και της Τρίπολης με ΣΔΙΤ.» Τονίζει ο επικεφαλής της «Λαϊκής Συσπείρωσης» της Περιφέρειας Πελοποννήσου Νίκος Γόντικας με αφορμή τα όσα έχουν διαδραματιστεί και λεχθεί τις τελευταίες ημέρες για τα αεροδρόμια Καλαμάτας και Τρίπολης.
Συγκεκριμένα ο κ. Γόντικας επισημαίνει στην ανακοίνωσή του:
«Της προηγούμενες μέρες με πυρ ομαδόν παράγοντες της περιφέρειας, βουλευτές της ΝΔ, του ΣΥΡΙΖΑ και της ΧΑ, δήμαρχοι και άλλοι παράγοντες του ευρωμονόδρομου, αναφέρθηκαν στις εξελίξεις και στις προοπτικές των αεροδρομίων Καλαμάτας και Τρίπολης. Εξήγγειλαν ή απαίτησαν δεκάδες εκατομμύρια ευρώ για έργα  εκσυγχρονισμού και υποδομών στα αεροδρόμια, προχώρησαν σε δηλώσεις τοπικιστικές με στόχο να φέρουν σε αντιπαράθεση κατοίκους και φορείς της Μεσσηνίας και της Αρκαδίας.
Κουβέντα όμως δεν βρήκαν να πουν για τον κίνδυνο και τις επιπτώσεις ιδιωτικοποίησης των αεροδρομίων, της Καλαμάτας με απευθείας πώληση και της Τρίπολης με ΣΔΙΤ. Και καλά της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, ο «αριστερός» Πετράκος;
Αποκαλύπτονται όλοι τους, δώστε και άλλα στο κεφάλαιο.
Οι εργαζόμενοι, οι αγρότες, οι αυτοαπασχολούμενοι πρέπει να βγάλουν συμπεράσματα.
Την ώρα που δεν υπάρχει σεντς για το μεροκάματο, τη σύνταξη, την αποζημίωση των αγροτών, για μέτρα ανακούφισης των ανέργων, των πληγέντων κτηνοτρόφων, στήριξης των αυτοαπασχολούμενων βρίσκουν δεκάδες εκατομμύρια ευρώ για τους μικρούς και μεγάλους εργολάβους και κατασκευαστικούς ομίλους για τις υποδομές, για τους «οπερέιτορ», για την καπιταλιστική ανάκαμψη στον τουρισμό για υψηλά βαλάντια, στις μεταφορές.
Διαθέτουν πακτωλό χρημάτων για έργα προτεραιότητας για την καπιταλιστική ανάκαμψη και όχι για την ικανοποίηση των λαϊκών αναγκών. Για έργα αντιπλημμυρικής, αντιπυρικής προστασίας, αντισεισμικής θωράκισης, για έργα συντήρησης του επαρχιακού οδικού δικτύου, για στήριξη των αγροτών κτηνοτρόφων αυτοαπασχολούμενων στον τουρισμό, στην εστίαση. Μονόδρομος για τα λαϊκά στρώματα είναι ο συντονισμένος αγώνας για την ανατροπή της πολιτικής που από κοινού προωθούν οι δυνάμεις του ευρωμονόδρομου.»

About greekmme

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Από το Blogger.