ΣΗΜΑΙΑ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΕΚΔΟΣΗ

greece

ΕΡΓΑ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗΣ ΣΤΟ ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟ ΕΞΗΓΓΕΙΛΕ Ο ΛΑΜΠΡΟΠΟΥΛΟΣ

lampropoulos15Την αναγκαιότητα της αναβάθμισης του αεροδρομίου της Καλαμάτας τόνισε σήμερα σε δηλώσεις του, ο υφυπουργός Εθνικής Άμυνας Γιάννης Λαμπρόπουλος ο οποίος εξήγγειλε μια σειρά από έργα που έχουν ήδη δρομολογηθεί. Παράλληλα ο κ. Λαμπρόπουλος υπογράμμισε ότι «η όποια αντίδραση για την λειτουργία αεροδρομίου στην Τρίπολη είναι διχαστική, δεν υπάρχει λόγος να αντιδικούμε , όλοι πασχίζουμε για την ανάπτυξη της Μεσσηνίας και όλης της Ελλάδας» και επεσήμανε πως η ανάπτυξη είναι ενιαία.
lampropoulos14Ενώ όσον αφορά στην ιδιωτικοποίηση του Αεροδρομίου της Καλαμάτας σημείωσε μεταξύ άλλων, «δεν γνωρίζουμε αν θα γίνει η παραχώρηση και πότε, εμείς οφείλουμε να αναβαθμίσουμε το αεροδρόμιο όπως πρέπει προκειμένου να είμαστε έτοιμοι το Καλοκαίρι του 2015 να υποδεχτούμε τους επισκέπτες που προβλέπεται να είναι  περισσότεροι από αυτούς που δέχεται μέχρι τώρα ο διεθνής αερολιμένας Καλαμάτας.»
lampropoulos10Τα έργα αναβάθμισης που έχουν προγραμματιστεί να γίνουν στο αεροδρόμιο όπως είπε ο κ. Λαμπρόπουλος είναι:
  1. Επέκταση – Αναδιαρρύθμιση – Συντήρηση του κτιρίου του      αεροσταθμού του Κρατικού Αερολιμένα προϋπολογισμού 1.863.834 ευρώ από έσοδα       ΥΠΑ. Η δημοπράτηση θα γίνει τον      Ιανουάριο του 2015.
  2. Όπως είναι γνωστό πριν από ένα περίπου μήνα με απόφαση της Πολιτικής      ηγεσίας του Υπουργείου Άμυνας και τη σύμφωνη γνώμη της Ηγεσίας της Πολεμικής      Αεροπορίας παραχωρήθηκαν 32 στρέμματα. Σε αυτά τα στέμματα θα κατασκευαστεί      και θα επεκταθεί η πίστα αεροσκαφών. Τα      ο      έργο είναι προϋπολογισμού 2,7 εκ. ευρώ και η δημοπράτηση θα γίνει το      Φεβρουάριο του 2015.
Επίσης μέσω ΕΣΠΑ θα γίνουν:
  1. Ανακατασκευή του διαδρόμου προσγείωσης και τροχοδρόμων. Αυτό είναι      ένα έργο ενίσχυσης – επίστρωσης του διαδρόμου. Συγκεκριμένα το μήκος του      διαδρόμου θα μείνει το ίδιο ενώ το πλάτος του από 50 μ. θα γίνει 60μ. Όπως      είναι τώρα προσγειώνονται Airbus 320 -321  και Boeing 737. Στο μέλλον      θα προσγειώνονται και Boeing 767,787.
  2. Θα κατασκευαστεί ο Πύργος Ελέγχου και βοηθητικό κτίριο
  3. Θα εκσυγχρονιστεί το ηλεκτρικό δίκτυο και το δίκτυο φωτισμού –      Ηλεκτρονικός εξοπλισμός – Ραδιοβοηθήματα. Το κόστος εκτιμάται στα      27.500.000 ευρώ, ενώ ο συμβατικός χρόνος περάτωσης είναι 18 μήνες από την έναρξη.      Εν τω μεταξύ έχουν τελειώσει όλες οι μελέτες από τη Π.Α και ο φάκελος είναι      έτοιμος ‘ώστε να υποβληθεί από τις αρμόδιες στρατιωτικές υπηρεσίες στα αρμόδια      υπουργεία υποδομών και ανάπτυξης.
Από την πλευρά του ο Διοικητής των υπηρεσιών  της Πολιτικής Αεροπορίας Δημήτρης Κούκης αφού τόνισε ότι το επόμενο διάστημα αναμένεται να αυξηθούν ακόμα περισσότερο οι αφίξεις στο αεροδρόμιο της Καλαμάτας και την αναγκαιότητα το 2015 να υπάρχει δυνατότητα υποδοχής τους, διευκρίνισε ότι  ποτέ δεν ειπώθηκε από τον υπουργό υποδομών Μιχάλη Χρυσοχοϊδη ,ότι το αεροδρόμιο είναι κορεσμένο, αλλά ότι δεν χωράει , κάτι που είναι αποδεκτό από όλους για αυτό άλλωστε ζητήθηκαν και τα 32 στρέμματα για την επέκταση του.
Την ικανοποίηση τους για την  αναβάθμιση του αεροδρομίου εξέφρασαν ο βουλευτής Δημήτρης Σαμπαζιώτης, ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου Πέτρος Τατούλης και οι δήμαρχοι Μεσσήνης και Πύλου Νέστορος , Στάθης Αναστασόπουλος και Δημήτρης Καφαντάρης αντίστοιχα.

About greekmme

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Από το Blogger.