ΣΗΜΑΙΑ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΕΚΔΟΣΗ

ειδήσεις

Μεγάλες πολυεθνικές εμπιστεύονται περισσότερο τα φαρμακεία!

Μεγάλες πολυεθνικές εμπιστεύονται περισσότερο τα φαρμακεία!
Τη στιγμή που η ύλη των φαρμακείων όλο και μειώνεται, τη στιγμή που κάποιοι ευαγγελίζονται τα ΜΥΣΥΦΑ στα σούπερ μάρκετ δήθεν για λόγους προστασίας των καταναλωτών και καλύτερων τιμών, έρχονται οι ίδιες οι πολυεθνικές να διαψεύσουν τις κασσάνδρες και να δηλώσουν ευθαρσώς ότι περισσότερο εμπιστεύονται το κανάλι διανομής του φαρμακείου παρά αυτό των σούπερ μάρκετ για την
προώθηση των προϊόντων τους. Διαβάστε παρακάτω τι συμβαίνει με κάποιες μεγάλες πολυεθνικές εταιρείες που «ψηφίζουν» φαρμακείο... «δαγκωτό», όπως διαβάζουμε στην έγκριτη ιστοσελίδα euro2day:Η Procter & Gamble διαθέτει μέσω 2.000 φαρμακείων κάποιους βασικούς της κωδικούς, ενώ οι Henkel Hellas και Bic προχωρούν επίσης στην τοποθέτηση προϊόντων τους. Τα οφέλη για τον καταναλωτή.Άνοιγμα και στο δίκτυο των φαρμακείων επιχειρούν οι μεγάλοι προμηθευτές των σούπερ μάρκετ και δη οι πολυεθνικές εταιρείες.
Ήδη εδώ και πάνω από ένα χρόνο η Procter & Gamble διαθέτει μέσω 2.000 φαρμακείων κάποιους βασικούς της κωδικούς προϊόντων της, οι οποίοι πωλούνται σε τιμές έως και 40% χαμηλότερες από αυτές που υπάρχουν στα Super Market.Επώνυμη οδοντόκρεμα πωλείται προς 2,50 στο φαρμακείο όταν στο σούπερ μάρκετ τιμάται στα 3,49 ευρώ. Σερβιέτες συσκευασία 10 τεμαχίων σε συγκεκριμένα φαρμακεία πωλούνται 1,70 ευρώ και στο σούπερ μάρκετ στα 2,55 ευρώ, ενώ οι παιδικές πάνες των 41 τεμαχίων πωλούνται προς 9,90 ευρώ στο φαρμακείο από 11,99 στο Super Market.
Η διαφορά τιμής αποδίδεται σύμφωνα με παράγοντες της αγοράς, στο γεγονός του ότι τα Super Market κατέχουν το imperium της κατανάλωσης, που τους επιτρέπει να «καταπίνουν» προσφορές και εκπτώσεις, αλλά και να δελεάζουν τον καταναλωτή ως καταστήματα «ευκολίας», διατηρώντας υψηλό περιθώριο κέρδους σε συγκεκριμένους κωδικούς και κατηγορίες προϊόντων.
Σύμφωνα με παράγοντες του φαρμακευτικού κλάδου και ειδικότερα των φαρμακοποιών, η «ασπόνδυλη» εμπορική στρατηγική των φαρμακείων δεν έχει καταφέρει να καταστήσει γνωστό στον καταναλωτή το που διαθέτει καλύτερες τιμές, ενσωματώνοντας ένα ανεκτό περιθώριο κέρδους. Επίσης η δυσθυμία του κλάδου έναντι της εμπορικής τους ταυτότητας, λειτουργεί ανασταλτικά στο να εισαχθούν στο «χοντρό» λιανικό παιχνίδι, διατηρώντας ένα πιο επιστημονικό χαρακτήρα.Η περίπτωση της P&G πάντως δεν είναι και η μοναδική. Η Henkel Hellas αποφάσισε μέσα στο 2014 –την ώρα που διεξάγονταν η μεγάλη σύγκρουση για την απελευθέρωση της αγοράς των μη συνταγογραφούμενων φαρμάκων, βιταμινών και συμπληρωμάτων προς την αγορά των Super Market- να διαθέσει συγκεκριμένα προϊόντα της στην αγορά των φαρμακείων.

About greekmme

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Από το Blogger.