ΣΗΜΑΙΑ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΕΚΔΟΣΗ

Ελλάδα

Επίσκεψη του Υπουργού Δημοσίας Τάξεως στην Αστυνομίας και στην Πυροσβεστική στην Καλαμάτα

kikilias messinia3Ο Υ­πουρ­γός Δη­μό­σιας Τά­ξης και Προ­στα­σί­ας του Πο­λί­τη Βα­σί­λης Κι­κί­λιας ε­πι­σκέ­φθη­κε χθες την Δι­εύ­θυν­ση Α­στυ­νο­μί­ας και την Πυ­ρο­σβε­στι­κή Υ­πη­ρε­σί­α της Μεσ­ση­νί­ας και ε­νη­με­ρώ­θη­κε για θέ­μα­τα α­σφά­λειας και πυ­ρό­σβε­σης.
Α­να­λυ­τι­κό­τε­ρα, ο Υ­πουρ­γός Δη­μό­σιας Τά­ξης και Προ­στα­σί­ας του Πο­λί­τη ε­πι­σκέ­φθη­κε τη Δι­εύ­θυν­ση Α­στυ­νο­μί­ας Μεσ­ση­νί­ας ό­που συ­ναν­τή­θη­κε με τον Γε­νι­κό Πε­ρι­φε­ρεια­κό Α­στυ­νο­μι­κό Δι­ευ­θυν­τή, Υ­πο­στρά­τη­γο Βα­σί­λει­ο Γε­ωρ­γα­κό­που­λο και με τον Δι­ευ­θυν­τή της Δι­εύ­θυν­σης Α­στυ­νο­μί­ας Μεσ­ση­νί­ας, Α­στυ­νο­μι­κό Δι­ευ­θυν­τή Α­δα­μάν­τιο Μη­τρό­που­λο και ε­νη­με­ρώ­θη­κε για τα προ­βλή­μα­τα α­σφά­λειας της πε­ρι­ο­χής. Α­κο­λού­θη­σε η συ­νάν­τη­ση του Υ­πουρ­γού με τους εκ­προ­σώ­πους των συν­δι­κα­λι­στι­κών ορ­γα­νώ­σε­ων. Κα­τά τη διά­ρκεια της συ­νάν­τη­σης συ­ζη­τή­θη­καν οι συν­θή­κες ερ­γα­σί­ας, κα­θώς και θέ­μα­τα υ­λι­κο­τε­χνι­κής υ­πο­δο­μής και ε­νί­σχυ­σης του αν­θρώ­πι­νου δυ­να­μι­κού.
kikilias messinia4Ο Υ­πουρ­γός συ­νε­χά­ρη το προ­σω­πι­κό της Δι­εύ­θυν­σης Α­στυ­νο­μί­ας Μεσ­ση­νί­ας για την ά­με­ση ε­ξι­χνί­α­ση της δι­πλής αν­θρω­πο­κτο­νί­ας που συ­νέ­βη στην πε­ρι­ο­χή της Δυ­τι­κής Μά­νης Μεσ­ση­νί­ας πριν α­πό με­ρι­κές η­μέ­ρες. Ο κ. Κι­κί­λιας, α­να­φε­ρό­με­νος στο θέ­μα των ναρ­κω­τι­κών, ε­πε­σή­μα­νε ό­τι θα πρέ­πει η Α­στυ­νο­μί­α να α­να­πτύ­ξει πρω­το­βου­λί­ες ε­νη­μέ­ρω­σης, που θα έ­χουν ως α­πώ­τε­ρο στό­χο την ευ­αι­σθη­το­ποί­η­ση των πο­λι­τών και κυ­ρί­ως της νε­ο­λαί­ας. Ε­πε­σή­μα­νε α­κό­μη ό­τι για το ζή­τη­μα της κα­τα­πο­λέ­μη­σης της πα­ρά­νο­μης ει­σα­γω­γής και δι­α­κί­νη­σης α­να­βο­λι­κών ου­σι­ών, θα πρέ­πει να α­να­ζη­τη­θούν ό­λοι οι τρό­ποι βελ­τί­ω­σης της συ­νερ­γα­σί­ας α­νά­με­σα στους συ­ναρ­μό­διους φο­ρείς. Ό­πως τό­νι­σε ο κ. Κι­κί­λιας: «θα δο­θούν ό­λες κα­τευ­θυν­τή­ρι­ες γραμ­μές σχε­τι­κά με την εν­τα­τι­κο­ποί­η­ση των ε­λέγ­χων α­πό μει­κτά κλι­μά­κια φο­ρέ­ων των συ­ναρ­μό­δι­ων Υ­πουρ­γεί­ων και συγ­κε­κρι­μέ­να της Ελ­λη­νι­κής Α­στυ­νο­μί­ας, του Σώ­μα­τος Δί­ω­ξης Οι­κο­νο­μι­κού Εγ­κλή­μα­τος (Σ.Δ.Ο.Ε.) και του Ε­θνι­κού Ορ­γα­νι­σμού Φαρ­μά­κων (Ε.Ο.Φ.­)»
