ΣΗΜΑΙΑ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΕΚΔΟΣΗ

Ελλάδα

Ορκίστηκε το νέο Δημοτικό Συμβούλιο Μεσσήνης και ο δήμαρχος Στάθης Αναστασόπουλος

orkomosia anastasopoulouΟρ­κί­στη­κε σή­με­ρα το νέ­ο Δη­μο­τι­κό Συμ­βού­λιο Μεσ­σή­νης και ο δή­μαρ­χος Στά­θης Α­να­στα­σό­που­λος πα­ρου­σί­α του Μη­τρο­πο­λί­του Μεσ­ση­νί­ας κ. Χρυ­σο­στό­μου και του Υ­φυ­πουρ­γού Ε­θνι­κής Ά­μυ­νας Γιά­ννη Λαμ­πρό­που­λου, πα­ρ’ ό­τι εκ­κρε­μεί α­κό­μη η α­πό­φα­ση για την α­να­κή­ρυ­ξη δη­μάρ­χου α­πό το ε­κλο­γο­δι­κεί­ο.  Η ορ­κω­μο­σί­α έ­γι­νε με την εν­δε­δειγ­μέ­νη ε­πι­ση­μό­τη­τα και λαμ­πρό­τη­τα. Πλή­θος κό­σμου εί­χε γε­μί­σει την αί­θου­σα. Ε­πί­ση­μοι, πο­λί­τες, Δη­μό­τες και συγ­γε­νείς.
orkomosia anastasopoulou1Στην ορ­κω­μο­σί­α πα­ρα­βρέ­θη­καν η Αν­τι­πε­ρι­φε­ρειά­ρχης Ε­λέ­νη Α­λι­φέ­ρη, ο Δή­μαρ­χος Κα­λα­μά­τας Πα­να­γι­ώ­της Νί­κας με την ι­δι­ό­τη­τα του Προ­έ­δρου της Πε­ρι­φε­ρεια­κής Έ­νω­σης Δή­μων, α­πεύ­θυ­ναν χαι­ρε­τι­σμό.
orkomosia anastasopoulou2Ε­πί­σης, πα­ρα­βρέ­θη­καν οι Δή­μαρ­χοι του Νο­μού Δη­μή­τρης Κα­φαν­τά­ρης, Α­ρι­στεί­δης Στα­θό­που­λος, Τά­κης Κα­τσί­βε­λας, ο πο­λι­τευ­τή Μίλ­τος Χρυ­σο­μάλ­λης, οι Πε­ρι­φε­ρεια­κοί Σύμ­βου­λοι Πε­ρι­κλής Μαν­τάς, Α­πο­στό­λης Γκού­νης, Αν­τω­νί­α Μπού­ζα.
orkomosia anastasopoulou3jpgΟ Δή­μαρ­χος Μεσ­σή­νης Στά­θης Α­να­στα­σό­που­λος στην ο­μι­λί­α του τό­νι­σε:
«Η ση­με­ρι­νή σας πα­ρου­σί­α ε­δώ τι­μά τη σε­μνή αυ­τή τε­λε­τή που α­πο­τε­λεί την έ­ναρ­ξη της νέ­ας πεν­τα­ε­τί­ας του καλ­λι­κρα­τι­κού δή­μου Μεσ­σή­νης.
Πι­στεύ­ω ό­τι ό­λοι μα­ζί ε­νω­μέ­νοι μέ­σα στο δη­μο­τι­κό συμ­βού­λιο αλ­λά και έ­ξω α­πό αυ­τό και σε συ­νερ­γα­σί­α με την κυ­βέρ­νη­ση , την Πε­ρι­φέ­ρεια, τους θε­σμι­κούς φο­ρείς και τους α­πλούς πο­λί­τες μπο­ρού­με να προ­χω­ρή­σου­με. Μπο­ρού­με να προ­χω­ρή­σου­με σε μί­α πεν­τα­ε­τί­α δυ­να­μι­κής α­νά­πτυ­ξης για το δή­μο Μεσ­σή­νης ,συ­νε­χί­ζον­τας το δρό­μο που έ­χου­με χα­ρά­ξει στην πρώ­τη μας θη­τεί­α. Η νέ­α δη­μο­τι­κή αρ­χή έ­χει προί­κα έ­να δή­μο που στέ­κε­ται με στι­βα­ρό­τη­τα στα πό­δια του, εί­ναι οι­κο­νο­μι­κά εύ­ρω­στος , με­λε­τη­τι­κά άρ­τιος , ορ­γα­νω­μέ­νος πο­λύ κα­λά και το κυ­ρι­ό­τε­ρο εί­ναι φι­λι­κός προς τους πο­λί­τες.
