ΣΗΜΑΙΑ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΕΚΔΟΣΗ

ειδήσεις

Συνάντηση Διοίκησης Επιμελητηρίου Αρκαδίας με Π. Τατούλη και Δημάρχους

epimelitirio arkadias2Οι συνεργασίες και οι συνέργειες ήταν ο βασικός άξονας της συνάντησης που διοργάνωσε το Επιμελητήριο Αρκαδίας, με τον επανεκλεγέντα Περιφερειάρχη Πελοποννήσου και τους νεοεκλεγέντες και επανεκλεγέντες Δημάρχους της Αρκαδίας.
Στην καθιερωμένη πλέον συνάντηση τους στην αρχή κάθε νέας τετραετίας ο  Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Αρκαδίας Ιωάννης Μπουντρούκας και σύσσωμο το Διοικητικό Συμβούλιο του Επιμελητηρίου υποδέχτηκαν θερμά την πολιτική ηγεσία του τόπου μας,  τον Υφυπουργό Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας κ. Οδυσσέα Κωνσταντινόπουλο, τους Βουλευτές Αρκαδίας κ.κ. Ανδρέα Λυκουρέντζο και Κωνσταντίνο Ζαχαριά, τον Περιφερειάρχη Πελοποννήσου κ. Πέτρο Τατούλη, τον Γ.Γ. Αποκεντρωμένης Διοίκησης Πελοποννήσου, Δυτ. Ελλάδας και Ιονίου κ. Γεώργιο Διδασκάλου, τον Διευθυντή της Δ/νσης Υδάτινων Πόρων της  Αποκεντρωμένης Διοίκησης Πελοποννήσου κ. Δημήτρη Μήλιο, , τον Ανιπεριφερειάχη Αρκαδίας κ. Ευάγγελο Γιαννακούρα, τους Θεματικούς Αντιπεριφερειάρχες κ. Περικλή Μαντά, με αρμοδιότητα θέματα Επιχειρηματικότητας, Ανταγωνιστικότητας και Καινοτομίας και κα. Κωνσταντίνα Νικολάκου, με αρμοδιότητα θέματα Υποδομών, δικτύων και χωροταξίας, τον Περιφερειακό Διευθυντή ΟΑΕΔ κ. Ιωάννη Καρβέλη και τον Πρόεδρο της Ομοσπονδίας Επαγγελματιών και Βιοτεχνών Αρκαδίας και Αντιπρόεδρο της ΓΣΕΒΕΕ κ. Παναγιώτη Θεοδωρόπουλο. Από την πλευρά των Δήμων της Αρκαδίας στην πρόσκληση ανταποκρίθηκαν οι νεοεκλεγέντες Δήμαρχοι: Τρίπολης κ. Δημήτρης Παυλής και Νότιας Κυνουρίας κ. Χαράλαμπος Λυσίκατος.
epimelitirio arkadiasΣτους σύντομους χαιρετισμούς και τις τοποθετήσεις των παρευρισκομένων κυριάρχησε η διαπίστωση της αναπόδραστης ανάγκης συνεργασίας όλων των διαθέσιμων δυνάμεων και φορέων για την αντιμετώπιση της κρίσιμης κατάστασης που αντιμετωπίζει η χώρα μας, για τη διαφάνεια και την αξιοπιστία στις σχέσεις φορέων και πολίτη και στη γρήγορη και αποτελεσματική εφαρμογή δραστικών μέτρων για τη στήριξη της επιχειρηματικότητας και της ανάπτυξης εν γένει.
epimelitirio arkadias1Ο  Πρόεδρος του Επιμελητηρίου, στην διάρκεια του χαιρετισμού του, έθεσε εξ’αρχής τις βάσεις για την στενή συνεργασία που θα συνεχίσει να έχει με την Περιφέρεια αλλά και με τις νέες δημοτικές αρχές και ανέπτυξε δράσεις – προτάσεις του Επιμελητηρίου για ένα υγιές ανταγωνιστικό επιχειρηματικό περιβάλλον, τονίζοντας το πρόβλημα της ρευστότητας στην αγορά το οποίο χρήζει άμεσης αντιμετώπισης διαφορετικά: «θα υπάρχει κίνδυνος ντόμινο που θα επηρεάσει όλους του κρίκους της οικονομίας» αναφέρει χαρακτηριστικά.
Μία από τις λύσεις για την ρευστότητα στην αγορά είναι ο απεγκλωβισμός των κονδυλίων για τα προγράμματα και δη αυτά για την αντιμετώπιση της ανεργίας τα οποία να έχουν κυρίως πρακτική κατεύθυνση ώστε οι άνεργοι να απορροφούνται σε επιχειρήσεις.
Παράλληλα αναφέρθηκε στις συντονισμένες δράσεις του Επιμελητηρίου για τα πυρόπληκτα δάνεια, το θέμα των οφειλών στον ΟΑΕΕ και την ΑΕΠΙ: «Δίνουμε καθημερινό αγώνα με παρεμβάσεις και συναντήσεις με τους αρμόδιους φορείς προκειμένου να λύσουμε αυτά τα πολύ σοβαρά προβλήματα που ταλανίζουν τα θεμέλια της επιχειρηματικότητας».
Στην υποστήριξη και ενίσχυση της πρωτοβουλίας για την δημιουργία ενός ολοκληρωμένου προγράμματος εκθεσιακής πολιτικής το οποίο περιλαμβάνει την οργάνωση ετήσιας έκθεσης  αγροτικών προϊόντων στην Τεγέα και εκθεσιακού και Συνεδριακού κέντρου το οποίο θα φιλοξενεί εκθέσεις απ’όλη την Ελλάδα αναφέρθηκε ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου: «Η ανάπλαση του δάσους της Τεγέας θα δημιουργήσει τις κατάλληλες συνθήκες υποδομής ενός μόνιμου Φεστιβάλ αγροτικών και παραδοσιακών προϊόντων και γεύσεων και η Αρκαδία θα αποτελέσει πόλο έλξης επιχειρηματικών συνεργασιών και ανάδειξη του τουριστικού προϊόντος».

About greekmme

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Από το Blogger.