ΣΗΜΑΙΑ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΕΚΔΟΣΗ

Ελλάδα

Π. Νίκας: «Η Περιφέρεια και το Κράτος να καταβάλουν τα πρόστιμα για τις χωματερές»

skoupidia6Ο Δήμαρχος Καλαμάτας Παναγιώτης Νίκας, σε δηλώσεις του προς τους δημοσιογράφους σήμερα, μετά την χθεσινή σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στο ΥΠΕΚΑ, με τη συμμετοχή της Γενικής Γραμματέως του Υπουργείου Νάντιας Γιαννακοπούλου, του Γενικού Γραμματέα Συντονισμού Διαχείρισης Αποβλήτων Δημήτρη Καλογερόπουλου και των Δημάρχων της Μεσσηνίας,  εξέφρασε τη λύπη του διότι για 4 χρόνια δεν εισακούσθηκαν οι εκκλήσεις των Δήμων για προσωρινή διαχείριση, με αποτέλεσμα το σημερινό αδιέξοδο. Επίσης, τόνισε ότι τα πρόστιμα πρέπει να καταβληθούν από την Περιφέρεια και το Κράτος, διότι αυτοί είχαν την ευθύνη και της στρατηγικής (Κράτος) και της προσωρινής διαχείρισης (Περιφέρεια).
Ο κ. Νίκας δήλωσε, στο Υπουργείο και προς τα ΜΜΕ, πως ο Δήμος Καλαμάτας θα συνδράμει σε επίπεδο τεχνογνωσίας τους Δήμους που θα το θελήσουν, ώστε να προχωρήσουν ταχύτατα στην προσωρινή διαχείριση απορριμμάτων.
Τέλος ο κ. Νίκας τόνισε ότι η κατεύθυνση που δόθηκε από το Υπουργείο είναι κατεπειγόντως να κλείσουν οι ανοιχτές χωματερές και να ξεκινήσει η διαδικασία προσωρινής διαχείρισης (όπως γίνεται στην Καλαμάτα), μήπως και γλυτώσουν οι Δήμοι και η χώρα από τα βαρύτατα πρόστιμα του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου.

About greekmme

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Από το Blogger.