Ό­λοι ε­μείς σή­με­ρα που ορ­κι­στή­κα­με ,σας δι­α­βε­βαι­ώ­νου­με ό­τι έ­χου­με πλή­ρη συ­ναί­σθη­ση των ευ­θυ­νών μας και θα ερ­γα­στού­με ά­ο­κνα και σκλη­ρά με υ­πευ­θυ­νό­τη­τα και δι­α­φά­νεια για να πε­τύ­χου­με τα κα­λύ­τε­ρα για το δή­μο και τους δη­μό­τες μας.
Αύ­ριο εί­ναι η πρώ­τη μέ­ρα της νέ­ας δη­μο­τι­κής αρ­χής. Εί­ναι αυ­το­νό­η­το ό­τι εί­ναι η­μέ­ρα δου­λειάς για ό­λους. Τα προ­βλή­μα­τα και οι α­νάγ­κες αυ­ξά­νουν κα­θη­με­ρι­νά, δεν υ­πάρ­χει κα­νέ­να πε­ρι­θώ­ριο για α­να­βο­λές , δεν υ­πάρ­χει κα­μί­α πο­λυ­τέ­λεια για κα­θυ­στε­ρή­σεις .
Οι­κο­νο­μι­κά δή­μου –ε­ξυ­πη­ρέ­τη­ση του δη­μό­τη
Η οι­κο­νο­μι­κή κρί­ση που βι­ώ­νει ο τό­πος μας τα τε­λευ­ταί­α χρό­νια , δι­α­φαί­νε­ται ό­τι θα συ­νε­χι­στεί και τα ε­πό­με­να με ά­με­σες συ­νέ­πει­ες, τις συ­νε­χείς μει­ώ­σεις στη χρη­μα­το­δό­τη­ση της το­πι­κής αυ­το­δι­οί­κη­σης . Γι αυ­τό προ­τε­ραι­ό­τη­τά μας εί­ναι η δι­α­τή­ρη­ση της κα­λής οι­κο­νο­μι­κής κα­τά­στα­σης με μεί­ω­ση των λει­τουρ­γι­κών δα­πα­νών και δι­α­χεί­ρι­ση με σύ­νε­ση και δι­α­φά­νεια του κά­θε ευ­ρώ που υ­πάρ­χει στο τα­μεί­ο μας, ό­πως άλ­λω­στε έ­χει γί­νει μέ­χρι σή­με­ρα.
Τη μεί­ω­ση των κρα­τι­κών πό­ρων θα ε­πι­δι­ώ­ξου­με , ό­πως μέ­χρι τώ­ρα κά­να­με να την κα­λύ­ψου­με με χρη­μα­το­δο­τή­σεις α­πό ευ­ρω­πα­ϊ­κά και άλ­λα προ­γράμ­μα­τα .
Σχε­τι­κά με την ε­ξυ­πη­ρέ­τη­ση του πο­λί­τη θα συ­νε­χί­σου­με την α­πο­κεν­τρω­μέ­νη πα­ρο­χή υ­πη­ρε­σι­ών στις έ­δρες των δη­μο­τι­κών ε­νο­τή­των και φυ­σι­κά στην πρω­τεύ­ου­σα του δή­μου.
Σε αυ­τό το ση­μεί­ο θέ­λω και δη­μό­σια να ευ­χα­ρι­στή­σω το υ­παλ­λη­λι­κό προ­σω­πι­κό του δή­μου, το ο­ποί­ο δι­α­θέ­τει υ­ψη­λό ε­πί­πε­δο κα­τάρ­τι­σης και ι­σχυ­ρή βού­λη­ση για ε­ξυ­πη­ρέ­τη­ση του δη­μό­τη.
Έ­χου­με ό­μως υ­πο­χρέ­ω­ση να α­να­δι­αρ­θρώ­σου­με τις υ­πη­ρε­σί­ες , λό­γω και των συ­νε­χών α­πο­χω­ρή­σε­ων του προ­σω­πι­κού και των νέ­ων αρ­μο­δι­ο­τή­των που η πο­λι­τεί­α εκ­χω­ρεί στην το­πι­κή αυ­το­δι­οί­κη­ση, ώ­στε να ε­πι­τύ­χου­με πε­ραι­τέ­ρω α­να­βάθ­μι­ση των πα­ρε­χό­με­νων υ­πη­ρε­σι­ών. Προ­τε­ραι­ό­τη­τα μας πα­ρα­μέ­νει η ε­νί­σχυ­ση του αι­σθή­μα­τος α­σφα­λεί­ας του πο­λί­τη σε ό­λο το δή­μο. Θα ερ­γα­στού­με σκλη­ρά προς την κα­τεύ­θυν­ση αυ­τή.
