ΣΗΜΑΙΑ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΕΚΔΟΣΗ

greece

«Ο συνδυασμός μας θα καταβάλλει κάθε δυνατή προσπάθεια για την εύρυθμη λειτουργία του δημοτικού συμβουλίου»

makaris35Πραγματοποιήθηκε η πρώτη ανοιχτή συνάντηση των μελών και φίλων του Συνδυασμού Ανοιχτός – Δήμος Ενεργοί Πολίτες
Πραγματοποιήθηκε χθες Παρασκευή , στην Αίθουσα Τριλογία η πρώτη μετά την ορκωμοσία του νέου Δημοτικού Συμβουλίου  ανοιχτή συνάντηση των μελών και φίλων του Συνδυασμού Ανοιχτός – Δήμος Ενεργοί Πολίτες, παρουσία των εκλεγμένων δημοτικών και τοπικών συμβούλων.
Αντικείμενο ήταν η οργάνωση και η διαρκής λειτουργία του συνδυασμού, η συγκρότηση θεματικών ομάδων εργασίας, καθώς και μια πρώτη ενημέρωση για τα τεκταινόμενα στο Δημοτικό Συμβούλιο.
Οι τοποθετήσεις των ομιλητών συνέκλιναν στο ότι ο συνδυασμός θα πρέπει να εστιάσει αφ’ ενός στη διαρκή παρακολούθηση και την εποικοδομητική κριτική των αποφάσεων και των ενεργειών της πλειοψηφίας-καθώς και στην ενημέρωση των πολιτών γι’ αυτές- και αφ’ ετέρου στην κατάθεση συγκεκριμένων, τεκμηριωμένων προτάσεων – με έμφαση σε θέματα ποιότητας ζωής και τοπικής οικονομίας- με βάση τις δικές του προγραμματικές θέσεις και ανεξάρτητα από την ατζέντα της πλειοψηφίας.
Τονίστηκε επίσης ότι θα πρέπει να υλοποιηθεί η προεκλογική δέσμευση όλων των συνδυασμών για περισσότερη έμφαση στα προβλήματα της περιφέρειας του Δήμου, και ότι θα πρέπει  τα τοπικά συμβούλια να κληθούν να αναδείξουν -με την συμμετοχή των κατοίκων- τις άμεσες προτεραιότητες των περιοχών τους.
Τέλος επισημάνθηκε η -για την ώρα- ελλιπής ενημέρωση από πλευράς Δημοτικής αρχής προς την μειοψηφία, αφού,  την Δευτέρα, για παράδειγμα, υπάρχει Δημοτικό συμβούλιο και η λίστα με τα 27  θέματα προς συζήτηση δόθηκε μόλις χθες στις δημοτικές παρατάξεις. Επιπλέον αρκετά από τα θέματα που θα συζητηθούν αναφέρονται υπό μορφή τίτλων χωρίς την αντίστοιχη εισήγηση. Ο συνδυασμός μας θα καταβάλλει κάθε δυνατή προσπάθεια για την εύρυθμη λειτουργία του δημοτικού συμβουλίου και των αντίστοιχων επιτροπών.

About greekmme

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Από το Blogger.