ΣΗΜΑΙΑ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΕΚΔΟΣΗ

ΕΠΙΜΕΝΟΥΝ ΜΕ ΕΠΙΣΤΟΛΕΣ ΤΑ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΑ ΓΙΑ ΤΑ ΠΥΡΟΠΛΗΚΤΑ ΔΑΝΕΙΑ

puroplikta daniaΕπιστολή έστειλαν οι Πρόεδροι των επιμελητηρίων Μεσσηνίας, Αρκαδίας, Αχαΐας, Ευβοίας, Ηλείας και Λακωνίας προς τον Υπουργό Οικονομικών Χρήστο Σταϊκούρα για τα Πυρόπληκτα δάνεια.
Συγκεκριμένα στην επιστολή τους επισημαίνουν:
Αξιότιμε κύριε Υπουργέ,
Με δική σας Υπουργική απόφαση, τον Μάιο του 2014 (υπ’αριθ. 2/38310/0025/14-5-2014), δόθηκε στις επιχειρήσεις των πυρόπληκτων νομών η δυνατότητα αναστολής καταβολής δόσεων εγγυημένων από το Ελληνικό Δημόσιο δανείων, που έχουν χορηγηθεί σε ιδιωτικές επιχειρήσεις και επαγγελματίες. Η απόφαση αυτή αποτέλεσε πράγματι μια «ανάσα» για τις επιχειρήσεις που μπορούσαν να ενταχθούν στη ρύθμιση, θα θέλαμε όμως να θέσουμε υπόψη σας ένα πρόβλημα που δημιουργήθηκε κατά την εφαρμογή της εν λόγω απόφασης.
Στην απόφαση αυτή λοιπόν και συγκεκριμένα στην παρ. Ε. ορίζεται ότι:
«Βασικές προϋποθέσεις για την ένταξη των επιχειρήσεων και επαγγελματιών στις διατάξεις της παρούσας είναι:
1. να έχουν, προηγουμένως, εξοφλήσει όλες τις τυχόν ληξιπρόθεσμες οφειλές τους, πριν την έναρξη της περιόδου αναστολής, καθώς και την τυχόν οφειλόμενη προμήθεια ασφαλείας».
Την λάθος αυτή διατύπωση της απόφασης εκμεταλλεύτηκαν πολλά τραπεζικά ιδρύματα, προκειμένου να αρνηθούν την ένταξη πολλών επιχειρήσεων στην εν λόγω ρύθμιση.
Για το λόγο αυτό απευθυνόμαστε σε εσάς και ζητούμε να διορθωθεί η απόφαση στο συγκεκριμένο σημείο και να δοθεί νέα περίοδος αιτήσεων για αναστολή μέχρι και το τέλος Οκτωβρίου, προκειμένου περισσότερες επιχειρήσεις να μπορέσουν να κάνουν χρήση της ρύθμισης.
Με εκτίμηση,
Τα Επιμελητήρια Πυρόπληκτων Νομών
Αρκαδίας   Πρόεδρος Ιωάννης Μπουντρούκας
Αχαΐας   Πρόεδρος Πλάτωνας Μαρλαφέκας
Ευβοίας  Α’ Αντιπρόεδρος Ιωάννης Γεροντίνης
Ηλείας Πρόεδρος Κων/νος Νικολούτσος
Λακωνίας  Πρόεδρος Κων/νος Πανδής

About greekmme

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Από το Blogger.