ΣΗΜΑΙΑ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΕΚΔΟΣΗ

Ελλάδα

Τι συζητήθηκε στο Μαξίμου: Ετοιμες οι τράπεζες για την εφαρμογή του νόμου για τα «κόκκινα» δάνεια

maksimou3Τα «κόκκινα» δάνεια, τα stress tests και όλα τα θέματα της λειτουργίας του τραπεζικού συστήματος βρίσκονται επί τάπητος στη συνάντηση που έχουν αυτή την ώρα ο πρωθυπουργός και ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης με τους εκπροσώπους των τεσσάρων ελληνικών συστημικών τραπεζών.
Στη συνάντηση, η οποία ξεκίνησε στις 6 το απόγευμα στο Μέγαρο Μαξίμου, συμμετέχουν, από πλευράς κυβέρνησης, εκτός των Σαμαρά-Βενιζέλου, και οι Γκίκας Χαρδούβελης, Κώστας Σκρέκας και Χρήστος Σταϊκούρας.
Από την πλευρά των τραπεζών, στο ραντεβού προσήλθαν οι Μιχάλης Σάλλας (Πειραιώς), Δημήτρης Μαντζούνης (Alpha Bank), Αλέξανδρος Τουρκολιάς (Εθνική), Χρήστος Μεγάλου (Eurobank).
Στο επίκεντρο της συνάντησης θα τεθούν όλα τα ζητήματα του τραπεζικού κλάδου, ωστόσο, βασικό σημείο συζήτησης αναμένεται να είναι το θέμα των «κόκκινων» δανείων.
Σημειωτέον ότι η Τρόικα, η οποία τις τελευταίες εβδομάδες, τηρεί σκληρή διαπραγματευτική στάση απέναντι στην κυβέρνηση, έχει εκφράσει ενστάσεις για τη συγκεκριμένη ρύθμιση και περιμένει νέες προτάσεις από την ελληνική πλευρά.
Ενα άλλο ζήτημα για το οποίο πιέζει η Τρόικα είναι εκείνο της άρσης απαγόρευσης πλειστηριασμών και τα στεγαστικά δάνεια, με το Μαξίμου να επιμένει ότι δεν επιθυμεί να ανοίξει το συγκεκριμένο θέμα, ενώ, ο αντιπρόεδρος κ. Βενιζέλος, σε σύσκεψη που είχε με στελέχη του ΠΑΣΟΚ την Τρίτη, σημείωσε ότι δεν υπάρχει θέμα πρώτης κατοικίας και πλειστηριασμών

About greekmme

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Από το Blogger.