2. Α­νά­πτυ­ξη
Α­γρο­τι­κός το­μέ­ας.
Μέ­λη­μα μας εί­ναι η ε­νί­σχυ­ση της α­γρο­τι­κής πα­ρα­γω­γής με τη συ­νε­χή βελ­τί­ω­ση της α­γρο­τι­κής ο­δο­ποι­ί­ας , την κα­τα­σκευ­ή αρ­δευ­τι­κών και εγ­γει­ο­βελ­τι­ω­τι­κών έρ­γων (μι­κρά φράγ­μα­τα – λι­μνο­δε­ξα­με­νές), την ε­νί­σχυ­ση της κτη­νο­τρο­φι­κής πα­ρα­γω­γής και του α­λι­ευ­τι­κού το­μέ­α.
Την προ­βο­λή και προ­ώ­θη­ση των α­γρο­τι­κών προ­ϊ­όν­των θα την ε­πι­δι­ώ­ξου­με σε συ­νερ­γα­σί­α με άλ­λους φο­ρείς, ό­πως η πε­ρι­φέ­ρεια, αλ­λά και με την κα­τα­σκευ­ή της Α­γο­ράς Α­γρο­τών του δή­μου μας, η ο­ποί­α δι­α­θέ­τει πλή­ρη με­λε­τη­τι­κή ω­ρι­μό­τη­τα και α­να­μέ­νου­με να χρη­μα­το­δο­τη­θεί η κα­τα­σκευ­ή της .
Του­ρι­στι­κός το­μέ­ας.
Η του­ρι­στι­κή α­νά­πτυ­ξη θα βα­σι­στεί στην α­να­βάθ­μι­ση της α­κτο­γραμ­μής μέ­σω πο­λε­ο­δο­μή­σε­ων, κα­τα­σκευ­ής έρ­γων α­πο­χέ­τευ­σης και γε­νι­κό­τε­ρα βελ­τί­ω­σης των υ­πο­δο­μών, αλ­λά και στην εν­δο­χώ­ρα α­ξι­ο­ποι­ών­τας τον υ­πάρ­χον­τα αρ­χαι­ο­λο­γι­κό, θρη­σκευ­τι­κό και πε­ρι­βαλ­λον­τι­κό μας πλού­το, προ­ω­θών­τας έ­τσι ό­λες τις μορ­φές ε­ναλ­λα­κτι­κού του­ρι­σμού.
Υ­πο­δο­μές – έρ­γα.
Συ­νερ­γα­ζό­με­νοι με την πο­λι­τεί­α αλ­λά και με την πε­ρι­φέ­ρεια που ή­δη έ­χου­με θε­με­λι­ώ­σει ά­ρι­στο ε­πί­πε­δο συ­νερ­γα­σί­ας, θα δι­εκ­δι­κή­σου­με την υ­λο­ποί­η­ση με­γά­λων α­να­πτυ­ξια­κών έρ­γων. Εν­δει­κτι­κά α­να­φέ­ρω, το δρό­μο Κα­λα­μά­τας – Ρι­ζό­μυ­λου- Πύ­λου – Με­θώ­νης, Ρι­ζό­μυ­λου- Κο­ρώ­νης, που τμή­μα του ή­δη κα­τα­σκευά­ζει η πε­ρι­φέ­ρεια, Μεσ­σή­νη – Βα­λύ­ρα – Λάμ­παι­να – Αρ­κα­δι­κή Πύ­λη, την α­πο­χέ­τευ­ση της πα­ρα­λια­κής ζώ­νης Πε­τα­λι­δί­ου και Αι­πεί­ας, την κα­τα­σκευ­ή και λει­τουρ­γί­α Κέν­τρου Μη­χα­νο­κι­νή­του Α­θλη­τι­σμού και προ­ώ­θη­σης α­γρο­τι­κών προ­ϊ­όν­των στο Α­ε­ρο­δρό­μιο Τρι­ό­δου και α­να­πλά­σεις σε δι­ά­φο­ρα ση­μεί­α του δή­μου.
