ΣΗΜΑΙΑ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΕΚΔΟΣΗ

Ελλάδα

Συνάντηση Σ. Αναστασόπουλο με αναπληρωτή Υπουργό Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής Νίκο Ταγαρά

anastasopoulos126Ο Δήμαρχος Μεσσήνης Στάθης Αναστασόπουλος συναντήθηκε χθες με τον αναπληρωτή υπουργό Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής κ. Ταγαρά, στον οποίο κατέθεσε υπόμνημα με διάφορα θέματα του δήμου που πρέπει να προωθηθούν.Συγκεκριμένα στο υπόμνημα αναφέρθηκε στο έργο: «ΑΠΟΧΕΤΕΥΣΗ ΑΚΑΘΑΡΤΩΝ ΚΑΙ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΙΑΣ ΛΥΜΑΤΩΝ ΠΕΤΑΛΙΔΙΟΥ ΔΗΜΟΥ ΜΕΣΣΗΝΗΣ» με προϋπολογισμό 17.857.881,25 € το οποίο έχει  ενταχθεί στο Ε.Π. “ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ & ΑΕΙΦΟΡΟΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗ”.
Ο Δήμαρχος ενημέρωσε τον Υπουργό για την πορεία του έργου και για το γεγονός ότι μετά και την εξυγίανση του επιχειρησιακού προγράμματος το έργο αυτό πληροί τις προϋποθέσεις χρηματοδότησης από το ΠΕΠ Πελοποννήσου, ενώ οι μελέτες που έχουν ήδη ξεκινήσει θα ολοκληρωθούν από το ΕΠΠΕΡΑΑ.Ζήτησε την επίσπευση των ενεργειών για την ολοκλήρωση των μελετών των εξωτερικών δικτύων αποχέτευσης αλλά και της προμελέτης του βιολογικού καθαρισμού. Ο υπουργός δεσμεύτηκε θετικά.
Ένα δεύτερο θέμα ενημέρωσης  του Υπουργού,  αφορά την εκπόνηση από το Δήμο της μελέτη με τίτλο :«ΠΟΛΕΟΔΟΜΙΚΗ ΜΕΛΕΤΗ Β΄ ΚΑΤΟΙΚΙΑΣ & ΠΡΑΞΗΣ ΕΦΑΡΜΟΓΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ ΜΠΟΥΚΑΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ ΜΕΣΣΗΝΗΣ ΔΗΜΟΥ ΜΕΣΣΗΝΗΣ ΝΟΜΟΥ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ», που αφορά την πολεοδόμηση περιοχής πλησίον της παραλίας Μπούκας, εκτάσεως 400 περίπου στρεμμάτων.
Όπως είπε σε συνέντευξη ο δήμαρχος Μεσσήνης Στάθης Αναστασόπουλος έχει υποβληθεί από το δήμο Μεσσήνης η Μελέτη Γεωλογικής καταλληλότητας της προς πολεοδόμηση περιοχής, στη Γεν. Δ/νση Πολεοδομίας ΥΠΕΚΑ, προς έγκριση και απαιτείται η άμεση προώθησή της, προκειμένου να προχωρήσουν τα επόμενα στάδια της μελέτης πολεοδόμησης, η οποία σημειώνεται ότι χρηματοδοτείται από το Πράσινο Ταμείο.
Υπήρξε δέσμευση του υπουργού ότι άμεσα θα προχωρήσει το θέμα αυτό.
Επίσης συζητήθηκε και  το θέμα των οριοθετήσεων των οικισμών. Ο κ. Αναστασόπουλος ανέφερε  στον υπουργό ότι έχουν διαβιβαστεί από το έτος 2010, από την πρώην Νομαρχιακή αυτοδιοίκηση έντεκα (11) φάκελοι που αφορούν οριοθετήσεις οικισμών του Δήμου μας και παραμένει το θέμα παγωμένο από τότε. Οι φάκελοι αυτοί αφορούν τους οικισμούς : Βασιλάδα Ανδρούσας, Τρίοδος Μεσσήνης, Ματαράγκας Χατζή, Αμφιθέα και Κουκουράχη Ανδρούσας, Χράνοι Αίπειας, Χορεύτρα Αριστομένους, Κακόρευμα Αίπειας, Ανδριανή – Καφού – Επισκοπή Αίπειας.
Επίσης τόνισε  το επείγον, σύμφωνα με σχετικά έγγραφα του υπουργείου Πολιτισμού & Αθλητισμού, των οριοθετήσεων  των οικισμών Αρχαίας Μεσσήνης και Αρσινόης (για τους οποίους δεν υπάρχει σχετικός φάκελος στο Υπουργείο), προκειμένου να ενταχθεί ο αρχαιολογικός χώρος της Αρχαίας Μεσσήνης στον κατάλογο Μνημείων Παγκόσμιας κληρονομιάς της UNESCO.
Ο υπουργός δεσμεύτηκε ότι σύντομα θα υπάρξει συνεργασία των υπηρεσιών του Υπουργείου, του Δήμου και της Πολεοδομίας Καλαμάτας για την προώθηση των ζητημάτων αυτών.

About greekmme

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Από το Blogger.