ΣΗΜΑΙΑ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΕΚΔΟΣΗ

Ελλάδα

O Μ. Μάκαρης καλεί τη δημοτική αρχή να εξαντλήσει κάθε μέσο για την άμεση επαναπρόσληψή των σχολικών φυλάκων

makaris31 «Παρά την ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου και ενάντια σε αυτή,  ο δήμαρχος Καλαμάτας  προχώρησε στην άσκηση ενδίκων μέσων εις βάρος των σχολικών φυλάκων, εφαρμόζοντας προσχηματικά τις επιταγές της αποκεντρωμένης διοίκησης.» Τονίζει σε ανακοίνωσή του ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας του Δημοτικού Συμβουλίου Καλαμάτας Μανώλης Μάκαρης για την απόφαση του δημάρχου να ασκήσει ένδικα μέσα κατά της αθωωτικής απόφασης που δικαίωνε του σχολικούς φύλακες της Καλαμάτας.Μάλιστα ο κ. Μάκαρης προτρέπει τον κ. Νίκα να εξαντλήσει κάθε μέσο για την  άμεση επαναπρόσληψή τους.»
Ακολουθεί, η πλήρης ανακοίνωση του κ. Μάκαρη:
«Το σημαντικό ζήτημα των σχολικών φυλάκων οι οποίοι βρίσκονται σε διαθεσιμότητα απασχόλησε   το  Δημοτικό  Συμβούλιο Καλαμάτας το οποίο  σε προηγούμενη συνεδρίαση έλαβε ομοφώνως την απόφαση  να μην ασκηθεί έφεση από τον Δήμο Καλαμάτας κατά της πρωτόδικης  δικαστικής απόφασης η οποία τους  δικαίωνε.
Παρά όμως την   προαναφερόμενη ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου και ενάντια σε αυτή,  ο δήμαρχος Καλαμάτας  προχώρησε στην άσκηση ενδίκων μέσων εις βάρος των σχολικών φυλάκων, εφαρμόζοντας προσχηματικά τις επιταγές της αποκεντρωμένης διοίκησης.
Θεωρούμε ότι  με  τον τρόπο αυτό  παραβιάζεται κάθε έννοια της, καθοριζόμενης από το Σύνταγμα της Ελλάδας, ανεξαρτησίας και αυτοτέλειας της τοπικής αυτοδιοίκησης.  Ο δήμαρχος όφειλε να σεβαστεί την απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου, του ανώτατου οργάνου του Δήμου,  και να προασπίσει το συμφέρον της πόλης μας, καθώς η παρουσία φυλάκων στα σχολεία είναι αναγκαία και  επιβεβλημένη γιατί καλύπτονται πάγιες ανάγκες φύλαξης των σχολείων.
Ο Ανοιχτός Δήμος συμπαραστεκόμενος στον αγώνα των σχολικών φυλάκων καλεί τη δημοτική αρχή να εξαντλήσει κάθε μέσο για την  άμεση επαναπρόσληψή τους.»

About greekmme

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Από το Blogger.