ΣΗΜΑΙΑ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΕΚΔΟΣΗ

greece

Δημοπρατείται τη Δευτέρα το τμήμα του οδικού άξονα Πάτρα – Πύργος

olimpia odos2Την ερχόμενη Δευτέρα 6 Οκτωβρίου βγαίνει σε δημοπράτηση το τμήμα Πάτρα – Πύργος του οδικού άξονα της Ολυμπίας Οδού, όπως ανακοίνωσε ο Υπουργός Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων Μιχάλης Χρυσοχοΐδης από τον Πύργο που βρέθηκε σήμερα, στη διάρκεια ειδικής εκδήλωσης που πραγματοποιήθηκε στο Διοικητήριο με την παρουσία του Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας Απόστολου Κατσιφάρα, Αντιπεριφερειαρχών, του Γ.Γ. Αποκεντρωμένης Διοίκησης, βουλευτών, Δημάρχων, Περιφερειακών Συμβούλων και άλλων τοπικών φορέων.
«Επιτέλους δημοπρατείται το πιο σημαντικό τμήμα των αυτοκινητοδρόμων της Δυτικής Ελλάδας, το τμήμα της Πατρών – Πύργου και νιώθουμε ιδιαίτερα ευτυχείς για αυτή την εξέλιξη σήμερα, αφού η αμφιβολία, η άρνηση και η δυσπιστία που αντιμετωπίσαμε ήταν μεγάλη. Είμαστε σε στενή συνεργασία με το Υπουργείο για οτιδήποτε προκύψει» υπογράμμισε κατά την τοποθέτησή του ο Περιφερειάρχης Απ. Κατσιφάρας.
Από την πλευρά του ο Υπουργός Μ. Χρυσοχοΐδης σημείωσε πως «σήμερα είναι μια μεγάλη ημέρα, μια ευκαιρία που θα πρέπει να αρπάξει η Ηλεία αυτή τη στιγμή για να αναπτυχθεί. Μετά την κατασκευή της Ολυμπίας Οδού, του σιδηροδρόμου, της Ιόνιας Οδού, ήρθα εδώ σήμερα μετά τον Απρίλιο 2014 για να σας ανακοινώσω ότι πλέον δημοπρατείται από τη χώρα μέσω της Εφημερίδας των Ευρωπαϊκών Κοινοτήτων το έργο Πάτρα – Πύργος», ενώ στη συνέχεια έδωσε τον λόγο στον Διευθυντή της Ειδικής Υπηρεσίας Δημοσίων Έργων / Μελετών Κατασκευής / Έργων Παραχώρησης Πελοποννήσου του Υπουργείου Γιάννη Καρνέση, ο οποίος έκανε την πλήρη παρουσίαση του έργου.
Το έργο της κατασκευής του τμήματος Πάτρα – Πύργος είναι μήκους περίπου 75 χλμ. θα περιλαμβάνει δύο λωρίδες κυκλοφορίας ανά κατεύθυνση, δύο λωρίδες έκτακτης ανάγκης, λωρίδες ασφαλείας και κεντρική νησίδα με αμφίπλευρο στηθαίο και είναι συνολικού προϋπολογισμού 443.000.000 ευρώ.
«Για αυτό το έργο δοκιμάστηκε η αξιοπιστία του πολιτικού συστήματος, οι αδυναμίες του, αλλά κυρίως η υπομονή και αντοχές των πολιτών που αναμένουν χρόνια μια νέα μεγάλη σύγχρονη οδική αρτηρία. Στόχος δικός μας στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας ήταν και είναι να μην χαθεί τίποτα από το φυσικό και τεχνικό αντικείμενο στο σύνολο της Ολυμπίας Οδού και αυτό θα συνεχίσουμε να παλεύουμε μέχρι να το πετύχουμε στο ακέραιο» προσέθεσε ο Απ. Κατσιφάρας και κατέληξε: «Θέλουμε έναν δρόμο λειτουργικό, σύγχρονο και ταυτόχρονα αναπτυξιακό. Θα πρέπει να δούμε τη σύνδεση της αρτηρίας με τους αναπτυξιακούς πόλους, όπως ΒΙ.ΠΕ. Πατρών, το αεροδρόμιο Αράξου, το λιμάνι της Κυλλήνης, και η Αρχαία Ολυμπία».
Παράλληλα, ο Υπουργός κατά την ομιλία του αναφέρθηκε στα σημαντικά οφέλη που θα προκύψουν από την κατασκευή αυτού του έργου σε ό,τι αφορά την οικονομικο-κοινωνική ανάπτυξη της ευρύτερης περιοχής με τη δημιουργία περίπου 1.500 θέσεων εργασίας για περισσότερα από δύο χρόνια, και φυσικά πολλούς ακόμη επαγγελματικούς κλάδους που θα βοηθηθούν σημαντικά και συμπλήρωσε ο κ. Χρυσοχοΐδης: «Γνωρίζετε πολύ καλύτερα από μένα ότι ο αυτοκινητόδρομος αυτών είναι αίτημα γενεών και πλέον μπαίνει τέλος στην μαύρη σελίδα των πολύνεκρων και οδυνηρών δυστυχημάτων που έχουν ξεκληρίσει ολόκληρες οικογένειες».
«Χωρίς ένα σύγχρονο αυτοκινητόδρομο η Ηλεία δεν μπορεί να έχει ελπίδα ανάκαμψης. Είναι αυτή η μεγάλη σπουδαιότητα του έργου που μας ωθούσε όλα αυτά τα χρόνια να δίνουμε, όλοι οι Φορείς του τόπου, μάχες για τη διεκδίκηση του» τόνισε ο Αντιπεριφερειάρχης Ηλείας Γιώργος Γεωργιόπουλος κατά τον χαιρετισμό του.

About greekmme

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Από το Blogger.