Στον κοι­νω­νι­κό το­μέ­α θα δι­εκ­δι­κή­σου­με την υ­λο­ποί­η­ση προ­γραμ­μά­των πα­ρο­χής κοι­νω­νι­κών υ­πη­ρε­σι­ών και ε­νί­σχυ­ση των α­δύ­να­μων πλη­θυ­σμια­κών ο­μά­δων.
ΠΟ­ΛΙ­ΤΙ­ΣΜΟΣ
Η α­ξι­ο­ποί­η­ση του πο­λι­τι­στι­κού κε­φα­λαί­ου θα εί­ναι μέ­λη­μα μας, μέ­σα α­πό ο­λο­κλη­ρω­μέ­νες δρά­σεις, με κο­ρω­νί­δα την Αρ­χαί­α Μεσ­σή­νη.
Κα­θι­ε­ρώ­σα­με με ε­πι­τυ­χί­α το δι­ε­θνές νε­α­νι­κό φε­στι­βάλ Αρ­χαί­ου Δρά­μα­τος και σε συ­νερ­γα­σί­α με την πε­ρι­φέ­ρεια προ­ω­θού­με την θε­σμο­θέ­τη­ση του φε­στι­βάλ της Αρ­χαί­ας Μεσ­σή­νης.
Προ­ω­θού­με, συ­νερ­γα­ζό­με­νοι με αρ­μό­διους φο­ρείς τις α­να­στη­λώ­σεις ό­λων των μνη­μεί­ων μας ε­νώ βελ­τι­ώ­νου­με τις υ­πο­δο­μές πρό­σβα­σης προς ση­μαν­τι­κούς θρη­σκευ­τι­κούς χώ­ρους, δι­ευ­κο­λύ­νον­τας την ε­πι­σκε­ψι­μό­τη­τα τους.
ΣΥΜ­ΠΕ­ΡΑ­ΣΜΑ­ΤΑ
Θέ­λω να το­νί­σω ό­τι η ε­πί­τευ­ξη των πα­ρα­πά­νω στό­χων προ­ϋ­πο­θέ­τει σκλη­ρή δου­λειά και ά­ρι­στη συ­νερ­γα­σί­α με πνεύ­μα ε­νό­τη­τας.
Η συ­νερ­γα­σί­α με τους προ­έ­δρους και τα συμ­βού­λια των το­πι­κών μας κοι­νο­τή­των αλ­λά και της δη­μο­τι­κής κοι­νό­τη­τας εί­ναι δε­δο­μέ­νη, α­νε­ξαρ­τή­τως πα­ρα­τά­ξε­ων.
Αυ­τό άλ­λω­στε έμ­πρα­κτα έ­χου­με α­πο­δεί­ξει και στην πρώ­τη μας θη­τεί­α. Θα συ­νερ­γα­στού­με ε­πί­σης με την πε­ρι­φέ­ρεια, τα υ­πουρ­γεί­α, τους λοι­πούς δή­μους του νο­μού κα­θώς και ό­λους τους εκ­προ­σώ­πους των φο­ρέ­ων.
Στην προ­σπά­θεια αυ­τή που ξε­κι­νά­με σή­με­ρα δεν πε­ρισ­σεύ­ει κα­νείς, δεν υ­πάρ­χουν αν­τί­πα­λοι ού­τε ε­χθροί.
Α­πέ­ναν­τι μας έ­χου­με μό­νο τα προ­βλή­μα­τα που μό­νο με ε­νό­τη­τα και α­γώ­να μπο­ρού­με να αν­τι­με­τω­πί­σου­με προς ό­φε­λος των δη­μο­τών μας.
Κλεί­νον­τας θέ­λω να ευ­χα­ρι­στή­σω ό­λους τους συ­νερ­γά­τες μου μέ­χρι σή­με­ρα, δη­μο­τι­κούς και το­πι­κούς συμ­βού­λους και ι­δι­αι­τέ­ρως ό­λους ό­σους για δι­ά­φο­ρους λό­γους δε συμ­με­τέ­χουν στη νέ­α δη­μο­τι­κή αρ­χή, για την ά­ρι­στη συ­νερ­γα­σί­α που εί­χα.
Δέ­σμευ­ση ό­λων μας εί­ναι να γί­νου­με ό­λοι, κα­λύ­τε­ροι και α­πο­δο­τι­κό­τε­ροι στη νέ­α θη­τεί­α που έρ­χε­ται.»

About greekmme

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Από το Blogger.