ΣΗΜΑΙΑ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΕΚΔΟΣΗ

Ελλάδα

Ανοιχτός εκβιασμός Ρέγκλινγκ: Νέο μνημόνιο ή λεφτά στοπ

REGLINTΑνοιχτά απειλεί πλέον και ο Γερμανός επικεφαλής του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας (ΕSM), Κλάους Ρέγκλινγκ, την Αθήνα, ότι αν δεν προχωρήσει στο… νέο μνημόνιο μετά το μνημόνιο με την πιο δεσμευτική εκδοχή του, ως το τέλος του χρόνου δε θα εκταμιευθούν οι υπόλοιπες δόσεις ενώ θα επιστραφούν στους δανειστές τα αδιάθετα ποσά του Ελληνικού Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας.
«Αν όχι στο επόμενο Eurogroup, της 8ης Δεκεμβρίου, οπωσδήποτε μέχρι το τέλος του χρόνου θα πρέπει να υπάρξει συμφωνία», δήλωσε ο Ρέγκλινγκ στην κυπριακή εφημερίδα «Πολίτης»
Διαφορετικά, είπε, θα πρέπει να επιστραφούν τα αδιάθετα ποσά του Ελληνικού Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας, ενώ δεν θα εκταμιευτεί και η δόση 1,8 δισ. ευρώ από τον EFSF.
Η απειλή Ρέγκλινγκ έρχεται σε συνέχεια μιας σειρά εκβιαστικών δηλώσεων και «διαρροών» τις τελευταίες ημέρες από εκπροσώπους των δανειστών και των ευρωπαϊκών μηχανισμών.
Ενδεικτική ήταν και η δήλωση του προέδρου του Eurogroup, Γερούν Ντάισελμπλουμ ότι η συμφωνία για τη νέα προληπτική γραμμή πίστωσης πρέπει να κλειδώσει στις 8 Δεκεμβρίου.
Για την περίπτωση της Κύπρου ο Κλάους. Ρέγκλινγκ τάσσεται υπέρ της συνέχισης του προγράμματος μέχρι το τέλος, δηλαδή ως το Μάρτιο του 2016. Επίσης, ότι τόσο ο ΕSM, όσο και η τρόικα δεν έχουν ενημερωθεί επίσημα για την πρόθεση της Κυπριακής κυβέρνησης να προχωρήσει σε πρόωρο τερματισμό του μνημονίου.

About greekmme

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Από το Blogger.