ΣΗΜΑΙΑ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΕΚΔΟΣΗ

ειδήσεις

« Η προεδρολογία δεν με αφορά, με ενδιαφέρει να βάλω πλάτη για την ολική επαναφορά της ΔΗΜ.ΑΡ .»

koubelis kalamata1Την εκτίμηση ότι εκλογές μπορούν να προκύψουν το Φεβρουάριο – Μάρτιο κατά την εκλογή του προέδρου της δημοκρατίας αν δεν συμπληρωθεί ο αριθμός των 180 βουλευτών, εξέφρασε σε συνέντευξη τύπου ο πρόεδρος της ΔΗΜ.ΑΡ Φώτης Κουβέλης που βρίσκεται στην Μεσσηνία εν όψει του συνεδρίου του κόμματος που θα γίνει από τις 2 έως τις 5 Οκτωβρίου στην Αθήνα.
Όσον αφορά  στα ονόματα που ακούγονται για πρόεδρο της Δημοκρατίας μεταξύ των οποίων και το δικό του, ο κ. Κουβέλης σημείωσε  ότι « η προεδρολογία βλάπτει σοβαρά καθώς δημιουργεί συνθήκες παρατεταμένης προεκλογικής περιόδου κάτι αρνητικό για το συμφέρον της Χώρας αυτή την στιγμή» και υπογράμμισε  «η εκλογή του προέδρου θέλει συναινέσεις και πολιτικές συμπτώσεις και αυτές δεν υπάρχουν. Ο πρόεδρος δεν είναι διακοσμητικό πρόσωπο  είναι ουσιαστικό πολιτικό και δεν είμαι σε θέση να ξέρω αν εξασφαλιστούν οι 180 βουλευτές.» Όσον αφορά στην αναφορά στον όνομα του, ο πρόεδρος της ΔΗΜ.ΑΡ τόνισε « η προεδρολογία δεν με αφορά, με ενδιαφέρει να βάλω πλάτη για την ολική επαναφορά της ΔΗΜ.ΑΡ .»
Ο κ. Κουβέλης απαντώντας στα όσα λέγονται για την επανεκλογή του ως πρόεδρος του κόμματος υπογράμμισε ότι «το συνέδριο είναι μια βαθιά διαδικασία και καλείται να αποφασίσει για το πολιτικό του περιεχόμενο, για τις επιδιώξεις του και το μέλλον. Αν λοιπόν το συνέδριο θέλει να είμαι πρόεδρος θα είμαι».
Δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στο διάλογο που έχει ξεκινήσει με τις δυνάμεις του δημοκρατικού  σοσιαλισμού  και της δημοκρατικής αριστεράς τονίζοντας ότι όλες αυτές οι δυνάμεις μπορούν στην βάσει συγκεκριμένου προγράμματος να αποτελέσουν μια εναλλακτική κυβέρνηση

About greekmme

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Από το Blogger.