ΣΗΜΑΙΑ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΕΚΔΟΣΗ

Πελοπόννησος

«θα κάνουμε ότι είναι δυνατόν ώστε να φτιάξουμε από την αρχή ένα σχολείο που να σας αξίζει και όπως το ονειρεύεστε»

ΘΑΝΑΣΗΣ ΠΕΤΡΑΚΟΣΟ Βουλευτής Μεσσηνίας του ΣΥΡΙΖΑ Θανάσης Πετράκος επισκέφτηκε κατά την ημέρα του Αγιασμού το 4ο & 6ο  Γενικό Λύκειο Καλαμάτας, καθώς και το 4ο Επαγγελματικό Λύκειο Καλαμάτας. Στο χαιρετισμό του προς τους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς μεταξύ των άλλων τόνισε:
«Βρίσκομαι ανάμεσά σας σήμερα και νιώθω μεγάλη συγκίνηση όχι μόνο γιατί η βασική μου ιδιότητα όλα τα περασμένα χρόνια ήταν αυτή του καθηγητή αλλά γιατί αυτό το Σεπτέμβρη ξεκινάει άλλη μια σχολική χρονιά στον τόπο μας μέσα σε πολύ δύσκολες συνθήκες. Οι μνημονιακές πολιτικές των τελευταίων 5 χρόνων είναι γνωστό ότι στον τομέα της εκπαίδευσης οδήγησαν σε κλείσιμο σχολείων, κατάργηση ειδικοτήτων στα τεχνικά και επαγγελματικά Λύκεια και απολύσεις εκπαιδευτικών, κλείσιμο πολλών τμημάτων των ΤΕΙ και των Πανεπιστημίων, χειραγώγηση των εκπαιδευτικών μέσω της αξιολόγησης που πλήγωσαν την αξιοπρέπειά τους, σε μηδενικούς διορισμούς εκπαιδευτικών, σε απαράδεκτες προχειρότητες όπως η τράπεζα θεμάτων δηλ. ουσιαστικά οι κατ’ ευφημισμόν «μεταρρυθμίσεις» οδήγησαν στη διάλυση της Δημόσιας Παιδείας.
Κι επειδή για σας σήμερα είναι και πρέπει να είναι μέρα χαράς, ήρθα ειδικά στο σχολείο σας όχι για να σας ξαναπώ όσα δυσάρεστα κι ανάρμοστα για εφηβικά μάτια και αυτιά βλέπετε κι ακούτε καθημερινά παντού αλλά για να σας δώσω ένα μήνυμα αγώνα κι αισιοδοξίας. Να σας πω δηλαδή ότι με τη νέα μου ιδιότητα, μαζί με τους συναδέλφους μου του ΣΥΡΙΖΑ θα κάνουμε ότι είναι δυνατόν ώστε να φτιάξουμε από την αρχή ένα σχολείο που να σας αξίζει και όπως το ονειρεύεστε. Δεσμευόμαστε να στηρίξουμε τους δύο βασικούς εργάτες αυτού του σχολείου: τους δάσκαλους και τους μαθητές. Για να ξαναβρούν οι δάσκαλοί σας την πνευματική και οικονομική  ελευθερία κι αξιοπρέπεια  που  στερήθηκαν τα τελευταία χρόνια. Για να πάψει το  παλιό σχολείο να είναι ένα σχολείο  των γραμματικών και των κενών φράσεων,  σχολείο οδοστρωτήρας και προκρούστης των νεανικών ψυχών, σχολείο που δίνει χαρτιά και τίποτε άλλο, αλλά  να φτάνει στα αυτιά σας ανεμπόδιστα  ο λόγος της παιδείας και  της ελεύθερης σκέψης και οι σχολικοί τοίχοι να κλείνουν μέσα τους ένα σχολείο δημιουργικής εργασίας.
Προϋπόθεση για αυτό είναι η αύξηση της χρηματοδότησης της Παιδείας διότι είναι υποχρέωση της Πολιτείας να παρέχει δωρεάν δημόσια Παιδεία σε όλα τα παιδιά. Πάνω απ’ όλα αυτό που θέλω να τονίσω είναι ότι επειδή σας ανήκει ένα φωτεινό μέλλον απέναντι στη σημερινή μουντή πραγματικότητα, πέρα από τις δεσμεύσεις τις δικές μας το μέλλον θα το κατακτήσετε εσείς. Με τη δική σας προσπάθεια για να κερδίσετε και να αφομοιώσετε τη γνώση που θα σας δώσουν οι δάσκαλοί σας. Με το δικός σας αγώνα, την αλληλεγγύη και την συλλογικότητα για την διεύρυνση της Δημοκρατίας και την αναβάθμιση της Παιδείας ώστε να χτίσουμε μια κοινωνία της Ελευθερίας και της Δικαιοσύνης στην οποία θα είναι κατοχυρωμένο δικαίωμα όλες οι κοινωνικές ανάγκες και τα δημόσια και κοινωνικά αγαθά.

About greekmme

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Από το Blogger.