ΣΗΜΑΙΑ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΕΚΔΟΣΗ

Ελλάδα

“Ο κ. Τατούλης ζητάει εν λευκώ εξουσιοδότηση για τον προϋπολογισμό και προτιμάει… «Λαϊκή Συσπείρωση»”

boudourisΕπίθεση εξαπέλυσε ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας Οδυσσέας Βουδούρης προς τον Περιφερειάρχη Πέτρο Τατούλη για την μεταφορά κονδυλίων εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ στον προϋπολογισμό της περιφέρειας.
Όμως, από το στόχαστρο του κ. Βουδούρη δεν γλύτωσε  ούτε ο επικεφαλής της «Λαϊκής Συσπείρωσης» Νίκος Γόντικας στον οποίο καταλόγισε ότι εξελέγη αντιπρόσωπος της Περιφέρειας στην Ένωση Περιφερειών Ελλάδας με ψήφους από τον συνδυασμό του Τατούλη:
Ακολουθεί η πλήρης ανακοίνωση:
«Εκπλήξεις επιφύλαξε η πρώτη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου. Στο θέμα της τακτικής Ημερήσιας Διάταξης, που αφορούσε την τροποποίηση του προϋπολογισμού, τα μέλη πήραν εισήγηση… λίγα λεπτά πριν αρχίσει η συνεδρίαση (ο κανονισμός προβλέπει 3 μέρες νωρίτερα). Και τι εισήγηση! Χωρίς καμία εξήγηση ή τεκμηρίωση, ο κ. Τατούλης ζήτησε μεταφορά κονδυλίων εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ. Η αοριστία του προσδιορισμού προέλευσης και προορισμού αυτών των κονδυλίων, μόνο ως κακόγουστο ανέκδοτο θα μπορούσε να χαρακτηριστεί. Για παράδειγμα, μεταφέρονται 69.900 ευρώ από τον κωδικό «έργα που δεν κατονομάζονται» (sic!) στον κωδικό «λοιπές δαπάνες»! Σε άλλες περιπτώσεις μεταφέρονται από αποθεματικό 32.000 ευρώ σε κωδικό «Εκθέσεις, συνέδρια και κάθε είδους δαπάνες δημοσίων σχέσεων»! Κάθε σχόλιο περιττεύει 
Ο κ. Τατούλης προσπάθησε να καλύψει την παραβίαση των προθεσμιών και την αοριστία της «εισήγησης» με το επιχείρημα ότι η τροποποίηση του προϋπολογισμού είναι αφενός επείγουσα και αφετέρου μόνο «τεχνικό θέμα». Εύλογα ρώτησε ένας Σύμβουλος αν οι υπηρεσίες της Περιφέρειας επεξεργάστηκαν την τροποποίηση μέσα στο σαββατοκύριακο! Διότι ειδάλλως θα μπορούσε προφανώς να είχε σταλεί έστω και την προηγούμενη Παρασκευή. Όσο αφορά τον «τεχνικό» χαρακτήρα του προϋπολογισμού, ο καθένας γνωρίζει ότι η διαχείριση των οικονομικών πόρων είναι το ύψιστο πολιτικό καθήκον ενός δημόσιου φορέα. Και ο πιο ανυποψίαστος πολίτης διαβλέπει που θα πάνε τελικά τα κονδύλια με κωδικό τύπου «λοιπές δαπάνες» ή «κάθε είδους δαπάνες δημοσίων σχέσεων»!
 Ακόμα μεγαλύτερη έκπληξη επιφύλαξε η εκλογή των 8 αντιπροσώπων της Περιφέρειας στην Ένωση Περιφερειών Ελλάδας (ΕΝΠΕ). Η «Πελοπόννησος Πρώτα» εξέλεξε έναν αντιπρόσωπο, τον Νίκο Πατσαρίνο, αν και με βάση την απλή αναλογική θα της αναλογούσαν δύο αντιπρόσωποι. Την δεύτερη έδρα την κατέλαβε όμως η «Λαϊκή Συσπείρωση» (ΚΚΕ), παρά το γεγονός ότι διαθέτει μόνο δυο συμβούλους. Πως προέκυψε αυτό; Απλά διότι η παράταξη του κ. Τατούλη πριμοδότησε με τουλάχιστον 2 ψήφους τον υποψήφιο της Λαϊκής Συσπείρωσης, που τελικά συγκέντρωσε 5 ψήφους και εξέλεξε τον κ. Νίκο Γόντικα, στερώντας τον δεύτερο αντιπρόσωπο από την «Πελοπόννησο Πρώτα». Ο εκπρόσωπος του ΚΚΕ στο Περιφερειακό Συμβούλιο έσπευσε να αποδεχθεί το «δώρο» του κ. Τατούλη.
Συγχαίρουμε τον κ. Γόντικα για την εκλογή του και του ευχόμαστε καλή θητεία. Ωστόσο, διαπιστώνουμε την ιδιαίτερη προτίμηση του κ. Τατούλη, η οποία σηματοδοτεί ξεκάθαρα ότι θεωρεί ως κύριο αντίπαλό του (και καλά κάνει) την Πελοπόννησο Πρώτα. Επίσης αναρωτιόμαστε ποια είναι στην πράξη τα όρια των διακηρύξεων «ιδεολογικής καθαρότητας» και «αδιαπραγμάτευτης σύγκρουσης με τους εκπροσώπους του κεφαλαίου» που το ΚΚΕ διατυμπανίζει σε κάθε ευκαιρία.

About greekmme

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Από το Blogger.