ΣΗΜΑΙΑ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΕΚΔΟΣΗ

greece

Πολύ σκουπισμένη πρωτεύουσα…

galanopoulos thothorosΤου Θόδωρου Γαλανόπουλου
Επειδή η πρωτεύουσα της Μεσσηνίας δεν θέλει και πολύ να γίνει από υποψήφια πολιτιστική πρωτεύουσα,μια μυρωδάτη σκουπιδομάννα, αν δεν κουβαλήσουν τα σκουπίδια οι εργολάβοι, καλά θα ήταν πρώτα από όλα να λυθεί αυτό το θέμα και μετά να εκπολιτιστούμε γενικώς, με φιέστες, χορούς και παραστάσεις κάθε είδους! Για χρόνια θυμάμαι ο κάθε ένας πέταγε τα σκουπίδια στον άλλον να πάει να τα μαζέψει! Ο δήμος έλεγε ότι δεν είναι δικό τους θέμα, είναι της κυβέρνησης, όχι υπάρχει περιφέρεια, όμως τα σκουπίδια δεν χωρούσαν φαίνεται στην περιφέρεια της και τα δώσαμε στους εργολάβους να παίρνουν τον αέρα τους σε… μέρη μαγικά και ονειρεμένα… Αφού φυσικά πειραματίστηκε και ο Δήμος αρκετά με διάφορα μηχανάκια που θα έτρωγαν τα σκουπίδια ενώ ετρώγανε μόνο χιλιάρικα και δεν έκαναν ούτε …να φτιάχνεις δίπλες για γάμους… Κάποιοι άλλοι τα κάνανε μπάλες και η μπάλα από το δήμο πήγαινε στην Τρίπολη και στην Τρίπολη ξεκουράζονταν κάτι μήνες, μέχρι να γυρίσει πίσω πάλι στην Καλαμάτα!… Τα σκουπίδια της Μεσσηνίας είναι πολύ διάσημα πάντως… κοσμοπολίτικα και αρχαιοπρεπή! Τα είδανε στην Αρχαία Ολύμπια, στη Λαμία στη Φυλή στην Αθήνα και ..αλλού! Μέχρι που τα είδανε καλά και οι Ευρωπαίοι, και άλλο που δεν θέλανε ετοιμάζονται να μας ρίξουν γενναία πρόστιμα, αν και μας είχαν προειδοποιήσει από καιρό να ταχτοποιήσουμε αυτό το ζήτημα και να επεξεργαστούμε κατάλληλα τα σκουπίδια μας! Όμως την μόνη επεξεργασία που έκαναν οι ιθύνοντες είναι… η δική μας! Μελέτες επί μελετών, όχι στον Ταΰγετο, λίγο παραπέρα, όχι στην Καλλιρρόη, όχι παντού! Πάλι καλά, εδώ στην Αθήνα ακούστηκε η ιδέα να πάνε τα σκουπίδια τους με καράβια την Κίνα!! «Μακριά από τον κώλο μας και όπου θέλει ας είναι » αυτή είναι η Ελληνική παροιμία που εφαρμόζεται εδώ και χρόνια για να έχουμε καθαρό το σαλόνι μας, και να πετάμε στο οικόπεδο του γείτονα! Έτσι έλεγε και χαριτολογώντας ο μεγάλος Χάρι Κλιν : «Διατηρείστε την Αθήνα καθαρή, πετάτε τα σκουπίδια σας στον Πειραιά »
Ούτε συνείδηση υπάρχει στον πολίτη να μην ρυπαίνει το περιβάλλον που ζει, ούτε και πολιτική βούληση να πάρουν μια σθεναρή απόφαση και φτιάξουν ένα έργο, όπως κάποιο εργοστάσιο επεξεργασίας, γιατί μάλλον εκλογές ξαναέρχονται, και δεν μπορούνε να πετάξουν τις ψήφους τους στα σκουπίδια…!
Η τελική κατάληξη θα είναι να βολευτούμε εκ των ενόντων…! Κάθε βράδυ θα φεύγει το «τρελό φορτηγό» για χωματερές μακρινές και ξεχασμένες και εμείς θα συνεχίζουμε να απολαμβάνουμε τον πολιτισμό μας …

About greekmme

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Από το Blogger.