ΣΗΜΑΙΑ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΕΚΔΟΣΗ

greece

Διαφώνησαν ο Θ. Πετράκου με τον Π. Νίκα για τους σχολικούς φύλακες

nikas petrakosΣυμφώνησαν στη διαχείριση των Aπορριμμάτων
Να αποσύρει την έφεση που έχει καταθέσει ο δήμος Καλαμάτας κατά της απόφασης του δικαστηρίου που δικαιώνει τους σχολικούς φύλακες ζήτησε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Θανάσης Πετράκος από το δήμαρχο Καλαμάτας Παναγιώτη Νίκα στην συνάντηση που είχαν  το πρωί στο δημαρχείο.
Ο Δήμαρχος, σε δηλώσεις του προς τους δημοσιογράφους,μετά την συνάντηση ανέφερε μεταξύ άλλων τα εξής: «Είχαμε τη χαρά σήμερα και την τιμή, λόγω της θεσμικής του ιδιότητας, να μας επισκεφθεί ο Βουλευτής Μεσσηνίας Θανάσης Πετράκος με τον οποίο εγώ, και λόγω επαγγελματικής ιδιότητας, γνωρίζομαι από παλιά και προφανώς έχουμε και πολύ καλές σχέσεις.
petrakos_1Τον ενημέρωσα για όλα τα ζητήματα τα οποία αφορούν και στην Αυτοδιοίκηση και στο Δήμο Καλαμάτας. Είναι πολλά και σοβαρά τα προβλήματα, τα οποία αντιμετωπίζουμε, με σημαντικότερο – θα μπορούσα να πω – ότι σταδιακά η Αυτοδιοίκηση χάνει τον αυτοδιοικητικό της χαρακτήρα και μετατρέπεται σε Διοίκηση. Κι αυτό δεν είναι καθόλου καλό και για τους θεσμούς αλλά – θα μου επιτρέψετε να πω – και για τη γενικότερη πολιτική ζωή της χώρας μας».
Ο Π. Νίκας τόνισε πως «το μεγάλο θέμα είναι η διαχείριση των απορριμμάτων. Ξέρετε την εκτίμησή μου ότι δεν φαίνεται να έχουμε λύση για την προσεχή διετία κι αυτό πάρα είναι πολύ κακό, σε μια περιοχή η οποία επιδιώκει την τουριστική της ανάπτυξη, πέρα απ’ τα ζητήματα τα οποία γεννιούνται με την ποιότητα ζωής».
Ειδικότερα για το Δήμο Καλαμάτας, ο Δήμαρχος ανέφερε πως έθιξε το ζήτημα της εγκατάστασης των αθιγγάνων «και στα ποτάμια και στην περιοχή του Πολυκλαδικού», καθώς και τις «συνέπειες απ’ αυτήν την εγκατάσταση και για τους γύρω οικούντες, αλλά και για τους ίδιους τους αθιγγάνους», ενώ με το Βουλευτή συζήτησαν και άλλα θέματα.
Ο Π. Νίκας επεσήμανε πως ο κ. Πετράκος «προσπαθεί με όλες του τις δυνάμεις, βοηθάει, καταθέτει ερωτήσεις, διεκδικεί για το νομό μας, για την πόλη μας και υπό την έννοια αυτή ως Δήμαρχος τον ευχαριστώ θερμά για τον αγώνα, τον οποίον κάνει».
Ο Θ. Πετράκος, στις δηλώσεις του, ανέφερε πως η επίσκεψή του εντάσσεται στο πλαίσιο των επαφών του με τους Δημάρχους μετά την ανάληψη των καθηκόντων τους για τη δημοτική περίοδο. Έθιξε δε, καταρχήν, το θέμα της διαχείρισης των απορριμμάτων, τασσόμενος υπέρ της ανακύκλωσης, της διαλογής στην πηγή και της κομποστοποίησης και ζητώντας να προχωρήσουν όλοι οι Δήμοι σε ολοκληρωμένη διαχείριση, «ώστε να ανατραπεί στην πράξη ένα σχέδιο της Περιφέρειας, το οποίο θα οδηγήσει σε μεγάλη επιβάρυνση τους δημότες, πρώτ’ απ’ όλα οικονομική επιβάρυνση». Προσέθεσε, μάλιστα, ότι δεν είναι στη σωστή περιβαλλοντική κατεύθυνση και έρχεται σε αντίθεση με τις αρχές που έχει ψηφίσει το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.
Αναφέρθηκε, επίσης, σε μιαν «απαράδεκτη απάντηση» του Υπουργείου Ανάπτυξης σε κοινοβουλευτική του ερώτηση, επισημαίνοντας πως το Υπουργείο «νίπτει τας χείρας του» για την απένταξη έργων του Δήμου Καλαμάτας που δεν είχαν πρόβλημα.

About greekmme

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Από το Blogger.