ΣΗΜΑΙΑ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΕΚΔΟΣΗ

Ελλάδα

Αλλαγή εισαγγελέα στην υπόθεση χρηματισμού βουλευτών θα ζητήσει ο ΣΥΡΙΖΑ

suriza koumoundourouΤην αλλαγή εισαγγελέα για τη διερεύνηση των καταγγελιών για απόπειρα επηρεασμού βουλευτών ενόψει της προεδρικής εκλογής αναμένεται να ζητήσει ο ΣΥΡΙΖΑΝα ανοίξει εκ νέου ο φάκελος που αφορά στην φημολογούμενη απόπειρα επηρεασμού βουλευτών ενόψει των ψηφοφοριών για την εκλογή Προέδρου Δημοκρατίας, ζητούν πηγές από το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, «αλλά με άλλο εισαγγελέα».
Και τούτο γιατί, όπως έλεγε στο theTOC.gr. πηγή της Κουμουνδούρου, από τις καταγγελίες Καμμένου, που έγιναν και ενώπιον του αρμόδιου αντεισαγγελέα, ανέκυψε ένα θέμα. «Γιατί έκλεισε το θέμα τόσο εσπευσμένα το φάκελο ο εισαγγελέας και δεν κάλεσε την κ. Ξουλίδου;», είναι το ερώτημα που απευθύνουν πηγές του ΣΥΡΙΖΑ.
Επισημαίνεται, ότι όσα πρόσφατα είπε σε τηλεοπτική εκπομπή ο Πάνος Καμμένος, είχε πει και κατά τη διάρκεια της εισαγγελικής έρευνας, όπως αναφέρεται στο σχετικό πόρισμα, από όπου, κατά λέξη, και το απόσπασμα που ακολουθεί:
«Σε ερώτησή μας (σ.σ. του αντεισαγγελέα) εάν έχει συγκεκριμένα στοιχεία κατά τόπο, χρόνο, και συνθήκες τέλεσης για δωροδοκία ή για άσκηση πίεσης σε οποιοδήποτε βουλευτή, (ο Π. Καμμένος) απάντησε ότι: ‘Έχω καταγγελία βουλευτού του Κινήματος για προσφορά 3.000.000 ευρώ για να αποχωρήσει απ’ αυτό». Δεν υπάρχουν όμως τα απαιτούμενα αποδεικτικά μέσα για την δικαστική έρευνα χωρίς ωστόσο να εισφέρει στη διενεργούμενη δικαστική έρευνα ούτε το όνομα του βουλευτή εις ον έγινε η προσφορά, ούτε κατέθεσε περί των συνθηκών υπό τις οποίες φέρεται να έλαβε χώρα η προσφορά».
Στις δηλώσεις του όμως, αμέσως μετά την κατάθεσή του, ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων είχε σημειώσει μεταξύ άλλων, «μου ζήτησε ο εισαγγελέας στοιχεία για δωροδοκίες. Αν τους είχαμε πιάσει με τη γίδα στην πλάτη, θα το είχαμε καταθέσει. Πρότεινα να ανοίξουν οι λογαριασμοί όλων των βουλευτών».

About greekmme

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Από το Blogger.