ΣΗΜΑΙΑ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΕΚΔΟΣΗ

Ελλάδα

«Επίδειξη αλαζονείες από την παράταξη του κ. Τατούλη, χαρακτηρίζουν τη χθεσινή συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου.»

dedes29Επίδειξη αλαζονείες και έλλειψης δημοκρατικής ευαισθησίας, από την παράταξη του κ. Τατούλη, χαρακτηρίζουν  την χθεσινή συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου σύμφωνα με ανακοίνωση του επικεφαλής της ελάσσονος μειοψηφίας του  Περιφερειακού Συμβουλίου Γιώργου Δέδε.
Συγκεκριμένα, ο κ. Δέδες κατηγορεί τον κ. Τατούλη ότι: «Η  πλειοψηφία, κατά τη συγκρότηση των επιτροπών παρακολούθησης προγραμματικών συμβάσεων, αρνήθηκε τη συμμετοχή σε αυτές και μελών της αντιπολίτευσης, όπως τουλάχιστον είχε καθιερωθεί μέχρι τώρα. Ακόμα και σε επιτροπές που συμμετείχαν ως μέλη εκπρόσωποι της αντιπολίτευσης του προηγούμενου Περιφερειακού Συμβουλίου, αντικαταστάθηκαν με μέλη από την παράταξη του Περιφερειάρχη. Η συμπεριφορά της Περιφερειακής  αρχής αναδεικνύει με καταφανέστατο τρόπο τη φοβικότητά της για ανοιχτές «διαδικασίες» και τον τρόπο που αντιλαμβάνεται την λειτουργία του συλλογικού οργάνου της Πελοποννήσου και τη Δημοκρατία εντός και εκτός  αυτού.»
Επίσης, ο κ. Δέδες στην ανακοίνωσή του επισημαίνει: «Η επίκληση των Δημοκρατικών αρχών, αλά καρτ, σε καμία περίπτωση δεν μας βρίσκει σύμφωνους και δεν συνάδει με το ρόλο μας και τη θέση που μας ενέταξε η ψήφος των συμπολιτών μας. Είμαστε κατηγορηματικά  αντίθετοι στην προϋπόθεση που θέτει η τοποθέτηση του κ. Περιφερειάρχη σύμφωνα με την οποία η αντιπολίτευση θα πρέπει πρώτα να δώσει «δείγματα γραφής», ώστε να μπορεί να συμμετέχει στις επιτροπές ελέγχου και εποπτείας  των θεσμικών οργάνων του Περιφερειακού Συμβουλίου.
Δηλώνουμε προς κάθε κατεύθυνση ότι «αφοπλισμός» από τις απόψεις και παραίτηση από τις θέσεις μας δεν πρόκειται να πραγματοποιηθεί ποτέ. Δεν είμαστε η παράταξη που σε κάθε θέση της πλειοψηφίας θα κουνά επιδοκιμαστικά το κεφάλι. Η Δημοκρατική Πελοποννησιακή Συνεργασία δίνει και θα δίνει «εξετάσεις» καθημερινά και θα υπερασπίζεται τις θέσεις της στα συλλογικά όργανα της Περιφέρειας έξω από συμβιβασμούς και  «παζάρια».
Η  παράταξη της πλειοψηφίας του Περιφερειακού Συμβουλίου Πελοποννήσου, τίθεται πλέον προ των ευθυνών της, όσον αφορά τη Δημοκρατική Λειτουργία των συλλογικών οργάνων και την πολυφωνία στους Περιφερειακούς θεσμούς.»

About greekmme

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Από το Blogger.