ΣΗΜΑΙΑ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΕΚΔΟΣΗ

Ελλάδα

Συνάντηση Στ. Αναστασόπουλου με τους εκπροσώπους της φιλοζωικής οργάνωσης “Greek Animal Rescue”

anastasopoulos110O Δήμαρχος Μεσσήνης  Στάθης Αναστασόπουλος,  συναντήθηκε  σήμερα στο γραφείο του, με την κα Diane Chapman και τον κ. Stewart Cash, εκπροσώπους της φιλοζωικής οργάνωσης με έδρα την Αγγλία “Greek Animal Rescue”, φιλόζωους της Μεσσήνης ,παρουσία του Γιώργου Αθανασόπουλου, Αντιδημάρχου Προγραμματισμού, Οργάνωσης και Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων.
Σκοπός της συνάντησης ήταν η ενημέρωση για την προσπάθεια που έχει ξεκινήσει από την φιλοζωική οργάνωση σε όλη την Ελλάδα με δράσεις στείρωσης, σήμανσης και εμβολιασμού των αδέσποτων ζώων  και παρέχοντας τα κατάλληλα μέσα αλλά και τεχνογνωσία ώστε να μετριαστεί το πρόβλημα των αδέσποτων ζώων
Οι εκπρόσωποι της φιλοζωικής οργάνωσης δήλωσαν πως είναι απολύτως ευαισθητοποιημένοι με το θέμα της μεταχείρισης των ζώων, ενώ επιθυμούν να συνδράμουν με τα μέσα που διαθέτουν και μπορούν συγχρόνως να ενεργοποιήσουν ειδικούς από το εξωτερικό.
Στη συζήτηση που είχαν, και οι δύο πλευρές τόνισαν τη σημασία της συνεργασίας και της αμοιβαίας προσπάθειας για την αντιμετώπιση του προβλήματος ενώ ο Δήμαρχος δεσμεύτηκε να παράσχει ότι υποστήριξη και βοήθεια χρειαστεί δεδομένου
Ο Δήμαρχος Μεσσήνης, σημείωσε  ότι στο μεσοπρόθεσμο σχεδιασμό του Δήμου είναι και η δημιουργία Δημοτικού Κτηνιατρείου, όπου θα φιλοξενούνται φιλοζωικοί σύλλογοι από την Ελλάδα και το Εξωτερικό, προκειμένου να κάνουν μαζικούς εμβολιασμούς και στειρώσεις σε μεγάλο αριθμό αδέσποτων ζώων. Η συνεργασία με την οργάνωση “Greek Animal Rescue”, και η παραχώρηση εξοπλισμού και κτηνιατρικών υπηρεσιών θα συμβάλει σημαντικά στον κοινό στόχο για μείωση ή ακόμα και εξάλειψη του προβλήματος των αδέσποτων ζώων.
Ο Αντιδήμαρχος κ. Αθανασόπουλος Γιώργος σημείωσε ότι είμαστε αρωγοί σε κάθε προσπάθεια και πρωτοβουλία υπέρ της σωστής διαχείρισης των ζώων ωστόσο στην προσπάθεια αυτή πολύ σημαντικός είναι και ο ρόλος των εθελοντών-συνανθρώπων μας.
Κατά την διάρκεια της συνάντησης υπήρξε και τηλεφωνική επικοινωνία του Δημάρχου  με τον κ. Γιαμένη Βασίλη, Manager του Ξενοδοχείου NEILSON ΜΕSSINI BEACH CLUB,από τον  οποίο ζήτησε τη συνεργασία και την αρωγή σε αυτή την κατεύθυνση. Όπως είπε ο  Δήμαρχος: «η εικόνα  των αδέσποτων δυσφημίζει τη χώρα μας και την περιοχή μας και πρέπει να συνεργαστούμε και να την αλλάξουμε». Ο κ. Γιαμένης τόνισε τη σημασία της συνεργασίας για την άμβλυνση του προβλήματος των αδέσποτων ζώων αλλά και δεσμεύτηκε ότι η ξενοδοχειακή εταιρία που εκπροσωπεί θα συμβάλει χρηματοδοτώντας αντίστοιχες προσπάθειες.
Ο Δήμαρχος και ο Αντιδήμαρχος, αφού ευχαρίστησαν για την παρουσία τους και για τη διάθεση τους για συνεργασία, τους εκπροσώπους της φιλοζωικής οργάνωσης “Greek Animal Rescue” και τους φιλόζωους της Μεσσήνης, δεσμεύτηκαν ότι ο Δήμος Μεσσήνης θα συνεχίσει την προσπάθεια που καταβάλλει στα πλαίσια του προγράμματος της διαχείρισης των αδέσποτων ζώων και θα στηρίζει τέτοιες σημαντικές πρωτοβουλίες.

About greekmme

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Από το Blogger.