ΣΗΜΑΙΑ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΕΚΔΟΣΗ

Ελλάδα

Επιστολή Δ. Μανιάτης στον Πρωθυπουργό Α. Σαμαρά για την υλοποίηση Διαστημικής Πύλης στην Καλαμάτα

epimelitirioΟ Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Μεσσηνίας Δημήτρης Μανιάτης απέστειλε επιστολή στον Πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά για την υλοποίηση Διαστημικής Πύλης στην Καλαμάτα καθώς επίσης ζητά  από τον πρωθυπουργού να προχωρήσει  άμεσα στην διαδικασία ίδρυσης «Ελληνικού Διαστημικού Οργανισμού» όπως έχει δεσμευθεί ο κ. Σαμαράς.
Ακολουθεί η επιστολή του κ. Μανιάτη:
«Αξιότιμε κύριε Πρωθυπουργέ,
Όπως γνωρίζετε το Επιμελητήριο Μεσσηνίας από της συστάσεως του αποτέλεσε σημείο αναφοράς πανελληνίως για την οικονομική ανάπτυξη και το εμπόριο. Σήμερα συνεχίζει να συμβάλλει στις προσπάθειες αυτές, ενημερώνοντας, διευκολύνοντας και διερευνώντας τομείς συνεργατικής επιχειρηματικής δράσης, γύρω από την στρατηγική σημασία που έχει η περιοχή μας στον τομέα της εμπορικοποίησης του διαστήματος, που κατά του ειδικούς, υπολογίζεται ότι τις επόμενες δεκαετίες θα αποτελέσει μια μεγάλη παγκόσμια αγορά.
Το επόμενο τεχνολογικό κύμα θα έχει άμεσες εφαρμογές σε νέα πρωτοπόρα υλικά, φάρμακα, ενέργεια, επικοινωνίες και πολλά άλλα, ανάλογο με αυτό της επανάστασης που έγινε γύρω από τα μικροηλεκτρονικά, τις τηλεπικοινωνίες και το διαδίκτυο, όπου και αυτά ήταν απόρροια των πρώτων διαστημικών αποστολών στο διάστημα, κατά τις δεκαετίες του 1960 και 1970 με τις αποστολές APOLLO της NASA κ.λπ.
Η Ελλάδα χρειάζεται μια αποτελεσματική διαστημική πολιτική. Το διάστημα μπορεί να παράσχει τα εργαλεία για την εξεύρεση λύσεων σε πολλές από τις παγκόσμιες προκλήσεις που αντιμετωπίζει η κοινωνία τον 21ο αιώνα.
Τα διαστημικά συστήματα και οι τεχνολογίες με βάση το διάστημα, αποτελούν βασικό κομμάτι της καθημερινής ζωής των πολιτών και όλων των επιχειρήσεων. Από τις τηλεπικοινωνίες μέχρι την τηλεόραση, την πρόγνωση του καιρού, μέχρι τα παγκόσμια χρηματοπιστωτικά συστήματα, όλες αυτές οι υπηρεσίες που θεωρούμε δεδομένες στον σύγχρονο κόσμο εξαρτώνται από το διάστημα για να λειτουργήσουν σωστά.
Στο μέλλον το διάστημα θα παίζει ακόμη σημαντικότερο ρόλο και θα προσφέρει νέες ευκαιρίες σε επιχειρήσεις και υπηρεσίες στους πολίτες.
Επίσης έχει ζωτική σημασία σε ότι αφορά ζητήματα περιβάλλοντος, ασφάλειας και κλιματικής αλλαγής.
Το σημερινό παγκοσμιοποιημένο οικονομικό τοπίο χαρακτηρίζεται από ραγδαία τεχνολογική πρόοδο, στιγμιαία πληροφόρηση, εκμηδενισμό αποστάσεων, γρήγορη προσαρμογή στο επιχειρείν και ιδιαίτερα εξωστρεφές και τεχνολογικά εξειδικευμένο ανθρώπινο δυναμικό.
Ο επιχειρηματικός κόσμος της Νότιας Πελοποννήσου και το Επιμελητήριο Μεσσηνίας πρωτοπορούν και εξερευνούν νέες ευκαιρίες και προοπτικές επιχειρείν μέσα από ευκαιρίες που παρουσιάζονται στην περιοχή μας.
Το Επιμελητήριο Μεσσηνίας στρέφοντας την προσοχή του στις οικονομικές προοπτικές της περιοχής μας, όπως αυτές απορρέουν από την Αεροδιαστημική, θέλει να ενθαρρύνει αυτήν την δυναμική πορεία.
Έτσι λοιπόν, θα συμβάλει με οποιοδήποτε τρόπο στην προσέλκυση συναφών δραστηριοτήτων από εταιρείες ελληνικές και ανά την υφήλιο, ούτως ώστε να καρπωθεί η Μεσσηνία και κατ’ επέκταση η Χώρα μας οικονομικά οφέλη

About greekmme

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Από το Blogger.