kikilias messinia5Για τα προ­βλή­μα­τα της εγ­κλη­μα­τι­κό­τη­τας που αν­τι­με­τω­πί­ζει η πε­ρι­ο­χή της Μεσ­ση­νί­ας ο κ. Κι­κί­λιας υ­πο­γράμ­μι­σε ό­τι: «Ο  σχε­δια­σμός που ε­φαρ­μό­ζε­ται και υ­λο­ποι­εί­ται έ­χει α­πο­φέ­ρει θε­τι­κά α­πο­τε­λέ­σμα­τα και  αυ­τό α­πο­δει­κνύ­ε­ται και α­πό τους δεί­κτες εγ­κλη­μα­τι­κό­τη­τας που κα­τα­γρά­φον­ται στη Μεσ­ση­νί­α. Ω­στό­σο τα προ­βλή­μα­τα εί­ναι υ­παρ­κτά και α­παι­τούν ε­πα­γρύ­πνη­ση των αρ­χών, ά­με­ση αν­τί­δρα­ση και α­πο­τε­λε­σμα­τι­κή αν­τα­πό­κρι­ση τό­σο για την πρό­λη­ψη, ό­σο και  για την κα­τα­στο­λή της εγ­κλη­μα­τι­κό­τη­τας. Πα­ρα­μέ­νου­με σε συ­νε­χή ε­γρή­γορ­ση». Ε­πί­σκε­ψη στην Πυ­ρο­σβε­στι­κή Υ­πη­ρε­σί­α Μεσ­ση­νί­ας
Στη συ­νέ­χεια, ο Υ­πουρ­γός Δη­μό­σιας Τά­ξης και Προ­στα­σί­ας του Πο­λί­τη ε­πι­σκέ­φθη­κε την Πυ­ρο­σβε­στι­κή Υ­πη­ρε­σί­α Μεσ­ση­νί­ας και συ­ναν­τή­θη­κε με τον Υ­πο­δι­οι­κη­τή της Υ­πη­ρε­σί­ας, Ε­πι­πυ­ρα­γό Δη­μή­τριο Γε­ωρ­γα­νά.
Ο Υ­πουρ­γός ευ­χα­ρί­στη­σε τον Ε­πι­πυ­ρα­γό και τους Πυ­ρο­σβέ­στες για το έρ­γο που προ­σέ­φε­ραν στην κα­τά­σβε­ση της τε­λευ­ταί­ας πυρ­κα­γιάς στην πε­ρι­ο­χή της Αρ­χαί­ας Μεσ­σή­νης. Πα­ράλ­λη­λα ε­ξή­ρε το έρ­γο των ε­θε­λον­τι­κών ο­μά­δων πυ­ρό­σβε­σης, κα­θώς και την ά­με­ση κι­νη­το­ποί­η­ση των το­πι­κών αρ­χών και του στρα­τού, που συ­νέ­δρα­μαν το έρ­γο του Πυ­ρο­σβε­στι­κού Σώ­μα­τος.
Α­να­φε­ρό­με­νος στις ε­νέρ­γει­ες για τον εκ­συγ­χρο­νι­σμό του Πυ­ρο­σβε­στι­κού Σώ­μα­τος ο κ. Κι­κί­λιας δή­λω­σε: «Οι Πυ­ρο­σβέ­στες ε­δώ στην Μεσ­ση­νί­α, ό­πως άλ­λω­στε και σε κά­θε γω­νιά της Ελ­λά­δας κα­τα­βάλ­λουν κά­θε δυ­να­τή προ­σπά­θεια, με αυ­τα­πάρ­νη­ση, για την πυ­ρο­προ­στα­σί­α των δα­σών μας, ό­πως βέ­βαι­α και την προ­στα­σί­α των πο­λι­τών. Η Πο­λι­τεί­α α­να­γνω­ρί­ζει το έρ­γο σας  και προ­χω­ρά σε ό­λες τις α­πα­ραί­τη­τες ε­νέρ­γει­ες, ώ­στε να εκ­συγ­χρο­νι­στεί ο υ­πάρ­χων ε­ξο­πλι­σμός. Η ε­πι­τά­χυν­ση των δι­α­δι­κα­σι­ών για την α­γο­ρά 372 νέ­ων ο­χη­μά­των, που θα κα­λύ­ψουν α­νάγ­κες σε δι­ά­φο­ρες υ­πη­ρε­σί­ες της χώ­ρας, αλ­λά και η πο­λύ πρό­σφα­τη ε­νί­σχυ­ση του Πυ­ρο­σβε­στι­κού Σώ­μα­τος με ε­πι­πλέ­ον 500 Δό­κι­μους Πυ­ρο­σβέ­στες βρί­σκον­ται σε αυ­τή την κα­τεύ­θυν­ση».

About greekmme

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Από το Blogger.