ΣΗΜΑΙΑ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΕΚΔΟΣΗ

greece

Διημερίδα ενημέρωσης και δικτύωσης με μεγάλους ξένους αγοραστές 8 & 9 Δεκεμβρίου στην Καλαμάτα

ladi3Εξάγοντας Ποιοτικά Αγροτικά Προϊόντα σε ΗΠΑ, Γαλλία, Κίνα και Αυστραλία
Για δεύτερη συνεχή χρονιά, το Ίδρυμα Καπετάν Βασίλη και το Ίδρυμα Γεωργίου & Βικτωρίας Καρέλια συνδιοργανώνουν, με την οργανωτική σύμπραξη του Πανελληνίου Συνδέσμου Εξαγωγέων, Διημερίδα σχετικά με την προώθηση των εξαγωγών της Μεσσηνίας, δίνοντας την ευκαιρία σε Έλληνες Παραγωγούς και Εξαγωγείς να συναντηθούν απευθείας με Ξένους Αγοραστές από ΗΠΑ, Γαλλία, Κίνα και Αυστραλία.
Η διημερίδα που θα έχει ως θέμα: «Εξάγοντας Ποιοτικά Αγροτικά Προϊόντα σε δυναμικές αγορές-στόχους: ΗΠΑ, Γαλλία, Κίνα και Αυστραλία», θα πραγματοποιηθεί στις 8 και 9 Δεκεμβρίου στο συνεδριακό χώρο του ξενοδοχείου Horizon Blu, υπό την Αιγίδα των Υπουργείων Εξωτερικών και του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων με την υποστήριξη Επιμελητηρίου Μεσσηνίας.
Όπως τόνισε η Πρόεδρου του ΠΣΕ, κυρία Χριστίνα Σακελλαρίδη «στόχος της διημερίδας παράλληλα με την υποστήριξη και προώθηση των εξαγωγών, είναι η ενημέρωση των παραγωγών και μεταποιητών της Μεσσηνίας σχετικά με τις δυνατότητες και τις προοπτικές εξαγωγών ποιοτικών αγροτικών μεσσηνιακών προϊόντων και η δικτύωσή τους με μεγάλους ξένους αγοραστές από τις εν λόγω αγορές. Ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Εξαγωγέων, η Κεντρική Εξαγωγική Οργάνωση της χώρας, στηρίζει τους παραγωγούς της Περιφέρειας και ενισχύει ουσιαστικά τις εξαγωγικές τους προσπάθειες, συνδέοντάς τους άμεσα με σημαντικούς ξένους αγοραστές από τις πιο δυναμικές αγορές για τα ελληνικά προϊόντα και ειδικά αυτά του αγροτοδιατροφικού τομέα.
Η διοργάνωση της Διημερίδας, αποτελεί άλλο ένα ηχηρό παράδειγμα της συμβολής και του ρόλου της ιδιωτικής πρωτοβουλίας και των συλλογικών φορέων στην υποστήριξη της εξωστρεφούς επιχειρηματικότητας, σε μία ιδιαίτερα κρίσιμη περίοδο για τη χώρα. Ο ΠΣΕ στέκεται δίπλα στους Έλληνες Παραγωγούς και αναδεικνύει αποτελεσματικούς τρόπους ενίσχυσης της εξωστρέφειας μέσω της διαρκούς ενημέρωσης, της μεταφοράς τεχνογνωσίας και της απευθείας σύνδεσης με τις ξένες αγορές»
Να σημειωθεί ότι κατά τις εργασίες της διημερίδας θα γίνει ενημέρωση μεταξύ άλλων για τη στρατηγική, το νομικό πλαίσιο καθώς και τους τρόπους επιτυχημένου εξαγωγικού marketing και αποτελεσματικής διείσδυσης προϊόντων σε ΗΠΑ, Αυστραλία, Κίνα και Γαλλία, από στελέχη της Γενικής Γραμματείας Διεθνών Οικονομικών Σχέσεων και Αναπτυξιακής Συνεργασίας, τους αρμόδιους Συμβούλους ΟΕΥ του Υπουργείου Εξωτερικών, αλλά και εξειδικευμένους συμβούλους συλλογικών φορέων.
Τις ενημερωτικές εργασίες της Διημερίδας θα πλαισιώνουν απευθείας επιχειρηματικές συναντήσεων  και επαφές (B2B meetings) των Ελλήνων συμμετεχόντων με τους επιχειρηματίες από το εξωτερικό. Ειδικότερα, οι επιχειρήσεις με εξαγωγικό χαρακτήρα καλούνται να συμμετάσχουν σε επιχειρηματικές συναντήσεις με αγοραστές από χώρες-στόχους, έχοντας παράλληλα τη δυνατότητα επιτόπιας προβολής των προϊόντων που εξάγει, μέσω δειγμάτων και προωθητικού υλικού.

About greekmme

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Από το Blogger.